Essence,

Essence The Velvets szemhéjpúderek

január 22, 2017 Arabella 4 Comments

A vizsgaidőszak és az új Nailmail exkluzív lakkok (ez itt a nem szándékos reklám helye) elsodortak kissé, de most már itt vagyok, és ha megígértem, hogy írok ezekről az éppen megszűnő szemfestékekről, akkor írok is. :)


Emlékeztek még arra, hogy nyáron megmutattam három Essence The Gel lakkot, illetve egyszerűbb nail artok is voltak velük? Azoknak a posztoknak a következményeként kaptam egy Essence csomagot ajándékba, abban volt ez a két The Velvets szemhéjpúder is. Tehát nem tesztelésre érkeztek hozzám, viszont mégsem magamnak vásároltam őket - nálam ez a teszt eredményét nem befolyásolja, de azért jelzem.


A csomagolásuk végtelenül egyszerű, ráadásul nem is a legerősebb, azonban a festékek kialakítása annyira mutatós, hogy teljesen feldobja az összképet.


03 Smooth Caramel


Tisztázzuk: ennek az árnyalatnak a világon semmi köze a karamellhez. Viszont egy gyönyörű, extra világos bézs szolid fénnyel. Eldolgozószínnek is jó, de enyhe highlightnak is szuper, a szemzugba és a szemöldökcsontra gyakran teszek belőle.


08 Coral Me Maybe...


Kissé piszkos, meleg lazacrózsaszín - tehát határozottan nem az én színem. Hiába kísérleteztem vele sokféleképp, számomra szemhéjon egyszerűen előnytelen. A helyzetet mentendő pirosítóként is kipróbáltam, úgy egy fokkal jobb, de ez az árnyalat egyszerűen nem nekem való. Szép, viszont rajtam nem tud érvényesülni.


A minőségükre, s egyúttal az igazi erősségükre térve: mindkettő hű a nevéhez, és bársonyosan puha. Szilárdak, nem porolnak vagy hullanak, érzetre mégis olyan, mintha nem lennének annyira sűrűre préselve, mint a normál szemhéjpúderek. 

Nagyon kellemes dolgozni velük, nem professzionális ecsettel is szépen felvihetőek és elsatírozhatóak, nem foltosodnak. Szemhéjalapozó fölött a tartósságuk kifogástalan, a nap végén is ugyanolyanok, mint reggel. A pigmentáltságuk nem extrémen erős, viszont a közepestől sokkal jobbak, a színmintákat nem építgettem, pontosan ilyenek a valóságban is.

Nem mondom azt, hogy soha nem használtam még jobbat, viszont ez a teljesítmény a maga árkategóriájában kiemelkedő, és számomra a különleges textúra is pluszpontot ér. Ha találtok olyan színt, ami tetszik nektek, kifutó áron nyugodtan vásároljátok meg, nem fogjátok megbánni. :)

Ajánlom Neked

4 megjegyzés:

 1. Ezek a színek tényleg furák, az egyik túl sárga, a másik meg túl piros rózsaszínhez, de több színből biztos szép sminket lehet velük készíteni.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A bézs nem biztos, hogy túl sárga, csak sajnos az én hűvös bőrszínemen minden sárgásabbnak hat. Ezért sem találok például ezüst highlightert sem, mert hozzám képest mind aranyló.

   A másik árnyalat tényleg nem a mi színünk, viszont azt hiszem, van egy-két szürkés is, azok már kihasználhatóbbak. :)

   Törlés
 2. A bézs pofás. Van egy taupe színem ebből a kiadásból, az lett a satírozóm, de most sírok hogy megint kereshetek újat... :(

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ez a szortimentfrissítések hátulütője, mire beválik valami, már utánpótlást kell találni. :(

   Törlés