Avon,

Tangle Teezer az Avon-tól

augusztus 07, 2015 Arabella 13 Comments


Ugyan csak pár hete vagyok Tangle Teezer tulajdonos az Avon jóvoltából, a közös történetünk jóval régebbre vezet. Aki követ valamilyen platformon, biztos, hogy találkozott már a panaszaimmal: göndör, extra makacs és vastag szálú a hajam, és ennek tetejébe még nagyon-nagyon dús is. Ezt fésülni pedig kínszenvedés.

Ezért aztán amióta először hallottam a Tangle Teezer-ről, gondolkodtam a beszerzésén, de több dolog is eltántorított:

- nem találtam logikus okot arra, hogy miért lenne ez hatékonyabb, mint egy átlagos hajkefe vagy fésű
- mivel nincs nyele, tartottam attól, hogy nem lesz ergonomikus
- túlárazottnak éreztem, hiszen "csak egy darab műanyag"

De ezeken a sok jó vélemény hatására még túl is léptem, viszont a rendelésre nem tudtam rávenni magam - a szállítási költséget a webshopok többségénél sokalltam, és amikor épp nyitottam volna a megvásárlása felé, egyebet nem szerettem volna, így kedvezményekkel sem élhettem.

Most már kicsit bánom ezt, mert mióta megvan, nem elodázandó szükséges rosszként gondolok a fésülködésre. 
Átlátszó plexidobozban érkezik, az enyém még ezen felül egy fehér kartonborítást is kapott, de nem tudom, hogy ez a nem Avontól rendelt verziók esetén is így van-e.
Már a kibontásakor is pozitívan csalódtam, ugyanis tökéletesen a tenyerembe simul - egyúttal el is vetettem azt, hogy nyéllel kényelmesebb lehetne.


A fokai enyhén rugalmas műanyagból készültek, az a rész pedig, amibe a fokok vannak ágyazva, kimondottan puha. Kezdetben az hittem, hogy ezek miatt biztosan nem lesz olyan hatékony, hiszen egy (ha csak enyhén is) hajlékony dolog biztosan nem tud fellépni a csomók ellen, pedig de, nagyon is fel tud.

Nem tudom, hogy a tenyérbe simuló formának vagy a rugalmas fokoknak köszönhető, de olyan érzés vele fésülködni, mintha a kezemmel simogatnám a hajamat. Csak egy enyhe érintést érzek, semmi kellemetlen hajhúzást, pedig közben az összes gubancot kibontja - fájdalom nélkül.

Nekem eddig messze-messze egy nagyon ritka fokú fésű vált be a legjobban, lássuk, egymáshoz képest milyen a kettő:


A hajam jobb oldalán (tehát a képen balra lévő részen) a fésűt használtam, a bal oldalon (a kép jobbján) pedig a Tangle Teezer-t: 


Azt muszáj még egyszer megemlítenem, hogy az én hajam gödör-erősen hullámos, tehát soha nem fog jobban kinézni fésülködés után, mint előtt - de fésülködésre akkor is szükség van, minimum hajmosás előtt.

A sötét hajam miatt sajnos nem az igazi a kép, de jobban megfigyelve így is látszik, hogy a fésű kevésbé kíméletes, a csomók eltávolításának mellékhatásaként sprődebbé tette a hajam. A Tangle Teezer-től sem lett gyönyörű, viszont nem is annyira száraz hatású, formátlan tőle - a hullámokat sem fésülte ki teljesen.

Még egy fontos dolog: az én hajam sajnos hullik, ez valamelyest természetes is. Viszont amikor a képeket készítettem, észrevettem, hogy a Tangle Teezer-rel 10-15 szál jött ki, a másik oldalról pedig ennek a többszöröse. 

Nem hinném, hogy van tőlem jobb tesztalanya a Tange Teezer-nek, mert számomra tényleg rémálom volt a fésülködés, de még nekem is minden szempontból bevált. Most már azt mondom, hogy a teljes árát is megéri, de ha minden igaz, most még kedvezményesen rendelhető az Avon-tól. :)

Ajánlom Neked

13 megjegyzés:

 1. Pont ilyen hajam van, az enyém nem annyira dús, bár a fodrász szerint igen. Szerintem csak nagyon szétáll. De nem vitatkozom, ő a szakember, bár biztos hízeleg is.
  Pont ilyen fekete fésűvel szoktam fésülködni :D Előtte meg az Avon régi szürke bontófésűjét használtam. Szóval tényleg ennyire jó ez a bigyó? Nekem némi lapítás is elkél, bár vasalni szoktam a hajamat minden hajmosás után reggel. Nagyon elgondolkoztattál, mert az én hajam drót, vastagszálú, öntörvényű, hullik mint a fene, most képzeld, minden áldott nap előkapom az akkus porszívót fésülködés után, mert derékig ér, ha pár szál kihullik, az már kupoac. Sötét haj-fehér járólap fürdőbe együtt hülyeség :) Hm, meg kellene rendelnem, főleg, ha kíméli a hajat.

