Essence,

Essence Lights of Orient tesztek

június 05, 2016 Arabella 8 Comments


Az Essence Light of Orient trendkiadása az első képek óta tetszik - igaz, akkor még valamelyest kritikus voltam, de amint élőben is láttam a termékeket, elszállt minden kétségem.


Szemhéjpúder paletta: we ♥ arabian nights

A paletta a promófotókon is csodásan nézett ki, azonban azt kell mondanom,  élőben még sokkal-sokkal szebb. Erős műanyagból készült, a tetején lévő minta részletgazdag, tökéletes, az arany betét pedig nagyon mutatós. 

Ha nem tudnám, hogy milyen márkáról vagy árkategóriáról van szó, akár azt is hihetném, hogy egy high end smink, mert ez a külső bárhol megállná a helyét. 


Ami az igazán meglepő volt számomra, az nem más, minthogy nem csak a csomagolás, hanem a belbecs is remek: mind a hat szín kellően puha, bársonyos tapintású, és a pigmentáltságuk is korrekt. 


A világos, aranyfényű szín csodás highlighter, a halovány rózsaszín bőrre feltéve sokkal természetesebb, mint gondoltam volna - persze nem árt óvatosan bánni vele, de sötét színek kiegészítésére szuper. A taupe-ba hajló barna a legtöbb natúr smink klassz alapja, a barnasága ellenére én is meg tudtam szeretni, a kissé rezesbe hajló arany nem rossz, nem rossz, de a sötétebb rózsaszín a válogatás legjobbja. Enyhén lilába hajlik, ettől kissé piszkos hatású lesz - semmi hasonló nem jut eszembe. 
Az utolsó egy matt sötétbarna, feltéve melegebb, mint a pan-ben, viszont jó hír lehet, hogy a személyében egy matt tagja is van a palettának. 

A használhatóságukat csak dicsérni tudom: nem porolnak, mindegyiket könnyű eldolgozni, és - természetesen megfelelő alappal - a tartósságuk is rendben van. 

Annak ellenére, hogy alapvetően ez nem az én színvilágom, sikerült a szívembe lopnia magát ennek a palettának, és azt hiszem, ettől nagyobb dicséret nincs.


Highlighter stick: 01 golden gate to orient

Frissen kialakult stick mániám legújabb gyöngyszeme - ennek a palettáétól egy fokkal kevésbé egyedi a külseje, de az arany feliratok miatt szerintem még így is hangulatos. 


A kitekerése nagyon könnyű, a kupakja talán kissé könnyen lejön, ezért én a táskámba nem dobnám be, bár már csak a krémessége miatt sem. Apróság, de enyhe vaníliás-fehércsokis illata van, engem az ilyen kellemes kis részletekkel teljesen le lehet nyűgözni. 


Használat előtt még szinte pezsgőszínnek hat, de feltéve már egyértelműen arany lesz, igaz, nem a legsárgásabb fajtából, és egy kis hideg, ezüstös fény is felfedezhető benne. 

Amellett, hogy önmagában is fényes, csillámok is vannak benne - tudom, hogy sokaknak ez hátrány, viszont nekem egyáltalán nem, pláne, hogy annyira nem látványosak. Van, amikor igenis van helye a csillámoknak, és olyankor, alkalmi sminkekhez ez egyáltalán nem sok. 

Az állaga viszonylag kemény, de egy húzással bőven elegendő mennyiséget lehet felvinni. Eldolgozni, szétteríteni könnyű, viszont sok más highlighterrel ellentétben annak ellenére, hogy elfinomítódik a széle, ahol kell, koncentrált marad. 

A tartóssága önmagában is jó, de por állagú fénnyel kombinálva bombabiztossá válik.

Pirosító: 01 princess jasmines choice

A pirosító volt az, aminek a sikerében teljesen biztos voltam: pont olyan árnyalatokból áll, amelyeket minden ősszel és télen szinte kizárólagosan használok. 

A kialakítása fantasztikus, és a csomagolásával sincs gondom, viszont ha rajtam múlt volna, én a fekete feliratok mellé a keleties hatás kedvvért tettem volna egy kevés aranyat is.


Az állaga és a pigmentáltsága egyszerűen tökéletes. Nem porol, szépen felveszi az ecset, viszont nem is lesz túl sok rajta. Éppen annyira erős a szín, hogy könnyen meglátsszon, de azért komolyan meg kelljen dolgozni, hogy sokká váljon - az álmos reggelek jó barátja.

A világosabb árnyalat, keverve a kettő, majd a sötét:


A világosabb szín melegebb tónusú, viszont az sem lesz soha barackos, csak piszkosabb jellegű. A sötétebb enyhén barnás, talán kissé lilás is, igazi szilvaszín. A kettő együtt tökéletes mályvás egyveleget alkot, külön-külön is szeretem mindkettőt, de együtt váltak favorittá. 


Ha a palettából találtok még bárhol, ne hagyjátok ott, akkor sem, ha első pillantásra nem a ti színvilágotok - igazi kis ékszer csodás tartalommal. A highlighter a kiszerelése és a koncentráltsága miatt egyedülálló a drogériás kínálatban, a pirosító pedig hibátlan minőségű és hideg/sötét színtípusúaknak alapdarabbá válhat.

Ki merem jelenteni: szerintem a Lights of Orient az Essence legjobb trendkiadása sok évre visszamenőleg. :)

*A palettát és a pirosítót én vettem, a highlightert viszont a Primőr Kozmetika Kft.-től kaptam.

Ajánlom Neked

8 megjegyzés:

 1. Szerintem is régóta a legjobb trendkiadás! :) <3
  http://voroskoromlakk.blogspot.hu/2016/05/new-in-essence-lights-of-orient.html

  VálaszTörlés
 2. A pirosítót szerettem volna, de sajnos már nem volt belőle.
  Szuper trendkiadás lett, remélem idén még hasonlóak érkeznek. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ó, sajnálom. :( Itt a rúzsokat és a highlightert kapkodták el hamar.

   Én is remélem, hogy lesznek még hasonlók, nyár végén vagy ősz elején el tudnék képzelni még egy ilyen stílusút. :)

   Törlés
 3. I-má-dom!

  Velem kicsit elszaladt a ló, mindhárom rúzs beugrott a kosaramba, a paletta, a pír, a bronzer is - azért ott is hagytam valamit :D

  A paletta nekem annyira gyönyörű, hogy még nem volt szívem belemászni.

  A vöröses rúzs nem tetszett? Az nagyon Arabellás :]

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én is, én is! :)

   Tetszett a rúzs is, csak egyrészt sok hasonlóm van már, másrészt (és nyilván ez volt a komolyabb ok) csak a teszter volt már az állványon, mire odaértem.

   Törlés
 4. Úgy fáj ezért a palettáért a szívem, egyszerűen gyönyörű! :) Bár inkább nem növelem a tömeget itthon, azért még álmaimban élni fog. :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nekem sem hiányzott még egy paletta, de erre nem tudtam/akartam nemet mondani. Viszont ha te megtetted, akkor ne bánkódj utólag, a tiéd volt a reálisabb döntés. :)

   Törlés