testápolás,

The Body Shop eperözön

június 11, 2016 Arabella 0 Comments

Minden gyümölcsöt szeretek, de az eper sokáig semleges volt számomra: ha lehetett, inkább málnát vagy cseresznyét kértem helyette. Idén viszont az eper a mindenem: a legkedvesebb nassolnivalóm, süteményből, limonádéból... és kozmetikumból is azt választom, ami epres.


A TBS epres családját még évekkel ezelőtt néztem meg az üzletben, és határozottan emlékszem, hogy akkor nem rajongtam érte. Most viszont a tusfürdő kipróbálása után egyértelművé vált, hogy a testradírt és a sorbet testápolót is szeretném.

Minden termék illata nagyon hasonló: epres, de az édesebb fajtából, azonban így sem túl művi, engem leginkább eperdzsemre emlékeztet.


Shower Gel

A flakon szép, de semmi rendkívüli, viszont extra erősen zár, ami egyszerre előny és hátrány. Biztos, hogy nem fog kifolyni belőle semmi, utazáshoz is tökéletes, azonban néha többedjére is neki kell futnom ahhoz, hogy kinyíljon.


Első pillantásra valóban géles állagúnak tűnik, és tényleg inkább az, mint krémes, ugyanakkor meglehetősen folyós is. Éppen emiatt hiába kellene kevesebb belőle, mint egy bárhol elérhető, random tusfürdőből, mert azoktól koncentráltabb, de mégsem fogy igazán lassan, mert könnyű túladagolni. 

Önmagában használva is megmarad két-három órán át az illata a bőrön, és szerencsére egyáltalán nem szárít.


Body Polish

Ebből a kis, 75 milliliteres kiszerelés van meg, nagyon aranyos a sem túl pici, sem túl nagy tubus, és szerintem maga a termék még érdekessé is teszi az egyébként egyszerű külsőt.


Erre a kis finomságra sokkal-sokkal jobban illik a body polish megnevezés, mint a testradír. Én eleve a kevésbé durva, olajos-géles radírokat preferálom, de ez még azoktól is könnyedebb.
Az alapja kissé kocsonyás, szinte lekvárszerű, ebben van némi nagyon-nagyon finom szemcse és néhány nagyobb darabka - én mindig az eper külsején lévő magvakra és szárított eperlevélre asszociálok ezekről. 

Ez szép és jó, de pont emiatt nem működik úgy, mint egy hagyományos testradír. Használat közben nem érezhető intenzív dörzsölés, nem újul meg tőle teljesen a bőr. Minderre nem alkalmas, és úgy sejtem, nem is erre szánták. 

Amire viszont szuper: finoman stimulál, nem lehet vele túlzásba esni, és már csak ezt használva is puhábbá, tápláltabbá (!) válik a bőr, ha pedig mással is bekenem magam utána, érezhetően hatékonyabb lesz a krém.


Body Sorbet

Ha valaki, akkor én végképp a gazdag krémek és vajak pártolója vagyok, ennek ellenére tavaly nyár óta kíváncsi vagyok ezekre a könnyed, hűsítő hatást ígérő testápolókra.


Kinyomva egyből látszik, hogy tényleg valami különlegesről van szó: az állaga majdnem kásás, de közben kissé vizes is, szinte matt, és elkenés közben jóformán belesimul a bőrbe. Azonnal eltűnik, nincs csúszós, krémes érzet utána, csak zsírmentes, semleges puhaságot hagy maga után. 

Ez a verzió csak enyhén hűsít, inkább mondanám azt, hogy frissít, mint hűt, abban a grépfrútos változat az igazán kiemelkedő.

Mindezekből adódóan nem ez a legtáplálóbb testápoló valaha, azonban ilyet nem is ígér, és hiába van száraz bőröm, nyáron még nekem sincs igényem többre. Ha néhány naponta bekenem vele magam, az a szinten tartáshoz tökéletes, és ami a legjobb, hogy ezt bármikor megtehetem. Akár az esti zuhany után, amikor csak egy-két percem marad az alvásig, akár reggel, öltözés előtt, mindig egyből teszi a dolgát. 

Értelemszerűen ennek a legtartósabb az illata, ha indulás előtt használom, ebédidőben is meg-megcsap, ha este, akkor reggel is érzem.


Egyik termékről sem gondolom, hogy kihagyhatatlan, eperbolondoknak viszont szuperek, mert nem enyhén édes kis valamik, sem savanykás, joghurtos jellegűek, hanem tényleg epresek. A tusfürdő ha extrát nem is nyújt, de komoly negatívuma sincs, a radír sem rossz, ha tudjuk, hogy mit várhatunk tőle, a sorbet pedig klassz nyári kellék - akár ebben, akár másik illatban.

Ajánlom Neked

0 megjegyzés: