Barilent,

Őszi kényeztető esszencia

augusztus 27, 2016 Arabella 2 Comments


Ha ősz és kényeztetés, nekem három dolog jut eszembe: egy testesebb illat, egy gyertya és valamilyen gazdag testápoló. Sokáig külön-külön gondoltam ezekre, azonban nemrégiben volt szerencsém megismerkedni a Barilent masszázsgyertyákkal, amelyek mindezt egyszerre nyújtják.


Önmagukban, szilárdan is használhatóak, ilyenkor olyanok, mintha kimagaslóan hatékony testvajak lennének, de a meggyújtás után keletkező folyadék masszírozáshoz is szuper, ilyen módon tulajdonképpen testolajat kapunk.


A masszázsgyertyák egyszerű fémtégelyben kapnak helyet, praktikus, nincs vele gond, de ez az egyetlen dolog, amin ha tehetném, változtatnék. A termékkel kapcsolatban minden más sokkal extrább, luxusközelibb, különlegesebb és feltűnőbb külső lenne az igazi.

Én a harmonizáló változatot próbálhattam ki, ez lime-ot, ylang ylangot és levendulát tartalmaz. A citrusos jegyek nem a kedvenceim, a levendulával sem mindig vagyok jó barátságban, viszont amibe kerül ylang ylang, azt általában szeretni szoktam, ráadásul reménykedtem benne, hogy a harmonizáló változatra illatok terén is igaz lesz ez a jelző. És valóban.

Orientális kavalkád képződik, tehát az ellentétes jegyek játszanak egymással, amitől elképesztő vibrálás keletkezik. Hol az enyhe savasság dominál, hol picit földesebb, természetközelibb lesz az eredmény, máskor viszont nem marad más, csak a mindig háttérben lévő, lágy édesség. Az illat a nevéhez hűen tökéletesen kiegyensúlyozza az ellentéteket - nagyon szép munka.Szilárdan viszonylag kemény, kissé darabos, majdnem viaszos az állaga, de így is kinyerhető a tégelyből, és a test hőjétől szép lassan elterül. Így használva nagyon, nagyon, tényleg nagyon koncentrált, nekem száraz, időnként extrémen száraz a bőröm, de ebben a formában még néha sok is.
Azonban ha egy adott területre (mondjuk sarokra, könyékre) szeretnénk valami hihetetlenül hatékony dolgot tenni, akkor tökéletes.


Meggyújtás után pontosan úgy funkcionál, mint egy gyertya, kivéve, hogy az olvadáspontja jóval alacsonyabb, így az olvadék sem lesz forró, csupán kellemesen meleg.


Ilyenkor sem válik vízszerűen folyékonnyá, inkább olyan, mint egy sűrű, testes olaj, ugyanakkor nagyon könnyű szétteríteni, és meglepően hamar beszívódik. Masszázshoz ez nem biztos, hogy a legjobb, viszont ápolóként használva nagyon is jó, mert teszi a dolgát, nem is akárhogy. 
Miután beledolgozom a bőrömbe, tökéletesen hidratált és valószerűtlenül selymes lesz, és ez nem csak néhány óráig vagy egy napig tart, hanem kettőig-háromig. Így aztán nem kevés egyéb terméket, illetve ami számomra még fontosabb: időt faragok le a szokásos rutinomból.

A két használati mód közül én egyértelműen a megolvasztottat szeretem jobban, szilárdan is jó, de így sokkal gazdaságosabb, plusz így érvényesül igazán a termék egyedülállósága. :)

Saját magam részére az ára miatt valószínűleg nem venném meg, de ajándéknak - anyukának, lánytestvérnek, barátnőnek - szuper!

Ajánlom Neked

2 megjegyzés:

  1. Pont erre gondoltam, hogy ajándéknak jó lehet. Nekem pepecselősnek tűnik, a lotion állagú dolgokat szeretem, nem is száraz a bőröm. Ha valakinek van ideje, akkor kikapcsolódásnak jó lehet égetni meg kenegetni, sajnos nálam inkább a kutyafuttában testápolózás van.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nálam két véglet van, vagy egyáltalán nem testápolózok, vagy ha már igen, akkor alaposan. De biztos, hogy engem sem ez fog átszoktatni a napi használatra. :)

      Törlés