MoYou,

Körömnyomda kívánságlista

január 24, 2016 Arabella 14 Comments

Én mindent trendet kicsit későn kapok fel, és nincs ez másként a nyomdázással sem. Bő másfél éve már tettem egy próbát vele, de az tényleg nem volt több egy próbánál. Most viszont nagyon ráéreztem az ízére, és mindenre nyomdázni akarok, a frissen felkent, még meg sem csodált vadiúj lakkra és kis túlzással a falra is.

körömnyomda

Persze minél több kedvem van hozzá, annál több újdonságot szeretnék. Mivel sejtem, hogy ez csak egy rövid távú fellángolás lesz, nem akarok igazán sokat belefektetni, de bőven van így is egy kívánságlistára való adag.

LEMEZEK

MoYou Festive 05
MoYou Festive 05

Amióta láttam Edinánál a Magic-et tűzijátékmintával, azóta újra akarom alkotni, viszont a Moyrával kapcsolatban még mindig ellenérzéseim vannak. Ha nem is ugyanolyan, de hasonló mintát találtam az egyik MoYou lemezen, a többit azonban nem tudom elképzelni magamon, ezért próbálom lebeszélni magam róla, de ha nagyon sokáig nem megy, majd beszerzem.

MoYou Festive 03
Festive 03

Nagyon sok szép hópelyhes minta van, de nekem messze-messze a fenti lemezen lévő a kedvencem. Aranyos, de mégis modern... már ki is találtam, hogy elsőként az Eyre fölött nézném meg fehér nyomdalakkal. De lassan vége a télnek, úgyhogy talán legközelebb év végén lesz aktuális.


MoYou Time Traveler 20's 05
Time Traveler 20's 05

Ezt a lemezt már nagyon régen kinéztem, még azelőtt, hogy kitört volna rajtam a nyomdázási láz, viszont áttetsző nyomda nélkül a szimmetrikus mintákat nem mertem bevállalni, pedig azok tetszenek a leginkább. Nem pont az én világom, de majdnem, biztos, hogy kihasználnám.


Pet'la 
Shenanigans

A Pet'la lemezek közül kevés csigáz fel, de ami igen, az nagyon. Erről is mindegyik mintát kihasználnám, de a fröcsköltek érdekelnek a legjobban, nyárra nagyon jól jönnének, olyankor szeretem a bohókás stílust.

NYOMDÁK

piCture pOlish nyomda
MoYou nyomdázó
Ez az, amiből teljesen fölösleges egy jónál többet venni, én pedig elboldogulok a fekete e-Bayes verzióval is, de a kíváncsiság, hogy lehet jobb is, nos... részemről nehezen legyűrhető.
A piCture pOlish teljesen áttetsző nyomdázója már csak a kupakja miatt is praktikusnak tűnik, de a MoYou szögletese sem hagy nyugodni. Görgetés nélkül sokkal szebben tudnék nyomdázni, de ez a keményebb párnákkal az ívelt körmömön nem megy. Talán ez a megoldás. :)

LAKKOK

Kaleidoscope

aquarelle tint


Egy fekete és egy fehér nyomdalakkom van, egy-két színest és fémest még mindenképp szeretnék, a kicsit extrábbak közül pedig a multikrómok tetszenek nagyon, viszont az árukat sokallom, úgyhogy valószínűleg csak nézegetni fogok őket. Amik tényleg kelleni fognak, azok az aquarelle tint-ek, mert most úgy gondolom, hogy nagyon látványos dolgokat lehet csinálni velük viszonylag egyszerűen. 

