csacsogós,

A három kedvenc szépségtrükköm

január 25, 2017 Arabella 6 Comments


Biztosan rájöttetek már, hogy a házi szépségtrükkök nem a legnagyobb erősségeim. Sokat ismerek, de csak keveset használok, rendszeresen pláne. Viszont az utóbbi időben felfedeztem magamnak néhányat, és ezek azóta szerves részét képezik a szépségápolási rutinomnak.

Volt, amelyiket már itt-ott részben megemlítettem, azonban a mai bejegyzéssel lesz teljes a kép. :)


1. Radírozd a hajadat!

Ha régebben olvastok, mostanra már biztosan tudjátok, hogy extra dús, vastag szálú és makacs hajam van. Viszont hiába a dússág, a súlya miatt így is hajlamos a frizurám lelapulni. Erre találtam néhány hete megoldást, ráadásul teljesen véletlenül.


Éppen egy sampont teszteltem, ami egyáltalán nem vált be: kellemetlen, szinte fullasztó réteget hagyott mind a hajtöveimen, mind a fejbőrömön. Napokig igyekeztem leküzdeni azt a késztetést, hogy leradírozzam, mígnem a következő hajmosás előtt rájöttem, hogy a Lush Rub Rub Rub radírozó tusfürdőmet hajra is lehet használni. 


Több nem is kellett: a hajtövekre koncentrálva kipróbáltam, és azon túl, hogy megszűnt a kellemetlen érzet, mást is tapasztaltam. Sokkal könnyedebbé vált a hajam, továbbá olyan hatást produkált, mint soha egyetlen speciális hajtőemelő sem. Jó megoldás lehet az is, ha otthon összedobtok egy könnyű pakolást, olvassátok el, hogyan tudtok házi hajpakolást készíteni!


Azóta legalább négyszer-ötször már így mostam hajat, és az eredmény mindig ugyanilyen jó. Valószínű, hogy a Lush változata eleve nem rossz, és ha összességében kevésbé lenne száraz a hajam, a Big sampont is kipróbálnám tőlük. De feltételezem, hogy bármilyen más, hasonló termék ugyanígy működne, sőt, akár házilag is kivitelezhető a dolog.

2. Szárít az alapozód?

Sajnos kénytelen vagyok nagyon figyelni arra, hogy a száraz arcbőröm minél inkább a normál felé tendáljon, erre pedig a legjobb megoldás az, ha kerülöm azokat a kozmetikumokat, amelyek csak fokoznák a szárazságot. Az elővigyázatosság ebben az esetben sokkal egyszerűbb, mint a helyreállítás. :)

Púderből éppen ezért csak minimálisat használok, a minél gazdagabb krémeket keresem, illetve eleve csak száraz bőrre ajánlott, táplálást ígérő alapozókat vásárolok. Igen ám, de az ígéretek az alapozók esetén sajnos közel sem mindig válnak valóra - nem egyszer és nem kétszer jártam már emiatt pórul.


A kézfejen a legérzékenyebb a bőr, itt jelentkezik legkorábban a zsírhiány vagy a dehidratáltság, gondoljunk csak a téli időszakra... Éppen ezért én itt tesztelem az alapozók bőrre gyakorolt hatását. 

Egy kisebb területre teszek fel az új alapozóból jóval vastagabb rétegben, mint általában, majd rajta hagyom körülbelül öt percig. Ha a lemosás után szárazabb, esetleg kellemetlenül húzódó lesz a bőröm (Olyan is több esetben előfordult már, hogy nem is kellett megvárnom a lemosást, már a smink alatt feszült a bőröm.), akkor az az alapozó nem nekem való, és az arcomat inkább megkímélem tőle.


Ha a blogra írok tesztet, ezt a próbát még akkor sem hagyom ki, ha egyébként ismerem már a terméket, mert ez a csalhatatlan vizsga. :)

3. Radírozd le a fölösleges lakkot!


Nagyon szeretem lakkozni a körmömet, az azt követő, nem megfelelő helyre került szín letakarítását viszont legszívesebben teljesen kiiktatnám az életemből.

Erre szintén egy véletlenszerűen felfedezett technikát használok, ami ráadásul kettő az egyben.

A szokásos kézradírozásomat kibővítem azzal, hogy kiemelten a körömágyra fókuszálok... és láss csodát, a radírral lejön minden oda nem illő lakk is. Még azok az apró részecskék is, amik szabad szemmel nem láthatóak, csak utólag, a fotókon, jókora bosszúságot okozva ezzel.Marad a puha, kisimult, minden hidratálót megfelelően felszívó körömágy. :)

Ahogy láthatjátok, én erre a célra is egy Lush terméket használok, a Salted Coconut nevű kézradírt, de egy sima testradír, akár otthoni készítésű is megfelelhet a célnak.

Van kedvenc szépségtrükkötök? :)

* A bejegyzés megjelenését a Provident támogatta.

Ajánlom Neked

6 megjegyzés:

 1. A hajradírozás tök jó ötletnek tűnik, ki is próbálom majd. Korábban már gondoltam rá, csak olyan elvetemültnek tűnt. :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nekem is annak tűnt, azért is álltam ellen a kísértésnek, de aztán rájöttem, hogy a Rub Rub Rub erre is jó, és akkor már nem volt megállás. :)

   Törlés
 2. "az apró részecskék is, amik szabad szemmel nem láthatóak, csak utólag, a fotókon" a körmeimen akkora bosszúságot okoznak, hogy sírni tudnék! ez jó ötlet ez a radírozás, mindenképp ki fogom próbálni :)

  VálaszTörlés
 3. Én hajvasalóval emelem a fürtjeimet, a töveknél, így beszárított hatása lesz. Sajnos a többnapos sapkahasználat nem tesz jót, egy idő után lelapul.
  A radírszemcsék nem karcolják a lakkot? Vettem 12 db-os ecsetszettet potom pénzért, én azzal pucolom le a mellékent lakkot.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Azt sajnos nem tudom, hogy más radírok nem karcolják-e, de a Salted Coconut és a Fruttini sima testradírja biztosan nem hagy nyomot a már teljesen megszáradt lakkon. Mondjuk az is igaz, hogy nem direktben a lakkot dörzsölöm, hanem csak a körömágyat.
   Az ecsetes megoldás is jó lehet, de én sajnos azzal mindig csak szerencsétlenkedtem, illetve sokszor nem vettem észre, hogy innen-onnan kellene még takarítani, csak a fotókon láttam utólag.

   Törlés