ajakceruza,

Februári kedvencek

február 28, 2017 Arabella 5 Comments

A február az egyik kedvenc hónapom, és ez a február is klassz volt, bár a vége - egészen pontosan múlt csütörtök óta - nagyon besűrűsödött.


A színes rúzsok természetesen most sem maradhattak el, ha valami visszafogottabbra vágytam, az Avon True Supreme Nourishing Perfect Pink árnyalatát vettem elő, ha pedig vadabb hangulatomban voltam, a MAC Lady Danger volt a befutó. 
Textúra és finis tekintetében egymás szöges ellentétei, az utóbbi szárazabb és matt, az előbbi pedig lágy és fényes - mindkettőt szeretem a maga módján.


A szemceruzákkal hadilábon állok, eleve ritkán használok és keveset szeretek, a kivétel a képen lévő Bourjois. Nem annyira krémes, hogy azonnal elfolyjon, de nem is olyan kemény, hogy karcolja a bőrömet, plusz extra pigmentált. 

A színtelen Max Factor Colour Elixir ajakceruzáról már áradoztam a napokban, egy klasszikus ajakkontúrt nem tud minden szempontból helyettesíteni, viszont primerként minden versenytársát lekörözi.


Rengeteg szempillaspirált próbálhattam ki az elmúlt hetekben, ráadásul ilyen-olyan mértékben, de mindegyikkel elégedett vagyok. Végül ezt a Mark-ot választottam ki legjobbnak, a kettes fokozattal egész látványos pillasort lehet festeni.

Szintén Mark a tubusos szájfény is, nem lenne ellenemre, ha más lenne a kiszerelése, illetve valamivel sötétebb árnyalat jobban illene hozzám, azonban az állaga annyira zseniális, hogy így is tudom szeretni.


A kedvences bejegyzésekben szinte kivétel nélkül mindig felbukkan egy bordó lakk: ez most a Love, Actually. Meleg tónusú, de annyira nem barnába hajló, mint a képen, csak egy mély tüzű, karakán bordó. 

Nem véletlenül dicsértem olyan lelkesen az Avon Diamond lakkot, amikor írtam róla. Körül vagyok véve rengeteg indie darabbal, mégis ezt használtam a leggyakrabban februárban, mert semmilyen probléma nincs vele, de nagyon mutatós. Látszik is, hogy fogyott már belőle. :)

Az Anny Waiting For You-nak hiába van kellemes színe, a krémes finise miatt számomra kézen használva unalmas, ezért valószínűleg még sokáig csak porosodott volna, ha egyszer nem próbálom ki a lábamra. Oda éppen tökéletes, ez az új lábköröm-lakkom. :)


A levendulás Planet Spa testápoló a szívem egyik csücske lett, és erre jobb bizonyíték attól nincs, minthogy milyen sok hiányzik már belőle. Testápoló esetén nálam ez ritkaságszámba megy, ilyen rövid idő alatt pedig főleg.
Nagyon kellemes darab, egyszerűen élmény használni.


Az örök kedvenc parfümöm a Jean-Paul Gaultier Classique edp, és ez soha nem fog megváltozni. Ahogy be is számoltam róla néhány hete, az edt változatát nagyon kedvező áron lehetett beszerezni a DM-ekben, és természetesen egy üveggel én is megvásároltam. 

Azon túl, hogy valamivel könnyedebb - bár így sem kimondottan könnyed -, mint a nagyobb testvére, a felépítése is más kissé, de így is benne van az, amitől a Classique életre szóló szerelem nálam.


A Balea tusfürdőivel ritkán kísérletezek, azonban most nagyon sokat kipróbáltam, és bár találtam egyéb szerethető darabokat is (az unikornisost például), a befutók a tusolóhabok. Ezekből is az új illatok, az epres-sajttortást és a vaníliás-narancsost egyformán szeretem. 
Szeretnék bővebben is írni róluk a későbbiekben, úgyhogy most maradjunk csak annyiban, hogy a napi rutin feldobására tökéletesek. :)

Nektek mik voltak a kedvenceitek?

Ajánlom Neked

5 megjegyzés:

 1. a parfümre nagyon kíváncsi voltam, de mindenhol csak a hűlt helyét találtam, sajnos :-/
  engem ez a február most annyira megviselt, hogy egyáltalán semmi pozitívumot nem tudtam találni benne, pedig ált. a 19-ét imádom (a házassági évfordulónk) de most még az sem dobott fel, viszont örülök, hogy neked jól sikerült a hónap :-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A Douglas és a Müller elméletileg továbbra is forgalmazza, ha gondolod, ott megnézheted a teszterét az edt-nek és az edp-nek is. :) Látatlanban azt gondolom, hogy tetszene neked ez az illat, de nem feltétlenül magadon, hozzád valamiért kicsit letisztultabb parfümöt képzelek.

   Tudom, hogy te inkább tavasz és nyárpárti vagy, hátha megjön a melegebb idő, és a március már szebb lesz. :)

   Törlés
 2. Nemnemnem, nem teheted ezt velem, tíz tusfürdő áll a polcomon kb, mert mostanában megszaporodtak (nemrég lepett meg ajándékként az egyik kollégám az Yves Rocher Bourbon vaníliás darabjávla meg a testápolóval, nővérem az ecccarvús Baleával, stb), és megfogadtam, hogy most amíg el nem fogy egy normális mennyiségre (3-4) addig nem veszek újat. :'D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nálam is rengeteg tusfürdő gyűlt össze, de ha jól tudom, ezek a tusolóhabok nem limitáltak, nem sürgős most beszerezni őket. :)

   Törlés