csacsogós

Túl a pasztellen

augusztus 08, 2015 Arabella 22 Comments
Ma négy éve, hogy elindult a blogspoton a blog. Egyszerre tűnik nagyon hosszúnak és nagyon rövidnek az azóta eltelt idő, mert azóta a blog is és én is nagy utat tettünk meg. Önmagunkhoz.

Amikor elkezdtem a beauty blogolást, nem volt konkrét célom vele. Ahogy a sminkeléssel vagy bármilyen szépséggel kapcsolatos tevékenységgel sem. Egyik mögött sem volt mélyebb elgondolás, csak eldöntöttem, hogy csinálni akarom. Viszont fokozatosan kikristályosodott.
A sminkeléssel kapcsolatos "elveimről" már írtam egy korábbi bejegyzésben, de röviden összefoglalva: szeretnék az által is még inkább én lenni. Az én tulajdonságaimat, az én karakteremet akarom felerősíteni vele. Az én szememben a sminkelés, a körömfestés, a parfümök mind-mind eszközök ahhoz, hogy még erőteljesebben fejezzük ki magunkat. Hogy még inkább minket lásson a világ.

Ugyanezen szempontok szerint szeretném vezetni ezentúl a blogot - még sokkal jobban, mint eddig.

Szétszórt vagyok. Felelőtlen. Szenvedélyes. Drámai. Tudok egyszerre nevetni és sírni. Nem vagyok mindig szép, csinos és boldog, ismerem a fájdalmat és a szomorúságot. És eszemben sincs titkolni. A fájdalom és a hibák ugyanúgy az életem részei, mint az öröm, sőt: megkockáztatom, hogy ha kevesebb szomorúság ért volna, kevésbé lennék olyan, mint most. Nehezebben jutottam volna el saját magamhoz. Azt pedig végtelenül sajnálnám. 
Tökéletes sem vagyok. Ahogy a blogom sem. De én így, tökéletlenül szeretem a blogomat és magamat is. 

Négy éve a blog elnevezésénél elakadtam. Valami olyat akartam, ami bájos, kicsit talán cuki, szép. Lányos. Aztán több óra gondolkodás után a Girls' Corner-nél maradtam.

Soha nem volt igazán közöm a blog címéhez, és egyre jobban zavart, hogy valahányszor a fejlécre pillantok, valami olyat látok ott, ami egyáltalán nem köthető hozzám.
Én és az évek alatt a blog is a pasztell színek és a hozzájuk társított dolgok ellentéteivé váltunk, és már nem is játsszuk meg, hogy ez nincs így. Túl vagyunk a pasztell korszakon. 

Jöhetnek a soha meg nem alkuvó pirosak, a titokzatos bordók, a rejtélyes sötétzöldek és az éjszaka mély kékjei.

Remélem, ezután is itt maradtok, vagy ennek ellenére, vagy esetleg éppen ezért. :)

A domain egyelőre maradt, de a blog nevét mindenhol lecseréltem, és egyúttal a sablont is leváltottam - az előzőt egy apró dolog kivételével nagyon szerettem, éppen ezért át is mentettem belőle a számomra legkedvesebb elemet, a címsor betűtípusát.

Mostantól Instagramon is megtalálhattok tulapasztellen néven, illetve a születésnap alkalmából indul egy játék is a Facebookon. :)

Ajánlom Neked

22 megjegyzés:

 1. Jól tetted, hogy meglépted ezt :) tetszik a név és a sablon is, mondjuk az én ízlésemnek sok a fehér, de szép letisztult.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Örülök, hogy így gondolod, bevallom, kicsit féltem a reakcióitoktól. :)
   Szerintem is picit sok a fehér, a régi sablon hátterét hiányolom (lehet, hogy azt valamilyen formában még be fogom építeni), de ennek a sablonnak sok olyan funkciója van, ami most úgy érzem, kárpótol. :)

   Törlés
 2. Hajrá, én is az élénkebb színeket szeretem :) Nem semmi, hogy 4 éve blogolsz, igazán kitartó és profi vagy!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igazából régebben blogolok, öt éve múlt júliusban. :)
   Valamennyire valóban kitartó vagyok (nem csak a blogolást tekintve, hanem úgy általában véve), viszont profinak semmiképp sem mondanám magam, de jól esik, hogy ezt írod. :)

