Avon,

Avon Premiere Luxe

november 18, 2016 Arabella 5 Comments


Amikor először hallottam az Avon Premiere Luxe Oud megjelenéséről, nagyon lelkes lettem: nemcsak önmagában azért, mert oud, hanem mert az oudot akár kicsi, akár nagyobb mennyiségben tartalmazó illatok rendre az én orromnak valóak. Testesek, drámaiak, igazi nagyágyúk.

Így aztán nagyon vártam, hogy megérkezzen hozzám a parfüm, azonban amikor kicsomagoltam, rövid időre a csalódottság uralkodott el rajtam. Ugyanis nem az oud változat, hanem a sima Premiere Luxe edp volt a csomagomban. Viszont amint kipróbáltam, a csalódottság átváltott örömbe, mert ettől az újabb verzió sem tetszhetne jobban. :)A külseje gyönyörű. Sehol egy összképet elrontó, oda nem illő felirat vagy logó, helyette letisztult, elegáns, de részleteiben mégis aprólékos kidolgozású az üvegcse. Pont olyan, amilyen egy komoly parfümhöz illik.


A nyitás erőteljes és merész: az általában háttérjegyként használt szantálfa itt kiemelt szerepet kap. Ez a száraz, komoly, szinte maszkulin, de enyhén mégis édeskés jegy a Premier Luxe-ban végig a frontvonalon van. A kifújás után percekben a fekete ribiszke púderes fanyarságával társul, és együtt egy nagyon pergő, élénk, de mégis mély párost alkotnak. A gyümölcs elhalványulása után egy kesernyésen, csokoládésan édes, gourmand jegy váltja fel a ribizlit, és így egy újabb érdekes kombináció születik. Ez már visszafogottabb, csendesebb az előzőnél, de a kakaó keserűsége és az édesség olyan szépen összejátszik, hogy egyáltalán nincs ellenemre.

Az utolsó órákban újabb átalakulás következik, ekkor virágos, főként ibolyás és violás jegyek bukkannak elő. Nem túlzottan frissek, karcosak vagy savasak, inkább csak kellemesen púderes jellegűek.

Mikor már a virágok is elköszönnek, csupán a puszta szantálfa marad a bőrön, az a legragaszkodóbb alkotóelem.

A tartóssága átlagos: 6-7 órán keresztül érezhető a bőrömön, a hatósugara pedig nem olyan harsány, mint az illatjegyeiből sejthető lenne. Nem lehetetlen, de nehéz túladagolni. 

Nem formabontó alkotás, azt sem mondom, hogy teljesen egyedi, mással össze nem téveszthető, de azt igen, hogy nem tucat és egy nagyon kellemes meglepetés. A nevének megfelelően az átlagos illatoktól egy fokkal érezhetően jobb minőségű alapanyagokból készült, kifinomult, markáns, de mégis nőies parfüm. 

Akik nyitottak erre az irányra, azoknak nagyon ajánlom, nem fogják megbánni, ha tesznek vele egy próbát! :)

Ajánlom Neked

5 megjegyzés:

 1. Ó, hát ezek szerint nem csak én jártam így. Nekem sem az OUD, hanem a sima verzió volt a csomagban, és én sem bánom. MOst is ez illatoziki rajtam, nagyon eltalált egy parfüm. :)

  VálaszTörlés
 2. én az oudból kértem mintát, baromi kíváncsi vagyok rá

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Engem is érdekel, hogy milyen, ha megkapod majd, írnál róla egy-két mondatot? :)

   Törlés
 3. mindenképp, bár én nem tudok illatról így írni

  VálaszTörlés