bordó,

PUPA próba

május 23, 2016 Arabella 12 Comments

Nem csak az lehet luxus, ami eleve magasabb kategóriájú, hanem az is, ami elérhetetlen vagy nehezen elérhető. Nos, számomra pont ebből kifolyólag a PUPA luxust jelent. :)


Amióta visszatért a márka a hazánkba, azóta nézegetem álmodozva a PUPA termékekről szóló posztokat: nagyon szerettem volna szétnézni náluk és kipróbálni ezt-azt, de eddig nem volt rá lehetőségem.

Most végre megtehettem, és hosszas tanakodás után végül két terméket választottam. Nagyon csábítottak az alapozók és a klasszikus, valamint a matt folyékony rúzsok is, de végül arra jutottam, hogy okosabb lenne olyasmik mellett döntenem elsőként, amik alapdarabok számomra. Így aztán egy fényes, hűvösebb krémes szemfesték került a kosaramba egy szintén fényes, de sötétebb rúzs társaságában.


PUPA Vamp krémes szemfesték (400 Quartz)

A csomagolása egyszerű, de tökéletes: minőségi hatás keltő üvegtégelyben kapott helyet a festék, amely fém(nek tűnő) kupakkal zárul.


Tömény, nehéz állagot vártam, ehhez képest szinte habjellegű - az előbbivel sem lenne problémám, sőt, de így többeknek lehet rokonszenves. :)
Nagyon kevés is elég belőle, leheletvékonyan eloszlatva a legszebb. Apropó, eloszlatás: csak és kizárólag ujjal tudom szépen felvinni, azzal viszont elképesztően könnyű. Belenyúlok, kiveszek egy minimális mennyiséget, felsimogatom a szemhéjamra, és kész is a sminkem.


A fenti pozitív jellemzők ellenére amiért a legjobban szeretem, az a színe. Az alapja taupe, méghozzá az enyhén melegebb fajtából, de ezüstös fénnyel. Tehát egy finoman meleg színről van szó, de hideg fénnyel, ez pedig a kedvencem szemfestékek esetén. Barna szemhez mennyei, de zöldhöz sem lehet rossz. :)

A tartósság tesztelésére krémes festékek esetén nem én vagyok a legjobb alany, mert rajtam mind jól bírja, és ez sem kivétel, de nem biztos, hogy ezen a fronton az én véleményemből kell messzemenő következtetést levonni.


PUPA Miss Pupa extrafényes rúzs (204 Jezebel)

A rúzs külsejére sem lehet panaszom, roppant sikkes ez a fémhatású, karcsú tok, strapabíró és a záródása is tökéletes, nálam azonnal táskában hordós darabbá vált.Enyhe, tényleg csak nagyon enyhe vaníliás-cukorkás illata van, a formulája pedig olyan, amilyen egy fényes rúzstól várható. Lágy, szinte már balzsamos jellegű, nagyon könnyű feltenni, és a viselése is komfortos. 


Az áttetsző finisnek köszönhetően természetesen nem olyan erőteljes a színe, mint kitekerve, de persze azért nem is nude. :) Enyhén lilás bordó, viszont mégis természetes marad.


Az állaga miatt becsapós lehet, úgy tűnhet, hogy hidratál, pedig nem, viszont nem is szárít. A tartóssága pont olyan, mint amilyen egy szájfény-rúzs hibridtől várható. Étkezés után természetesen pótolni kell, de két-három óra múltán a szín is frissíthető.

Egyikre sem mondom azt, hogy kihagyhatatlan darabok, de: mindkettő abszolút korrekt, és azok számára, akik hozzám hasonlóan a krémes szemfestékek és a fényes rúzsok bűvöltében élnek, tökéletes választások. 

Nálam mindkét darab a hétköznapi sminkrutin része lett, gyorsan használható, problémamentes alapdarabok, pont, mint szerettem volna. :)

Próbáltatok már valamit a Pupától?

Ajánlom Neked

12 megjegyzés:

 1. Azt hiszem sikerült egy 100%-ig Arabellás rúzst választanod! :D Én még nem próbáltam semmit a márkától egyébként. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én is így érzem. :) Szerintem te a matt rúzsokat szeretnéd, nagyon jóknak tűntek, csak számomra nem lettek volna elég kihasználhatóak.

   Törlés
 2. Nagyon jól áll a rúzs!

  Nekem matt krémes szemfestékem van tőlük, de sajnos teljesen beszáradt már tavasz elejére. Emiatt nagyon csalódott vagyok, mert tavaly nyáron vettem és a szavatossági ideje sem járt le és mindig nagyon ügyeltem rá, hogy visszazárjam. Pedig imádtam, mert csodás volt a textúra, a pigmentáltság, a tartósság.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm!

   Juj, akkor az hamar feladta, ez nem jó jel. Igyekszem az enyémet minél többet használni, nehogy ez is hamar beszáradjon. :/

   Törlés
 3. Nálunk a közelben sincs Pupa, de nagyon hasonló színeket vettem volna én is!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, gondoltam, már rájöttem az eddigi hozzászólásaidból, hogy hasonló színeket szeretünk. :)

   Törlés
 4. Én többször jártam már az üzletben, de valahogy nem fogott meg egyik termék sem, vagy legalábbis nem találtam olyan színt, amim nem lenne már, vagy nagyon különlegesnek gondolnám. Persze ez nem jelenti azt, hogy valamikor a jövőben nem csábulok el valamire...:D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hümm... a pipettás alapozó mondjuk? :)Én nagyon sajnálom, hogy azt végül otthagytam. :)

   Törlés
 5. Régebben is volt egy Pupa palettám, de azóta nem igazán próbáltam semmit sem a márkától. Aztán télen kijöttek a cicás paletták, és pedig egyet be is szereztem. Annyira megtetszettek benne a szemhéjpúderek, hogy azóta lett 2 szemhéjpúderpalettám a markától. Ár érték arányban szerintem nagyon a szemhéjpúderei, ha lesz rá alkalmad, szerintem érdemes kipróbálni valamelyik palettát (nekem a 9 darabos szemhéjpúder paletták vannak meg).
  Az üzletben egyik krémes szemhéjpúder sem tetszett meg igazán - igaz nem is vagyok annyira krémes szemfesték párti, de most nagyon meghozted a kedvemet ehhez az árnyalathoz. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én pont a fordítottad vagyok, inkább krémeseket használok, klasszikus szemfestéket szinte csak elvétve. De köszönöm az ajánlást, amint lesz rá alkalmam, megnézem a szemhéjpúdereket. :)

   Törlés
 6. Pupa <3 és ezzel mindent el is mondtam :]

  Nagyon szeretem a matt folyékony rúzsaikat, illetve a krémes szemhéjfestékeiket. Néha úgy tűnik az enyém is beszáradt, de érdekes, ha ujjal vagy ecsettel belenyúlok, akkor semmi minőségbeli változást nem tapasztalok.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Lassan kezdek én is így lenni a Pupával. :)

   Ezt megjegyzem, akkor én sem fogok megijedni, ha esetleg látványra szárazabbnak tűnik, hátha még használható lesz akkor is.

   Törlés