Szoktatok nyomdázni? :)

Ajánlom Neked

14 megjegyzés:

 1. Naná :) Matricás megoldással is felviheted a szimmetrikus mintákat. Ha van készleten, én megvenném a hópelyhes lemezt, még egy hónapig bőven ki lehet használni. Nekem megvan a Moyra lemeze és jónak találom, az különösen tetszik benne, hogy lefedi az összes ünnepet, anyák napi, tökös, babás, mindenféle minta van rajta, ráadásul nagy a minta, a te hosszú körmeidre pont jó lenne. Nyomdázóból nekem azt hiszem, 6 db van, 2 MoYou (legjobbak), E-bayes, 2 db BPS rózsaszín, átlátszó. Előbb-utóbb persze tönkremennek majd, elfárad az anyag, de jó ha több van, a stamping decal miatt.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A stamping decal az, ami most még gondolni sem merek, úgy sejtem, hogy nagyon sok buktatója van, de talán egyszer majd összeszedem magam, és megpróbálom. :) A szimmetrikus mintákhoz pont tegnap próbálgattam egy áttetsző párnást (ebay-ről rendeltem, a váza nem átlátszó, csak a párnája), úgy tűnik, azzal már könnyebben szabályozható, hogy hová kerül a minta, de szoknom kell még sok szempontból.
   Viszont a MoYou nem hagy nyugodni... a puha, szögletes van meg neked?

   Törlés
 2. jaj, ne is mondd 😊 nekem is volt egy fellángolásom, de sajnos lustább vagyok, mint lelkes, igy nagy részén már túl is adtam az akkor vásárolt irgalmatlan mennyiségű holminak, bár 3 lemezt és két nyomdázót megtartottam azért, hátha valamikor újra kedvet kapok, valamint a kívánságlistámon is szerepel ez-az (többek közt az egyik moyra lemez is, bár azt egészen biztosan nem fogom megvenni)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én is lustább vagyok általában, de most nagyon fellelkesültem. Viszont én magam sem hiszem, hogy ez az állapot sokáig fog tartani, ezért próbálok minél kevesebb dolgot beszerezni... bár ez a lista pont nem erről tanúskodik. :)

   Törlés
 3. Nem nehéz a stamping decal sem, nekem még ecsetem sincs, hullámcsattal meg fogpiszkálóval szoktam belefesteni a színt. (Ami jó, ha fed egy rétegben.) Kell egy jó puha párna hozzá vagy több, én az ócskábbakat szoktam erre használni. Egy rugalmas fedőlakkal hamar szárad ám a minta, csipesszel leszeded és kész, sok blogger írta már, hogy lehet ezeket csinálni, semmi misztikum nincs benne, csak időigényes. Az átlátszó nekem nem vált be, de jó lesz nyomdázni. Kicsi kerek fejű szilikonos nyomdázóm van, MoYoutól rendeltem, mert kellett valami a lemezek mellé, ami naná, hogy készlethiányos volt a Naillandnél. Mintára rányomom, körömre görgetem, nagyon egyszerű. A nagy E-bayeshez képest keményebb, de nem nyúlik mintástól görgetésnél. Úgyhogy ha veszek, csak MoYout fogok venni ezután.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm, meg is hoztad a kedvem hozzá! Hétvégén szerintem teszek egy próbát a stamping decal-lel. :)

   Az átlátszóval neked mi volt a problémád? Nekem többségében nem vette fel elég szépen a mintát, de lehet, csak a gyakorlás hiányzik.

   Törlés
 4. Ha a lemezed MoYou, azzal nem lehet hiba, talán a nyomdalakkal van gond? Vagy a görgetés erősségével?
  Hiába néztem be a mintát a csövön, akkor sem lett jobb az eredmény, mint a kisfejű nyomdázóval. Inkább maradok a gyakorlásnál, már a minta középen van, most az egyenes vonalakkal fogok gyakorolni, másfél éve csinálom, van fejlődés. Szerintem nem időigényes a nyomdázás sem, nem szoktam sokat várni, csak míg lekenem lehúzható alappal a bőrt 10-szer, utána már megy is a minta, mivel a nyomdázó puha, nem keni az alapot. Utána lehúzom az alapot, SV és maradék körbetakarítás és beülök 20 percre tévézni, max. 30 perc mindennel együtt.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Most a minta felvételére gyanakszom, a lakk a fekete és a fehér Essence volt, nekem eddig azok hibátlanul működtek. Én a lemezen a nyomdát nem görgetem, csak rányomom és felveszem, nekem eddig ez vált be, de lehet, hogy az áttetszővel pont így nem jó, viszont magamtól nem jutott eszembe. :)

