primer,

Rimmel Lasting Finish Primer

május 14, 2015 Arabella 3 CommentsA kedvenc Flormar bázisomban márciusra már csak némi vésztartalék maradt, és a hosszú munkanapok során a legtöbb alapozó alá nekem sajnos szükséges primer, hogy elkerüljem a foltos hatású kopást.
Mivel sürgősen kellett valami, ezúttal a drogériás kínálatból kellett választanom, és mert a Lasting Finsih alapozót már próbáltam, arra jutottam végül, hogy a hozzá tartozó primert veszem meg.


Az alapozóhoz hasonlóan ez is piros-fehér tubusba került, viszont ebben az esetben nem érzem olyan nagy hátránynak a pumpa hiányát, mint általában, mert a sűrűségének köszönhetően így is viszonylag jól adagolható a termék.

A csomagolásáról nincs is több mondanivalóm, egyszerű, ellátja a feladatát, de semmi extra. 


Mint ahogy már írtam, az állaga viszonylag sűrű, egy átlagos alapozó és egy komolyabb krém között van félúton.

Minimális "műanyag" illata van, a színe a képen fehérnek tűnik, de valójában nagyon-nagyon világos szürke, ami a bőrrel érintkezve áttetszővé válik, azonban a(z eleinte) szürke tónusa a kisebb pirosságokat szépen kompenzálja.

Van azonban egy nagy hátránya is: kis mennyiséget szépen eloszlatni belőle lehetetlen. Képtelenség igazán vékonyan és egyenletesen elteríteni, van, ahová nem kerül belőle, máshol pedig látható nyoma marad.

Minimális mennyiséget próbáltam elkenni a karomon:


Nagyobb mennyiségben már szépen idomul a bőrhöz, mindenhol egyenletes lesz és áttetszővé válik, Viszont így egy érezhető, művien selymes, kissé ragacsos réteget képez a bőrön, ami minden, csak nem komfortos érzés.

Tehát választani kell:  vagy kis mennyiség egyenetlenül, vagy túl sok mennyiség ragacsossággal kiegészítve.

Szerencsére nem szárít és nem is teszi mattabbá az arcot (nálam ez előny), és a könnyen eltűnő-felszívódó alapozók élettartamát is meghosszabbítja két-három órával, de a nehéz kezelhetősége miatt soha nem fogom igazán szeretni.

Igyekszem elfogyasztani, mert annyira nem rossz, de biztos, hogy újra nem fogom megvenni.

Szoktatok primert használni? Ha igen, milyet?

Ajánlom Neked

3 megjegyzés:

 1. Nem, még mindig nem. És főleg azért, mert krémből is nagyon minimális kell, ez szerintem be sem szívódna rajtam.
  Visszanéztem a her rose adagiós képeidet, hát nekem rózsaszín a lakk, megvettem. Igaz, elég sápadt, de tetszik.

  VálaszTörlés
 2. Megnéztem ennek a primernek az összetételét, és rengeteg minden vicke-vackája van benne. ez alapján egy hidratálóra is lehetne sminkelni... Nekem a Beauty Uk Prime Fx primer van meg, ez színtiszta szilikon. Beszívódik, selymes lesz tőle a bőr, és könnyű rá sminkelni. :)

  VálaszTörlés
 3. Audrey80: Ez biztosan nem szívódna be, ha az én bőrömön ennyire megmarad, szerintem nem is tud. Én a minap a lábamon használtam a Her rose adagio-t, rajtam ott végképp már szinte ezüstnek hat. Nem tudok másra gondolni, minthogy a bőrszínem miatt ilyen furcsa.
  De annak örülök, hogy neked tetszik. :)

  Lolli: Sok előnye van a csupa szilikon primereknek is, de én pont azokat próbálom kerülni, mert nem igazán kedvelem a nekem kicsit "műanyagnak" tűnő , túl selymes érzetet. Biztos jók, csak én nem tudok megbarátkozni velük. :)

  VálaszTörlés