arcápolás,

Eucerin Aquaporin Active arckrém

június 25, 2015 Arabella 2 CommentsTavaly nyáron nagyon szerettem a tubusos kiszerelésű Eucerin AQUAporin arckrémet, így a szokásostól is jobban örültem, amikor megtudtam, hogy tesztelhetem az új verzióját is.


Egy egyszerű dobozkában és egy mutatós tégelyben érkezik - szép, van súlya, jól záródik, de én krémek esetén egyértelműen a pumpás, esetleg a tubusos megoldást preferálom. Ez sem tragédia, csak így igyekszem minél hamarabb elhasználni.

 

A krém enyhén sárgás, de ebből nem szabad messzemenő következtetéseket levonni, nem fed semennyire sem, ilyen szerepet nem ígér és nem is tölt be. Számomra egyáltalán nem fontos szempont, de illatanyagmentes - igaz, én minimális friss, krémes illatot érzek, amikor felkenem, viszont néhány másodperc múlva az is tovaszáll.


Az állaga nagyon érdekes: nem érzem túl nedvesnek, először mégis könnyű eloszlatni, azonban ha valahová már került belőle, utána ugyanazt a krémmennyiséget nem lehet még nagyobb felületen szétteríteni. 
Maga a krém gyorsan felszívódik, azonban hagy maga után egy selymes réteget, ami engem a szilikonos termékekre emlékeztet kissé, de azt nem tartalmaz, és annyira szerencsére nem is "mű" a selymesség, amit eredményez - éppen csak így könnyebb rá sminkelni. 25-ös fényvédő faktort tartalmaz, én külön fényvédőt már nem szoktam használni mellé. 

Az én bőröm télen száraz, és olyankor abszolút igényli a minél testesebb, zsíros krémeket, amilyeneket nem egyszerű találni, nyárra viszont rendre normállá változik, és inkább csak vízhiányos ilyenkor, semmint zsírhiányos. Nos, igazán jó, hosszú távon ható hidratáló krémre sem egyszerű bukkanni. Ha hasonló bőrtípusotok van, biztosan ismeritek azokat az ápolókat, amiket felkentek, és abban a pillanatban nagyon jól esik a bőrötöknek, de két óra múlva már nyoma sincs. Ez nem ilyen. :)

Minimum egy napon át tart a hatása, ha reggel felkenem, még este sem kellemetlen tapintású - vagy még inkább kellemetlen érzetű a bőröm, nem húzódik, nem száraz, nem érzem, hogy vízpótlást igényelne: egyszerűen csak normál.

Az ősz közeledtével, amikor már némi zsírt is kellene pótolnom, nekem már kevés lesz, de addig rendületlenül használni fogom, mert pont azt tudja, amire nekem nyáron szükségem van.

Ajánlom Neked

2 megjegyzés:

  1. A tégelyes krémeket én sem szeretem. Hű, hát nekem fél évig tart ki az arckrémem, alig használok krémet. Régebben volt bőrtípusomnak megfelelő Eucerin krémem, sajnos kiütött, pedig pattanásos bőrre vettem, erre pattanásos lettem tőle.

    VálaszTörlés
  2. Nekem körülbelül négy hónapig tartana ki egy, de mindig kapok tesztelésre/veszek egy újat, mielőtt teljesen kiürülne, amit épp használok.
    Pattanásos bőrre nem merek ajánlani semmit, mert nekem mindig más típusú problémáim voltak a bőrömmel.

    VálaszTörlés