Essence,

Mit ne hagyj ki az Essence leárazáson?

július 29, 2016 Arabella 4 Comments

A kifutó termékek nem mindig mozgatnak meg, viszont nem elhanyagolható tény, hogy ilyenkor hihetetlenül jó áron próbálhatunk ki kozmetikumokat, esetleg vehetünk meg olyasmit, amit egyébként nem emelnénk le a polcról. Ezek a holmik pedig sokszor meglepetést okoznak... mint most is nekem. :)


Én a következőket választottam kifutó áron: körömmatricákat, először kevesebbet, majd többet, mert pont kíváncsi lettem rájuk, szemceruzákat, mert nekem való színek és ezekre éppen ennyit szánok, végül egy pirosítót, mert ezt az árnyalatot sokan dicsérték. 


Silky Touch pirosító - 10 Adorable

A csomagolásáról túl sok mindent nem tudok mondani, egyszerű, kissé gyenge. A textúrája valóban selymes, viszont az ecset túl keveset vesz fel belőle, amit csak tetéz az, hogy nem kiemelkedően pigmentált, és nem is egy igazán látványos árnyalat. 


A színe a barack és a rózsaszín között egyensúlyoz, nem az én árnyalatom, többet éppen ezért nem is adnék érte, és az az igazság, hogy ez az, amit kicsit megbántam. Tudom, hogy soha nem fogom elhasználni, bár ennyiért talán három-négy alkalom miatt is megérte.


A finise inkább matt, mint fényes, ennek sem kifejezetten örülök, annak pedig végképp nem, hogy az én enyhán száraz bőrömön kissé krétás, poros jellege van. Tartósnak sem tartós, sokat nem veszíthettek vele, de ezt nem feltétlenül ajánlom.


Gel vízálló szemceruzák

Köztudott, hogy nem rajongok a szemceruzákért, viszont ennek a kékes tealnek és zöldnek nem tudtam ellenállni - szerencsére. :)


Ugyanis elképesztően jók. Faragósnak tűnnek, de valójában automaták, az állaguk pedig mennyei. Vonalhúzás közben kellően lágyak, valóban szinte gélesek, viszont alig telik el néhány másodperc, megszáradnak, és onnantól kezdve a nap végéig meg sem moccannak.

Strandolásnak és hasonló vizes próbatételnek nem vetettem alá egyik színt sem, azonban tegnap alaposan eláztam, de amikor hazaértem, a sminkem még mindig a helyén volt.

 04 Blue lagoon, 03 Urban jungle

A minták egyetlen, azaz egyetlen húzással készültek. Minkét szín hihetetlenül pigmentált, ráadásul a kékesnek elképesztő mélysége van.

A formula és a tartósság mellett még azért zártam azonnal a szívembe ezeket a ceruzákat, mert bár színesek, nem túl világosak. Így ott a szín, azonban nem ordítóan, oda nem illő módon színesek. Látszanak, nem natúr darabok, de mégis tökéletesen belesimulnak az arcomba.

Ezeket nagyon-nagyon ajánlom, sajnálom, hogy nem vettem még több árnyalatot a családból. 


Körömmatricák

Matricahasználatra sokáig nem mertem vetemedni, mert azt hittem, hogy ez nekem biztos nem menne, pedig ettől egyszerűbb díszítési technika nem létezik.


Két titka van a dolognak: meg kell várni, hogy a felkent lakk megszáradjon, és fölösleges két vastag réteg fedőlakkot használni rá, elég két normál vagy egy spórolásmentes. A fenti fotón az első kísérletezésemet láthatjátok, higgyétek el, ha nekem egyből így ment, akkor ez gyerekjáték. :)

Konkrétan az Essence matricákkal az a helyzet, hogy jók. Jók a minták, jó a matrica anyaga, nem túl vastag, nem szakad, nem nyúlik, könnyen a helyére tapad és még tartós is. Ettől több szerintem nem kell, viszont én ilyesmire még így is sajnálok komolyabb összeget kiadni, a kifutó ár azonban tökéletes.

Az én kedvencem a Tribe'o metric változat (sárga-fekete csomagolás), jól kihasználható és kombinálható mintákkal van tele, ha találok, szerintem veszek még egyet belőle.

Ha gyors, de látványos körömdekorra vágytok, ezek tökéletesek. :)

+ 1: My favorite tauping - hivatalosan szemhéjpúder, gyakorlatilag kontúrszín

Ugyan képen nem szerepel, mert már korábban megvettem, ebből a bejegyzésből nem hagyhattam ki. Hideg tónusú és a közepesnél nem sötétebb bőrre tökéletes kontúrszín, ráadásul ezer évig elég napi használat mellett is. A kifutó árát nagyon-nagyon megéri.

Vettetek valamit leárazva? :)

Ajánlom Neked

4 megjegyzés:

 1. Sajnos Müller messze van, csak havonta megyünk Szombathelyre, ott szoktam venni. (De legalább kettő van a városban.) Itt csak DM van :(
  Géles szemceruzám nekem is volt, tényleg nagyon tartós, meglepően jó, viszont kb. 2 év alatt kiszáradt a bél, akkor kidobtam, de kiszolgálta az idejét. Emiatt én jobban is szeretem a faragós ceruzákat, azok tovább tartanak.
  Csinos a matricás manikűr!
  Ez a pirosító éppen csak pírt ad, alig látható természetesnek tűnik, szerintem nem rossz vétel.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én inkább az automaták pártján vagyok, túl kényelmes vagyok. :)

   Tényleg olyan természetes hatású lenne a pirosító, amilyennek írod, csak rajtam a finise sem az igazi.
   Ha valaki ilyenre vágyik a Max Factor pirosítók közül a legvilágosabb ilyen típusú, csak gyönyörű fénnyel, én azt jobban merném ajánlani... igaz, az sokkal drágább. :/

   Törlés
  2. A MF tényleg szép, volt olyanom, mivel csak egy pirosítót szoktam venni, míg el nem fogy, nem drága :)

   Törlés
  3. Úgy valóban nem vészes az ára. :) Én kuponnal vettem, szeretem, de mostanában inkább bronzosítok.

   Törlés