körömlakk,

PiCture POlish - O'Hara

június 17, 2015 Arabella 5 Comments


Legalább egy éve már, hogy szemezek ezzel a lakkal, viszont csak szeptember óta tudtam biztosan, hogy kell is. Azonban ezzel egy időben azt is tudtam, hogy ez számomra egy nyári lakk lesz, és ősz elején fölösleges lett volna megvennem, mert úgyis csak a fiókban állt volna kihasználatlanul. Így hát néhány héttel ezelőttig vártam vele, azóta viszont jóformán minden második körömfestéskor ezt veszem elő.


Az üvege a már megszokott szögletes piCture pOlish, az ecsete pedig viszonylag kicsi, de lapított, aminek én nagyon örülök. 


Tudom, gyakran írom, hogy trükkös, nehezen meghatározható a színe valaminek, de az O'Harára tényleg igaz ez. Piros az alapszíne, eddig világos. Kacér, játékos, flörtölő, már majdnem szégyentelenül szemtelen.
Az azonban számomra rejtély,  hogy hideg vagy meleg tónusú. Természetes, erős fényben a hideg felé hajlok, minden más esetben viszont enyhén narancsosnak látom.

Bármilyen is ez az alap, az biztos, hogy nagyon apró holografikus darabkákkal dúsították. 
Álomkönnyű felkenni, két vastagabb réteg vagy három vékonyabb szükséges a megfelelő fedés eléréséhez. Normál távolságból a holo mivolta nem látványos, viszont önmagában is extra fényes és az látható, hogy nem egy krém lakk, van benne valami különleges - az viszont nem észrevehető, hogy holografikus részecskék azok.

Készítettem egy bénácska közeli képet is, mert csak ezen kiszűrhetőek az apró, hideg fényű  szilánkok:


Sajnos egyetlen negatívumként muszáj megemlítenem, hogy a harmadik napon hajlamos megpattanni a körmöm sarkain - sehol máshol nem, és nem is kopik, ezen viszont a fedőlakk sem segít.

Azt hiszem, az idei nyár lakkja számomra ez lesz - vagy ha az nem is, akkor a nyár pirosa, de az biztosan.

Ajánlom Neked

5 megjegyzés:

 1. Gyönyörű szép! Az én kedvenc lakkom az Orbit a PP-től, ezt télen-nyáron képes vagyok hordani :)

  VálaszTörlés
 2. Nekem az Orbit nincs meg, viszont a China Glaze-nek van egy nagyon hasonló lakkja, és azt én is szeretem, pedig kevés kékes lakkal vagyok jó viszonyban. :)

  VálaszTörlés
 3. Nekem is hamar kopott, ez a piros lakkok problémája nálam, kényes szín. A narancsot én soha nem láttam benne, lehet, csak nem akartam? :) de más is írta, hogy narancs van benne, de én csak pirosat meg pinket láttam. Vidám piros szín, nekem már elfogyott egy év alatt, nagyon szerettem.

  VálaszTörlés
 4. Nálam nincs benne narancsos árnyalat, de a Paris összehasonlítása után már nem lepődöm meg, ha egy-egy gyártási tétel között különbség van. Eleni ugyanis később vásárolta az övét, és bizony sokkal narancsosabb jellegű, mint az enyém. A lényeg viszont, hogy nagyon jól áll Neked ez a lakk :-)

  VálaszTörlés
 5. Audrey80: Rajtam is a piros lakkok a legkevésbé tartósak, főleg a krémek. Én mesterséges fényben láttam benne egy kis narancsos tónust, Szerintem én is el fogom fogyasztani, máris látszik, hogy hiányzik belőle, igaz, ez azért is lehet, mert a PP lakkok elég kis kiszerelésűek. :/

  Djkaty: A kétféle Paris-ról már hallottam. :) Szerintem ebben az esetben az is lehet, hogy csak a szemünk lát mást, mert se nem határozottan narancs, se nem pink(es), olyan, mint sok zöldes-kékes árnyalat, amiről főleg a férfiak nem tudják eldönteni, hogy zöld vagy kék.

  VálaszTörlés