ecset,

Real Techniques ecsetszett dupe

február 11, 2016 Arabella 8 Comments

Sosem szerettem, de mostanában egyre kevésbé tolerálom azt, ha valami másnak mutatja magát, mint ami. Már csak emiatt sem vagyok a másolatok híve, és korábban nem is jutott eszembe ilyesmit venni. Vagy megengedhetem magamnak a valódit, vagy köszönöm, csak távolról csodálom.

Real Techniques dupe

Viszont a Real Techniques Bold Metals ecsetekkel más a helyzet. Az eredetik soha nem csábítottak eléggé - vegyesek az eddigi tapasztalataim az RT márkával, és úgy érzem, nem is én vagyok a célközönségük. Ebből kifolyólag ha már annyit áldoznék egy ecsetre (amit úgy sejtem, semmilyen körülmények között nem tennék meg, nekem mások a prioritásaim, egy különleges rúzsnak vagy lakknak jobban örülök, mint egy eszköznek), mint amennyibe kerülnek, biztosan nem Real Techniques lenne.

Azonban sorra olvastam a jobbnál jobb értékeléseket a dupe-okról, és Fruzsi Suzyval karöltve elültette a bogarat a fülembe: sok különleges, szép ecset nagyon olcsón. 
Majd néhány héttel ezelőtt egy barátnőm viszonylag kedvező árú ecsetszettet szeretett volna, és neki említettem ezt az opciót, majd lebeszéltem róla. Aztán én megrendeltem. Éljen a logika! :)

Real Techniques dupe

Az e-Bay-ről rendeltem a jobbnál is jobb áron, és meglepően gyorsan megérkezett. 

Már a kicsomagolás pillanatában sikerült félig-meddig megnyerniük, ugyanis a legkomolyabb kétségeim tova is szálltak. A fém nyél nagyon mutatós (az ezüst a kedvencem, az arany sem rossz, a rózsaarany nekem élőben kicsit sok), és szerencsére logó egyikre sem került, ez nálam nagy piros pont. 
A fejük kellően tömött és nagyon puha, engem a szálacskák leginkább az Essence ecsetekre emlékeztetnek, de talán még egy fokkal kellemesebb tapintásúak. A súlyuk nem túl nagy, és ami van, számomra az is furcsán elosztott: a fej alatt a legnagyobb, a nyél vége már pihekönnyű. 

Egy dolgot tudok kifogásolni: sajnos elég kényesek, az ujjlenyomatoknak nem marad nyoma a nyélen, de minden más, akár egy kis alapozómaradék vagy a mosás után rákerülő vízcseppek csúnyán látszanak.

Ecsetek az alapokhoz

Real Techniques dupe

Real Techniques dupe

Púderecset: Ha már ecsetet, és nem puffnit veszek elő a púderezéshez, akkor a sűrű, nagy fejű, de mégis rugalmas típusokat kedvelem. Ez pedig pontosan ilyen. Nem vesz fel túlzottan sok anyagot, szinte simogatja az arcot, és gyönyörűen beledolgozza a port az alapozóba, még az én száraz bőrömön sincs lisztes hatása. 
Akkor sem tudnék belekötni, ha akarnék, számomra ez az ezüstérmes a hét ecset közül.

Real Techniques dupe

Real Techniques dupe

Alapozóecset: Ettől nagyon sokat vártam, de csak félig-meddig teljesíti az elvárásaimat. Én a kabukikkal szemben egyértelműen a macskanyelv formát preferálom, így nagy gondom ezzel sincs, viszont a háromszög kialakításnak semmi, de semmi előnyét nem látom. 
Ezt leszámítva azonban nincs gond vele, van tartása, ami nekem egy alapozóecsetnél a legfontosabb, de közben mégis puha, kényelmes a használata, nem szív magába túl sok anyagot, és az összes közül ez tűnik a legstrapabíróbbnak. Ha az előző ezüstérmes volt, ez a bronz.

Ecsetek az arcra

Real Techniques dupe

Real Techniques dupe

Pirosítóecset: Pirosításhoz a ferde kialakítású ecseteket favorizálóm, de van már egy ehhez hasonlóm is, és vannak esetek (főként, amikor csak egy színt használok, ami egyben pirosító-bronzosító és kontúr), amikor azt érzem praktikusabbnak. Tehát úgy gondoltam, hogy ezt is ki fogom tudni használni, de nem így tűnik: sajnos nekem több tartás kellene legyen a szálaiban ahhoz, hogy kontrollálni tudjam. Nem rossz darab, de részemről kihagyható.

Real Techniques dupe

Real Techniques dupe

Kontúrecset: Ez az abszolút kedvencem, pedig kifejezetten kontúrozni ritkán szoktam, és még ha teszem is, akkor is jóval óvatosabban, mint ahogy mostanában divat. Hihetetlenül tömött, van tartása, de mégis rugalmas, és csodák csodájára az egyenesre vágott fejjel is tudok bánni, ami ritkaságszámba megy.
Nemcsak kontúrozáshoz, hanem pirosításhoz, highlighthoz és alapozáshoz is bevált. 