   Törlés
 3. Hú, és mindenkinek tudsz egyesével válaszolni :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, ennek nagyon örülök, mert eddig összefolytak a hozzászólások, és nehézkes volt a beszélgetés. :)

   Törlés
 4. hű, ezek szerint volt pasztell időszakod? nehéz elhinni

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szó szerint pasztell korszakom nem volt, de ha szimbolikusan nézzük, akkor félig-meddig igen. :)

   Volt olyan időszak, amikor a nem teljesen jó dolgokról nem beszéltem, mert úgy éreztem, hogy "nem illik", és mindig mindenhez nagyon pozitívan kell hozzáállni, mert az a jó, az az elvárás. De én nem ilyen vagyok, és egy ideje már a legkisebb késztetést sem érzem arra, hogy ilyennek mutassam magam.

   Törlés
 5. Szuper volt olvasni ezt a posztot. :)
  Boldog szülinapot, még sokszor ennyit. Nekem is tetszik, hogy tudsz egyesével válaszolni a kommentekre. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm szépen!

   Egyelőre nekem is nagyon tetszik, szerintem nektek és nekem is kényelmesebb lesz így. :)

   Törlés
 6. Szia! Mindig bekukucskálok és megmaradok csendben a sarokban, de emellett nem tudok elmenni szó nélkül! Nagyon tetszik a név, és a megjelenés is szép elegáns, letisztult. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia! Én is mindig benézek hozzád, de szintén csak csendben teszem, pedig a könyves bejegyzéseidet nagyon-nagyon szeretem.
   Örülök, hogy neked is tetszik. :)

   Törlés
 7. Boldog blogszületésnapot! Nagyon tetszik a változás, a blogod előző nevével és kinézetével sem volt semmi gond (számomra biztosan nem), de ez az új kinézet és név is szuper :) Remélem, még sokáig olvashatunk :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm szépen! Az előző blogkülsőt én is szerettem, de ha már a név változott, célszerű volt a sablont is cserélni.

   Azon leszek, hogy még sok szülinapot érjen meg a blog. :)

   Törlés
 8. Boldog blogszületésnapot! :]

  Szerintem nagyon találó az új név ;]

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm szépen!

   Örülök, hogy találónak tartod, mert kicsit féltem attól, hogy túl hosszúnak/furcsának gondoljátok majd, de úgy tűnik, alaptalan volt a félelmem. :)

   Törlés
 9. Nagyon szép és letisztult az új kinézet, nekem tetszik :) És boldog blogszülinapot! ^^

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Örülök, hogy tetszik neked, és köszönöm szépen! :)

   Törlés
 10. Egészen eddig nem értettem, miért nem lett publikus az Instagram neved, de mostmár megvan...:) Boldog blogszülinapot! Szuper az új kinézet!

  Egyike vagy azon bloggereknek, akiknek a szavában 100%-osan bízom, legyen szó bármilyen terméktesztről, szóval köszönöm az eddigi munkád! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. "Meglepetésnek" szántam a blog névváltozását, eredetileg úgy terveztem, hogy Instagramon addig nem leszek aktív, amíg a blog át nem alakul, de végül csak nem bírtam ki.

   Nagyon-nagyon köszönöm a bizalmat, ez számomra a legeslegfontosabb, ettől nagyobb dicséretet nem kaphatok, még egyszer köszönöm! :)

   Törlés
 11. A design nagyon szép és letisztult lett :) A névváltás kicsit mindig nehéz, de szerintem jól döntöttél, mert 4 év alatt rengeteget lehet változni. Gratulálok és boldog blogszülinapot :3

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Valóban rengeteget lehet változni, plusz nekem a megfelelő név beugrásához is kellett majdnem három és fél év... úgy látszik, nem vagyok túl kreatív. Vagy legalábbis időt kell hagynom az ilyesmire. :)

   Köszönöm szépen! :)

   Törlés