Balea,

Balea lábápolók

augusztus 03, 2016 Arabella 2 Comments


A lábápolás nem a szívem csücske (Van valaki, akinek az?), viszont tény, hogy kihagyhatatlan lépés. Azonban mivel nem tartozik a kedvenc foglalatosságaim közé, ezért igyekszem a pénztárcabarát megoldásokat választani. A Balea pedig éppen ilyeneket kínál. 
Van olyan termékük, ami már hosszú-hosszú évek óta társam, van, amit idén próbáltam ki először, de azonnal megszerettem, és egy egészen friss élményről is lesz szó a bejegyzésben.


Lábfrissítő dezodor

A júliusi favoritok között már láthattok, így nem árulok el nagy titkot azzal, hogy szeretem. Ami önmagában talán nem nagy dolog, de ha az összes tulajdonságát figyelembe vesszük, akkor meg fogjátok érteni, miért vagyok olyan boldog vele. 

Egy negatívuma azért van, úgy érzem, hogy a flakon nagyon gyenge anyagból készült: egyetlenegyszer sikerült levernem az asztalomról, és bizony a Balea B betűjénél behorpadt, látszik is valamelyest a képen. Ez nem tragédia, de spray-k esetén talán nem túl szerencsés, illetve ezt figyelembe véve táskába semmiképp sem dobnám be.


Ezen túl viszont csak jót tudok mondani róla. Nélkülözi a hasonló lábdezodorokra jellemző citrusos illatot, helyette púderes jellegű, és ennek én csak örülni tudok. De nem csak az illata púderes: a kifújása után vékony, alig-alig érezhető púderréteget hagy maga után, ami pont az én problémámat orvosolja: nem hagyja, hogy csúszkáljon a lábbeliben a talpam. 

Nagyon komoly problémákra nem biztos, hogy ez a megfelelő megoldás, erős szagsemlegesítő hatása sem lehet, viszont az extrém esetektől eltekintve a komfortérzet javítására tökéletes.

Jaj, és a legeslegjobb: körülbelül háromszáz, azaz háromszáz forintba kerül, és mindezért olyan nagy mennyiséget kapunk, amely egész nyáron át kitart.


Lovely lábradír vérnaranccsal és mentaolajjal

Néhány évvel ezelőtt ajándékba kaptam egy lábradírt, szerettem és alkalomadtán használtam is, viszont fölöslegesnek gondoltam. Majd elfogyott, és elkezdett hiányozni: nélküle nem éreztem olyan frissítőnek és hatékonynak a pedikűrözést. 

Ugyanazt már nem lehet kapni, így választottam valami mást, ami történetesen Balea.


A színes tubus kellően feltűnő, jól zár és még puha is, így könnyű kinyerni belőle a terméket. Elméletileg citrusos-mentás illata kellene legyen, viszont engem nemcsak az illata, hanem az állaga is másra emlékeztet.


Egészen pontosan fogkrémre. :) Ugyanolyan sűrű, krémes és enyhén ragacsos, mint a klasszikus fogkrémek, csak ha megdörzsöljük, felbukkan rengeteg apró szemcse. 

Bevallom, én az előző, olajosabb alapú lábradíromat jobban szerettem, viszont ennek sem tudok semmit felróni: frissít és teszi a dolgát, a kényes területek (sarok khm...) sokkal szebbek és puhábbak a használata után, arról már nem is szólva, hogy az ápolók is hatékonyabbak radírozást követően.

Jó, de nem ez az, amit mindig újra és újra megveszek majd.


Habkő

... hanem a habkő, és ez már így is van sok éve. Kamaszkorom végén szép sorjában a drogériákban fellelhető összes habkövet kipróbáltam, utoljára ezt, és maradtam is ennél. Mert tökéletes.Nem sziklaszilárd, így nem okoz fájdalmat, használat közben enyhén porzik, de éppen ezzel a porzással együtt tudja eltávolítani azt, amit kell. A formája is tökéletes, nekem sokkal inkább kézre áll, mint a mini változatok - igaz, most pont ebből adnak egy kicsikét a lábradír mellé ajándékba, az első képen láthatjátok is -, a porlás ellenére nem fogy túl gyorsan, nem is túl drága... Számomra ez az ideális darab. :)

Tudjátok rólam, hogy nem vagyok a Balea termékek elfogulatlan híve, nem is használok sokat rendszeresen, viszont a dezodort és a habkövet nyugodt szívvel ajánlom, nagyon jó vételek. 

Van olyan lábápoló, ami nagyon bevált nektek? :)

Ajánlom Neked

2 megjegyzés:

  1. Régebben mindig Avon lábsprayt használtam, aztán a légkondis munkahellyel elmaradt, ebédszünetben kimegyek felmelegedni az utcára :) Lábradírt még sosem használtam, habkőre viszont gondoltam, nekem a kisujjamon van bőrkeményedés, ami itthon van, az nem csinál semmit, még a bőrt sem sérti meg. Sarokra csak kézkrémet használok, azzal nincs gondom. Meg fogom nézni ezt a zöld habkövet, milyen jó színe van!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A habkő nagyon korrekt. :) Annyira ez sem kemény, hogy felsértse a bőrt, de amit le kell szedni, azt leszedi.

      Törlés