Avon,

Little Lace Dress

június 20, 2016 Arabella 0 Comments

Emlékeim szerint soha nem esett szó a blogon az Avon Little Black Dressről, pedig nagyon is közel áll hozzám: néhány éve néha-néha én is használtam, anyukámnak pedig a mai napig az egyik kedvenc illata.

Így aztán nagyon örültem, amikor megtudtam, hogy a Little... család tovább bővül, és még boldogabb voltam, amikor kipróbáltam a parfümöt.


Az üvege szinte minimalista, de mégis van benne egy kis rafinéria, pont olyan, amilyennek egy jól kihasználható ruhának lennie kell. 
A formája majdnem, de csak majdnem klasszikus, ugyanis az eleje kidomborodik, a kupakja pedig végig üreges - egyszerű összhatás ötletes részletekkel.

A hátoldalán lévő csipkeminta csak egy igényesebb matrica, alaposan szemügyre véve ez természetesen észrevehető, viszont másként valami sokkal bonyolultabb megoldásra gondolnék.


A lényegre térve: új illat is a Little Lace Dress, meg nem is. Ugyanis nagyon-nagyon sokban emlékeztet az eredetire, és éppen ez az, aminek a legjobban örültem. Vannak olyan klasszikussá vált parfümök, amiket szerintem hiba teljesen kifordítani önmagukból, érdemesebb inkább csak egy kis csavarral kiegészíteni őket, egy leheletnyi módosítással más hangulatot adni nekik. Ebben az esetben pedig pontosan ezt tette az Avon.A pacsulis-feketeribizlis alap végig irányt diktál az illatnak, azonban ezt a duót több egyéb jegy egészíti ki. A kifújást követő másodpercekben a virágos vonulat válik uralkodóvá, méghozzá jázminos, enyhén karcos felhanggal. Amint ez lecsendesül, feltűnik az eredeti változatra is oly jellemző zöldes-növényes, engem nyári mezőre emlékeztető jelleg.

Meggyőződésem, hogy a Little Black Dresst is ez a nem harsányan megjelenő, de végig érezhető, csöppet sem szúrós, enyhén földközeli (íriszes) illat emeli ki a tucatparfümök közül - és ezt szerencsére a csipkés változatban is megtartották.

Amint az első percek után teret enged a jázmin, szolidan, finoman, nem tolakodóan, viszont stabilan jelen lesz ez a természetközeliség.

Az idő előrehaladtával szép lassan előbukkan a háttérből az édesen citrusos alap (valószínűleg mandarin), fanyarrá egy pillanatra sem teszi a kompozíciót, azonban nagyon szép összhangot teremt a növényes jelleggel.

Rajtam a tartóssága közepes: négy óra múltán már halványodni kezd, és további két órát követően nyoma vész.

Nem túlbonyolított illat, sőt, bizonyos szempontból még természetes hatású is, ennek ellenére elegáns és sikkes. Nem drámai parfüm és nem mindent betöltő, de univerzális kiegészítő: bármilyen eseményre megállja a helyét.

*A terméket tesztelésre kaptam.

Ajánlom Neked

0 megjegyzés: