arany,

Essence - Black is back

június 27, 2015 Arabella 9 Comments


Néhány hete kitaláltam, hogy nyár ide, nyár oda, én az egyik kedvenc topperemet, az Essence egykori limitált arany pelyhesét szeretném látni a körmömön fekete alap fölött. Ezzel csak egy probléma volt: hiába van két fióknyi lakkom, sima, csillámmentes krém feketém nem volt. 
Viszont pont akkor írt Calo(z) az új The Gel lakkokról, és a feketét is dicsérte, ezért amellett döntöttem.Az üvegéről és ecsetéről semmi újat nem tudok mondani, a minősége azonban kiemelkedő. A swatch stickekre minden lakkból mindig egy réteggel többet szoktam felkenni, mint amennyit körömre kellene, különben átlátszik, ezzel azonban nincs ilyen probléma: így is, úgy is egy réteges. Ebből már sejthetitek, hogy mennyire pigmentált, láthatjátok azt is, hogy milyen fényes, de vannak még egyéb jó tulajdonságai is.

A Steel-ing the scene-t csak azért fotóztam le mellette, hogy lássátok, nincs túl sok arany darabka a bázisban, és az a néhány is hajlamos zöldes-barnás árnyalatokban játszani, de én ennek ellenére nagyon szeretem a hatását.

A Black is back-et egy rétegben kentem fel, majd a körmöm felső felére tettem a pelyhekből - talán meg lehetett volna oldani szebben is, de nekem így is nagyon tetszett, pont erre a látványra vágytam.

Ha egy lakkozást nem a blogra szánok, hajlamos vagyok sok butaságot elkövetni. A még nem száraz alaplakkra felkenni a színt, még egy rétegben felfesteni a már teljesen fedő lakkot, csak mert kíváncsi vagyok, milyen lesz úgy, kihagyni a fedőlakkot, körömfestés után fél perccel csinálni valamit - aminek rendre az a vége, hogy belenyúlok valamibe. Azt pedig úgy javítom ki - mert lemosni lusta vagyok -, hogy ráfestek még egy réteget.
Na, ezt mindet büntetlenül meg lehet tenni a Black is back-kel. És még nyomdázni is lehet vele, jobban, mint a direkt nyomdázásra való lakkommal.


Ritka gyér minőségű ez a kép, és a nyomda sem tökéletes, de ez nem a lakk és nem is az én ügyetlenségem számlájára írandó, ugyanis eddig ezt a mintát más lakkal fel sem tudtam venni. Ehhez képest ezzel ha nem is tökéletesen, de működik, ráadásul egy világos alap fölött, ami szerintem az egyik legnagyobb próba egy sötét nyomdalakknak.

Ha fekete lakkot kerestek, el sem tudok képzelni ettől jobb választást. :)

Ajánlom Neked

9 megjegyzés:

 1. Szuper hír!! :) Vajon a fehér társa is ilyen jó?

  VálaszTörlés
 2. Na, most megdöbbentem, hogy nem volt fekete krém lakkod?? Hogy lehet? Rosszul emlékszem, vagy tényleg nem szoktál a blogra nyomdázni?
  A manik csinosak lettek, úgy látszik, jó a megújult Essence, sokan dicsérik.

  VálaszTörlés
 3. Rita. Pont arra vagyok most a legkíváncsibb. :) Van egy fehér lakkom, de attól egyre kevésbé vagyok elragadtatva, lehet, adok majd egy esélyt annak is. :)

  Audrey80: Valahogy soha nem vágytam sima fekete lakkra, valamiért unalmasnak találtam, és csak csillámosak voltak. Néha szoktam nyomdázni az Essence fekete nyomdalakkjával, de én azzal simán csak körmöt festeni nem tudok - és még az is pont elfogyott.
  Tényleg jót tett nekik a megújulás, elég sok színt próbáltam az újak közül, és egyikkel sem volt gondom eddig. :)

  VálaszTörlés
 4. Nagyon szép, telt színe van ennek a fekete lakknak - nálam amúgy is fogyó eszköz ez a szín, de gondolkodom pont emiatt egy nagyobb kiszerelésen, mondjuk CG-n. De ha nem lesz rá lehetőségem, legalább fogok tudni másik alternatívát is keresni :) Egyébként a fekete-arany az egyik legkedvencebb párosom ^^

  VálaszTörlés
 5. Gyönyörű ez a lakk. Pedig nem könnyű jó fehér és fekete lakkott látni.

  VálaszTörlés
 6. Gyönyörű ez a lakk. Pedig nem könnyű jó fehér és fekete lakkott látni.

  VálaszTörlés
 7. Éjkirálynős mani! Szuper lett! :)

  VálaszTörlés
 8. Nagyon klassz a manikűr, és ez a fekete lakk is. Gyönyörű gazdag színe van. Pár hónapja vettem egy Rdel Young fekete lakkot, de lehet, hogy alkalomadtán erre is lecsapok :)

  VálaszTörlés
 9. Megaera: Én általában jobban szeretem az ezüstöt az aranynál, de feketével szerintem is jobban mutat. Ha nagyon-nagyon gyakran használnád, lehet, hogy tényleg érdemes lenne nagyobb kiszerelést nézned, mert ez csak 8 milliliter, és mivel sűrű, még kicsit gyorsabban is fogy.

  Szépségműhely: Tényleg nem, pláne fehéret, abból igazán jót még nekem sem sikerült találni.

  Bokorbogi93: Köszönöm, örülök, hogy tetszik! :)

  Nuada Stenonis: A Rival de Loop-ot nem ismerem, de ha nem vagy vele maradéktalanul elégedett, esetleg elfogyna, ez nem lehet rossz választás helyette. :)

  VálaszTörlés