Max Factor,

A legjobb natúr palettám

augusztus 22, 2016 Arabella 4 Comments

A beauty világ örökkön-örökké rajong a barna árnyalatokat tartalmazó, natúr palettákért, én viszont nem tudok lelkesedni értük. Nemcsak azért, mert számomra a legtöbb ilyen szín előnytelen, hanem azért sem, mert szerintem a többség számára is az. A hideg típusoknak eleve a hűvösebb árnyalatokat kellene keresniük, ezzel a lakosság nagy részét már ki is lőttük, a melegebb tónusúak egy csoportjának pedig előnyösebbek a színes színek, mint a barnák.Tehát nem, szerintem nem létezik mindenki számára megfelelő natúr paletta, nem kell mindenkinek birtokolni egyet, élet az élet nélküle is, viszont találtam egy egész klassz darabot. :)Írhatnám, hogy Szandra tehet a dologról, de ez nem teljesen igaz, ő csak az utolsó lökést adta meg ahhoz, hogy megvegyem a Max Factor Masterpiece Nude palettát. Az eredeti indokok ebben az esetben a színek voltak, mert ha már barna, akkor éppen ezeket tartom a legkihasználhatóbbnak, illetve a minőség, ami a drogériás kínálatból szerintem kiemelkedik.


A csomagolása alulmarad a beltartalomhoz képest, nem túl csicsás, jól záródik, viszont nem is kelt professzionális hatást vagy luxusérzetet, bár ez nem is feltétlenül a feladata. 

A színek mindegyike nagyon selymes és puha - talán a matt finisűek hajszálnyival kevésbé, mint a fényesek, de még így is bőven azok -, csak minimálisan porolnak, különösen a többi hasonló árkategóriájú szemfestékhez képest, ugyanakkor felvenni könnyű mindegyiket.

A pigmentáltságra sem lehet panasz, az alábbi mintákat alap nélkül készítettem, és csupán kétszer érintettem a színeket a bőrömhöz:


A minőség tehát szuper, de ennyi önmagában nem lenne elég, viszont mint ahogy már kikotyogtam, a színek összeválogatása is meglehetősen szerencsésen alakult.

1. Több világos árnyalat van benne, éljen-éljen! Én a magam részéről minden palettába minimum egy matt és egy fényes halovány árnyalatot tennék, mert minden smink kiegészítői.
2. Nincs benne teveszín és őzbarna - a mattak majdnem azok, de csak majdnem. Ezek azok az árnyalatok, amelyek csak igen keveseknek előnyösek, mégis szinte minden ilyen palettába bekerülnek.
3. Vannak benne sötét színek, és a köztes árnyalatok csak alig-alig képviseltetik magukat - számomra ez újabb jó hír.

Nézzük a színeket egyesével:
Az első, világos bézsnek csodás selymes finise van, nagyon vékonyan, szinte fóliaszerűen is feltehető, szuper highlighter. A mellette lévő matt, sárgásabb bőrszínt eldolgozásra használom, de eleve fényes sminkek esetén a szemöldökcsonton és a belső zugban is megállja a helyét. Az icipicit sötétebb, kissé barackos szín nálam az egész szemhéjon is működik, a fénye miatt azonnal kinyitja a tekintetet. Az ezt követő matt barna a mintán meglehetősen sárgásnak tűnik, azonban felütögetve már sokkal inkább hat piszkosnak, kissé talán szürkés is, a sötétebb színek jó segítője.
Balról az ötödik a kedvenc árnyalatom, barna, de van egy kis fémes jellege, amikor előbukkan az ezüstös fénye, tökéletes. A következő matt szín inkább meleg, mint hideg, azonban van némi rokonsága a mohazölddel, ami sokkal viselhetőbbé teszi számomra.
Az utolsó előtti festéktől tartottam valamelyest, szinte biztos voltam benne, hogy azt nem fogom kedvelni - a palettában még meleg csokibarnának tűnik rezes csillámokkal dúsítva. Ehhez képest az ecseten már szinte sötétlila, méghozzá a telt, ragyogó fajtából, nagyon szépen kihozza a szinte ott sem lévő zöldet az enyhén zöldesbarna szememből. Az utolsó árnyalat feketének tűnik, de csak tűnik, ugyanis egy nagyon-nagyon hideg és roppant sötét barnáról van szó. Bármelyik fényes festékkel csodás párost alkot.

Nem mondom, hogy mostantól csak ezt a palettát fogom használni, mert még ezek sem kimondottan az én színeim, viszont amennyire barna nekem jó lehet, annyira azok. Azt sem gondolom, hogy kihagyhatatlan vétel, azonban ha natúr palettát szeretnétek, és ti sem vagytok a meleg árnyalatok rajongói, ettől jobbat nem tudok. Sőt, igazából hasonlót sem, és nem csak ebből az árkategóriából.

A többi drogériában elérhetőtől sokkal jobb a minősége, azokkal nem is érdemes összevetni. A MUA Undressed oké, de az kétségtelenül melegebb, ha olyat kerestek, az teljesen jó. A Naked Basics sok szempontból hasonló, de csupán egyetlen fényes szín van benne, így önmagában korlátozottan használható, igaz, kiegészítőnek szuper. A Naked 2 semmiben sem veri a Max Factort, csak árban - ezt ezerszer jobb vételnek tartom.


Magyarországra (sajnos) limitáltan érkezett, de ha minden igaz, néhány napig még elérhető a DM-ekben. Kötelezőnek nem mondanám ezt sem, viszont ha kicsit is kacérkodtok egy ilyen típusú palettával, akkor én úgy gondolom, hogy ez a legjobb választás.

Ajánlom Neked

4 megjegyzés:

 1. Biztos jó ez annak, aki szereti, de vagy én vagyok béna vagy ezek tényleg nem az én színeim, amikor barnával kentem ki magam, azt hitték többen, hogy rosszul aludtam. Lehet, az alapból túl fehér bőröm miatt, nem tudom. Szóval maradok a zöld és lila színeknél.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szerintem tényleg nem a te színeid. A barna alapvetően nekem is borzalmasan áll, a világos bőrnek, különösen, ha sötét hajjal társul (mint azt hiszem, esetedben is), nem barátja. Tompítja a kontrasztot, amit inkább erősíteni kellene. :/

   Alapvetően nekünk jobbak kell legyenek a hideg, kevésbé természetes színek, szürke, fekete, zöld, lila, kék. :)

   Törlés
 2. Én nagy natúr paletta fan vagyok a zöldesbarna szememmel, és barna hajammal. Catrice, Lovely, Make up revolution Maybelline (utóbbi volt talán a legborsosabb árban), ide vele! :D
  Bár a paletták között vannak sajnos olyanok, amik pluszban igényelnek valami színt (pl. a Catrice, ami a C'mon chameleon szemhéjpúderrel pl. tök jó), vagy egy színes szemceruzát, de én imádom őket :]

  Viszont, ami számomra fura, hogy nem mindig tudok hozzá jó pirosítót választani, nem is értem miért.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Mivel neked előnyösek ezek a színek, nekem pedig nem, nem biztos, hogy hasznos tanács lesz, de nekem barna szemsminkhez a lilás-mályvás pirosítók működnek csak jól, és szigorúan a fényes darabok, bár eleve azok a legideálisabbak. Néha megpróbálkozom korallba hajlókkal is (Nars Orgasm hasonmások), azokkal még elfogadható, de az igaziak a lilásak.

   Törlés