Jean Paul Gaultier,

Jean Paul Gaultier parfüm 5000 Ft alatt

február 02, 2017 Arabella 0 Comments


Sajnos úgy fest, hogy a kedvenc illatom kistestvérét, a Jean Paul Gaultier Classique edt-t többé nem fogja forgalmazni a DM. Nagyon remélem, hogy máshol még elérhető marad, illetve a már egyébként sem bárhol beszerezhető edp változat nem szorul még inkább háttérbe, de van jó oldala is a kivonásnak - a kifutó ár.


Normális esetben 10-15.000 forint között mozog az 50 milliliteres kiszerelés ára, a DM-ben viszont tegnap négyezer párszáz forintért találtam meg. Fontos tudni, hogy az edt és az edp változat között ebben az esetben nem csak a töménység a különbség: más a két illat felépítése és a jegyek közötti arány is. 

A virágos jelleg az edt esetén sokkal erőteljesebb, a narancsvirág végig az élvonalban van, a terjengős, édes alap pedig visszafogottabb. Éppen ebből kifolyólag jobban érvényesül a borostyán és a gyömbér csípőssége, hiszen nincs, ami eltompítsa, viszont az édes-vibráló játék, ami  gyengém, szerencsére ennél is megtalálható.

Az edt összességében természetesen egy légiesebb, könnyebben emészthető illat, de nem kifejezetten az. Nem gyümölcsös, nem vizes, hanem egy nagyon markáns parfüm kissé átformálva, átalakítva, a virágos jegyek előtérbe helyezésével és a végtelenül telt, erőteljes bázis visszább szorításával.

Nálam örökké az edp marad az etalon - éppen a grandiózussága miatt. Azonban pont emiatt vannak helyzetek, amikor még nekem is oda nem illőnek hat. Ilyen például egy fülledt nyári nap, esetleg egy vidám, napsütéses délután. Viszont most már soha nem kell teljesen nélkülöznöm, mert ez a valamivel enyhébb változata tökéletes lesz azokra az alkalmakra, amikor a legnagyobb kedvenc túlontúl nehéznek hatna.

Nem mondom azt, hogy a hihetetlenül kedvező ár miatt feltétlenül vegyétek meg, mert ha nem a ti illatotok, ennyiért is fölösleges, viszont ha szeretitek, hajrá, mert szuper vétel. :)

Ajánlom Neked

0 megjegyzés: