Avon,

Tavaszi érintés

február 22, 2017 Arabella 2 Comments

Tudom, hogy nagyon sokan várják már a tavaszt, én ugyan szeretem a telet, még ezt a szürkét is, de lassan már átpártolok a másik táborba. Addig is, amíg az időjárás nem dönt úgy, hogy jöhet a napfényesebb, melegebb időszak, két termékkel hangolódom az évszakváltásra - ezekről írok most. :)


A levendula nem tartozik a kedvenceim közé, mert minden olyan illatot nehezen tolerálok, amiben némi földesség is megjelenik - ezért nem szeretem többek között az íriszt sem. Márpedig minél természetesebb a levendula, annál inkább érezni rajta a föld illatát. A tompított, szintetikus levendula már más kérdés, főleg, ha csak egyetlen elemként jelenik meg egy kompozícióban.

Ezen kettősség miatt kissé félve próbáltam ki az Avontól kapott levendulás Planet Spa termékeket, de aztán győzött a kíváncsiság.


Relaxing Provence Spa kézkrém


Az egyszerű, de mégis magas minőséget sugalló külső engem alaposan meglepett: a dobozka a metál logóval visszafogottan mutatós, a tubus pedig a nagyobb, félig-meddig luxusmárkák megjelenését idézi. 

Nekem valamivel nagyobb kupakkal jobban kézre állna, de a forma és a puha, szinte bársonyos tapintás nagyon tetszik, egyértelműen prémiumérzetet kelt.


Az illata kissé tömény, és inkább a természetes levendulát igyekszik megfogni: friss, tiszta, légies, de emellett van némi semmi máshoz nem hasonlítható talajos mellékzöngéje. Nem a legerősebb, nem meghatározó, de érezhető.


Balzsamos, könnyed állagra számítottam, ehhez képet egy egész sűrű krémről van szó, a fenti képen elég jól sikerült visszaadni, hogy mennyire tömör.

Emiatt jobb belemasszírozni a bőrbe, mint csak elkenegetni, mert nem ez az a krém, ami egy pillanat alatt nyom nélkül beszívódik. De éppen ezért hatékony: amikor teszteltem, rettenetesen ki volt száradva a kézfejemen a bőr, és ha nem is azonnal, három-négy használat után helyrehozta, ez pedig vitathatatlanul jó teljesítmény.


Relaxing Provence Spa Body Soufflé


A testápolóval (hivatalosan szuflé) duplán voltak fenntartásaim: az illattól és az állagtól egyaránt tartottam, ugyanis a száraz bőrömet eddig csak a legtöményebb testvajak tudták megfelelően táplálni.

A tégely ebben az esetben teljesen egyszerű, tökéletesen funkcionál, én esetleg még a kézkrémen látható dizájnt tudnám nagyobb felületen elképzelni rajta.


Természetesen ez is levendulás, de sokkal lágyabban az. Ráadásul ezt a lágyságot földesség csak alig-alig egészíti ki, helyette krémes és - most egy furcsa hasonlat jön - friss papírillat társul hozzá.


Az állaga alapvetően nagyon könnyed, a szuflé nem csak ámítás: valóban van benne némi légiesség. de néhány lila szemcsével is gazdagították. Nagyon laza a textúrája, jóformán elég végigsimogatni a bőrön, és el is oszlik.

Nem tudom megmagyarázni, pontosan miért, de nagyon jól esik használni, szinte minden este előkerül, erre pedig nagyon kevés testápoló tudott eddig rávenni. 

A hatása nem eget rengető, de attól azért jobb, mint amire számítottam. Valamelyest táplál is, de úgy vettem észre, hogy elsősorban a vízhiányon segít, azonnal puhább, selymes bőrt eredményez, ráadásul kissé fel is frissít.


Összességében: A kézkrém illatfronton számomra nem ideális, de aki szereti a valódi levendulát, annak nem lenne gondja vele, különösen, hogy nem mellesleg egy meglepően hatékony darabról van szó. Az én kedvencem egyértelműen a testápoló, csodát nem szabad várni tőle, azonban élmény használni, jómagam szinte a függőjévé váltam. :)

Ajánlom Neked

2 megjegyzés:

  1. Nem nagyon bírja a bőröm az illatos dolgokat, meg ez a kupak, ez meredek, tuti mindig leejteném. Ettől függetlenül egy próbát biztos megér, magát a levendulát szeretem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem tudok rá racionális okot, pláne, hogy a kézkrém jobban funkcionál, de én a testápolót jobban ajánlom. Hiába nem kiemelkedő, szerintem nagyon szerethető. :)

      Törlés