   Most már nekem sem időigényes a nyomdázás, eleinte is inkább az előkészületek miatt volt az - elfelejtettem, hogy előtte le kell takarni az asztalomat, hogy kell egy már lemosóval átitatott korong a közelbe, mielőtt elkezdeném stb., de most már rutinszerűen megy. :)

   Törlés
 5. Én is mostanság kezdek rákapni a nyomdázásra. Már egy halom lemezt, valamint nyomdázót rendeltem eBay-ről, valamint Ali-ról *_* Alig bírom kivárni, hogy megérkezzenek :)

  VálaszTörlés
 6. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én imádok nyomdázni!Az évek alatt sokat változott az ízlésem és a felszerelésem.
   Ez nagyon egyéni dolog,kinek mi válik be,nyomdázás terén sem vagyunk egyformák.
   Amit leírhatok,természetesen személyes tapasztalatom,hogy,amik beváltak nekem,pl.a spéci nyomdázólakkok (amúgy szoktam nagy ritkán Mirror,Chrome,vagy holo lakkal nyomdázni),Konad,MDU,Ya qin an (Bornpretty oldalán van és 18ml ) vagy maga a BPS nyomdázólakkok.Ezzel kevés az esélye,hogy nem lesz jó a minta,szeretek spéci nyomdázáshoz kifejlesztett fedőlakkot használni (Essence is jó,de a Konad a legjobb),nem keni el a mintát.A másik a párna,hát nekem ami a képen van tökéletesen jó,mellette van még Creativ stamper,szilikonos,brutál kemény ezer éves Konad,ezeknek mindnek megvan a maga szerepe...Lemez terén sem mindegy mit használsz,az Aliexpresses lemez nagy többsége vagy koppintott (ugye fake lemezt nem szeretek venni,erről nem is olyan régen írtam a blogon) vagy használhatatlan.A kedvenceim a Pueen,Bundle monster,Moyou,Bornprettystore.
   Összességében szerintem iszonyat jó móka a nyomdázás,megfelelő termékekkel,sajnos mint a lakkok,ez is költséges,ha szép és jó eredményt akarsz elérni,érdemes befektetni.
   *amit leírtam a saját tapasztalatom,mint írtam nem vagyunk egyformák,kinek a Pap kinek a Papné :)

   Törlés
  2. Nagyon köszönöm, hogy leírtad! :)

   Egyébként javarészt neked köszönhető, hogy megint megjött a kedvem a nyomdázáshoz, olyan szép dolgokat alkotsz ezzel a technikával, hogy nem győzöm csodálni.

   A lemezekkel én is óvatos vagyok, a MoYou-k eddig beváltak, egy Pet'la-t is próbálgatok most, a mintái nagyon tetszenek (Golden Russian, ezer éve meg akartam venni, végül másodkézből csaptam le rá), de más szempontból még nem merek nyilatkozni róla.
   Szerintem én még jó darabig maradok ennél a két márkánál, egyrészt a másolt lemezek nekem sem annyira szimpatikusak (aki azt vesz, az azt vesz, de én inkább nem :) ), másrészt én még nem vagyok azon a szinten, hogy egy kevésbé jó lemezből is kihozzam a maximumot.

   A lakkokra vonatkozó tanácsodat külön köszönöm, én is úgy éreztem eddig, hogy megéri kifejezetten nyomdázásra szánt lakkokat használni, de most már végképp megerősítettél abban, hogy érdemes lenne beruháznom egy-két MDU-ra. :)

   Törlés
 7. Köszönöm szépen amit írtál,nagyon kedves vagy :)
  Hát a fake lemezekkel az a baj,hogy nem használhatóak,ergo teljesen mindegy mennyire vagy profi,max poháralátétnek jó (erre használom),másra nem.A másik,ugye a lopott mintákat sem kedvelem,szóval elvből sem veszek ilyen palettákat (Alis többsége ilyen mintákat tartalmaz,Petra lemezét is koppintották)!
  A MDU nagyon szuper tényleg,marha sűrű így kevés kell majd belőle,de nagyon büdös :D .Nálam a MDU pigmentáltság terén verhetetlen,a kicsi kiszerelés is elég sokáig elég :)

  VálaszTörlés