Ecsetek a szemsminkhez

Real Techniques dupe

Real Techniques dupe

Pufi, lapított ecset: Érdekes hibrid, ugyanis a pufi mivolta miatt a színek eldolgozására, a lapított alakja pedig a festékek koncentrált felvitelére tenné alkalmassá, azonban a kettő együtt majdnem a két szék közül a pad alá esete. De csak majdnem, ugyanis van valami, amiben verhetetlen: mégpedig ha csak finoman kell egyetlen színt felsimogatni a szemhéjra. Nem lesz túl markáns hatása, de egyetlen lépéssel a szélek is el lesznek finomítva. 
Amire fel kell hívnom a figyelmet, az a mérete, ugyanis meglehetősen nagy, az én arányaiban kicsi szememnek körülbelül a harmada. 

Real Techniques dupe

Real Techniques dupe

Pufi, hengeres ecset: A gömbölyded forma ezt már egyértelműen eldolgozásra predesztinálja, és működik is, csodásan elsatíroz bármit. Azonban méretgond ezzel is lehet, mert kicsinek nem mondható, precízebb munkára semmiképp sem ideális. 

Real Techniques dupe

Real Techniques dupe

Ferdén vágott ecset: Ezeket az ecseteket leginkább zselés tushoz szokták ajánlani, viszont én egyre ritkábban használok tégelyes szemkihúzót. Viszont sok éve küszködök már azzal, hogy az alsó pillasor alá nem találok tökéletes eszközt. Minél kisebbet kerestem, mert oda csak jelzésértékűen használok szemhéjpúdert, már ha használok, jól irányítható kell legyen, és nem túl... műanyag szálú, hogy ne karcolja a festéket. Nos, ez pont olyan, tökéletes erre a célra. 


Nem mondom azt, hogy ez egy hibátlan ecsetszett, de a maga 2-3000 forintjáért nem is lehet azt várni. Az pedig már meglepő, hogy ennyiért van benne több kiemelkedő darab is, a kontúrecset, a púderecset, az alapozóecset és a ferde szemecset egyaránt kiemelkedő. 
Önmagában, egyetlen ecsetkészletként nem ajánlanám, arra szerintem jobb egy komolyabb darab, de kiegészítésnek ideális.

Ajánlom Neked

8 megjegyzés:

 1. Ez az ecsetszett valami iszonyat jó. Ennek eredményeképp totál feleslegesnek érzem az eredeti darabok megvételét, hacsak nem komoly márkafüggő valaki. Rendelni fogok egy második szettet is, mert nehogy valami baj érje őket. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A kontúrecsetből én is örülnék egy másodiknak, de csak azért nem akarok egy újabb teljes szettet... majd meglátom még. :)

   Törlés
 2. Ennyi pénzért bőven megéri. Nekem van kb. 3 púderecsetem összvissz, de a kimosást nem szeretem, inkább csak állnak a dobozban, szóval nem éri meg nekem ecsetet venni. A mindennapi sminkhez nem kell, meg az a helyzet, hogy a problémás bőröm miatt mindennap moshatnám őket, mert parás vagyok, hogy rámegy valami pattanást okozó baci.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Az ecsetmosást én sem szeretem... jaj, nagyon nem. Viszont nem teljesen tiszta ecseteket sem szeretek használni, ezért van minden funkcióra több darabom - általában egy jó, és egy másodlagos.

   Nekem sajnos ecsetek nélkül még a legegyszerűbb smink sem lesz szép, a kezemmel elég ügyetlen vagyok. :/

   Törlés
 3. Szia!
  Szeretném a segítségedet kérni, bár lehet ez csak nekem tűnik nehéznek...Nézegettem több eladónál is de mindenkinél mást árat láttam, és asszem nem is mindegy, hogy az ember milyen bankkártyával rendelkezik. Nekem "csak" otp-és van, arra kapom asz ösztöndíjat, szóval kicsit most össze vagyok zavarodva h mit is kéne tennem hogy nekem is meglegyenek ezek a szépségek :)
  Nagyon köszi,
  Klau

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia!

   Én ilyenkor az e-Bay keresőjébe szoktam beírni a kulcsszavakat, pl. ebben az esetben real metal 7pcs, és beállítom, hogy a találatokat Price + Shipping: lowest first sorrendbe rendezze. Így a legolcsóbb kell előre kerüljön. Nekem most ezt dobta ki: http://www.ebay.com/itm/7pcs-Powder-Blush-Eyeliner-Brushes-Set-Kit-Makeup-Bold-Real-Metal-Beauty-Tool-/252199355960?hash=item3ab840c638:g:9JwAAOSwbdpWYAYK

   A fizetéshez PayPalra van szükség, én már sok éve regisztráltam, és sajnos nem emlékszem a pontos lépésekre, de ez egy egész jó leírás: http://www.penzesmunka.hu/paypal_szamla.html
   Nem olyan bonyolult megcsinálni, mint amilyennek leírva tűnik. :)

   Törlés
 4. Szia!
  Köszönöm szépen a részletes választ :)
  Időközben jártam az illetékes bankban és kiderült miért nem ment a dolog, valamilyen "beállítás" kellett hozzá és jövőhéten már rendelhetem is!
  Már nagyon várom, pedig sok ecsetem van. A kedvenceim a Royal&Langnickel darabok, nyilván nem várom ezektől a termékektől, hogy profik legyenek, de annyira szépek, hogy kellenek a kollekciómba :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia!
   Nagyon szívesen, és örülök, hogy megoldódott a gond. :)
   A Royal&Langnickel-t eddig nem ismertem tüzetesebben, most viszont böngésztem kicsit a honlapjukon, és nagyon jóknak tűnnek, megértem, hogy azok a kedvenceid. :)

   Törlés