  VálaszTörlés
 2. Lapítani szerintem nem lapít, de nekem nem is csinál olyan oroszlánsörényt, mint más fésűk. Viszont tényleg kíméletes, az én hajtípusomra - és akkor a tiédre is - szerintem tökéletes. :)

  Nálunk a nappali parkettája világos, én azt nem győzöm porszívózni. :/

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Megvettem a Mülleres nyeles verziót, nagyon tetszik :)

   Törlés
  2. A Müllerben van nyeles verzió? (Vagy bármilyen Tangle Teezer?) Erről nem is tudtam. :)
   Örülök, hogy tetszik, azóta én is még többet használtam, és egyre jobbnak tartom. :)

   Törlés
  3. Igen, most már sok helyen lehet kapni utánzatot, állítólag a DM-ben is, de ott még nem láttam. Kb. 3ezer Ft volt, mint az Avon. Van nyeles és nyél nélküli is :) A te posztod adta meg a végső lökést, hogy kell nekem, köszönet érte, azóta szeretek fésülködni :)

   Törlés
 3. Egyértelműen látszik a különbség a két oldal között, nem gondoltam volna :)
  Kezd tönkremenni a hajkefém, és nem mondom, egyre jobban csábít a TT, és tulajdonképpen egy minőségi hajkefe így is, úgy is drága, de még mindig nem szívesen adnék ki ennyit egyre.

  VálaszTörlés
 4. Hű nem hittem hogy ennyire fog látszódni a különbség, alig várom, hogy végre megszerezzem, nekem is kínlódás volt mindig is a fésülködés.

  VálaszTörlés
 5. nuada Stenonis: Élőben még sokkal jobban látszik. :) Én is drágálltam, de most már azt mondom, megéri. Biztos sokáig bírni fogja, és én tényleg nagyon nem szerettem fésülködni, sok-sok bosszúságtól kímél meg.

  Zsucy: Akkor biztos szeretni fogod, ezzel már majdhogynem jó dolog a fésülködés. :)

  VálaszTörlés
 6. Nagyon jól kivehető a különbség! Ahol a tangle teezert használtad, határozottan rendezettebb, loknisabb a hajad, nagyon szép :)
  Én is gondolkodtam a beszerzésén, de aztán rájöttem, hogy nekem totál fölösleges lenne a kevés, vékonyszálú hajamra.

  VálaszTörlés
 7. nekem jó darabig nem kellett fésülködnöm a kétcentis hajam okán, de mivel már elérte azt a hosszt, hogy göndörödik, már kénytelen vagyok hajmosáskor én is fésülködni. egyelőre még nem okoz problémát, de ez már csak pár hétig lesz így, aztán kezdődik a kínszenvedés (gyűrűgöndör haj, hello), és bár nem szoktam napi szinten fésülködni jól fog jönni egy kíméletes eszköz.
  (nagyon reméltem, hogy jók lesznek a tapasztalataid, mert ha te jókat mondasz erről, akkor nekem egészen biztosan be fog válni)

  VálaszTörlés
 8. Megaera: Nem ennyire dús és vékonyszálú hajon nem tudom, hogy működhet, de ha nincs gondod az egyszerű fésűkkel sem, akkor tényleg nem létszükséget. Azt hiszem, ez inkább az én hajtípusomra szükséges igazán. :)

  Jikka: Szerintem neked is be fog válni. :) Ha nagyon-nagyon rövidre vágatnám, nekem is gyűrűs göndör lenne a hajam, de a hossza miatt valamennyire kiegyenesedik a súlyától.

  VálaszTörlés
 9. Nekem tök más csomagolásban érkezett az Avontól. Fehér borítás stimmel, de az átlátszó dobozka dizájnja tök más... nem tudom, hogy gyanakodjak-e vagy sem. :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szerintem ne, ha az ebay-ről vagy hasonló oldalról rendelted volna, akkor talán lenne esély rá, hogy nem eredetit kaptál, de így, hogy az Avontól van, nem hinném. :)

   Törlés