arcápolás,

Mindenmentes arcápolás - LRP Toleriane Ultra Fluide és Balea Med Ultra Sensitive arclemosó

április 03, 2015 Arabella 11 CommentsItt-ott említettem már, hogy nem vagyok az összetevők vizsgálásának elfogulatlan híve. Egyre több elméletem van arról, hogy miért is nem szabad kizárólag erre támaszkodni, plusz mostanság az is szerepet játszik az INCI-vel szembeni ellenállásomban, hogy számomra a legtöbb esetben nagyon ellenszenves a kommunikáció, ami mögötte/mellette húzódik.
Továbbá mostanra egész jól sikerült ráéreznem, hogy mi kell az egyáltalán nem érzékeny bőrömnek, így csak két összetevőt próbálok kerülni, amikről úgy tapasztaltam, hogy nem tesznek jót: az alkoholt és az aloe verát. Én egyedül ezek kiszűrésére használom az összetevőlistákat.

Viszont a közelmúltban két olyan terméket is kipróbáltam, amiknek a legnagyobb erősségük elméletileg az, hogy "mindenmentesek", ezekről szeretnék beszámolni most.


A La Roshe-Posay újdonsága a nemcsak magában a krémben rejtőzik, hanem a csomagolására is nagy hangsúlyt fektettek. A műanyag külsőben egy tasak található, ebben van a krém - a tasak a termék fogyásával egyidejűleg fokozatosan húzódik össze, így egyrészt az utolsó cseppeket is kinyerhetjük belőle, másrészt a pumpás kiszerelésnek köszönhetően a minőségét is a lehető legtovább őrzi meg.
Ha már pumpa: jól működik, elforgatással nyitható-zárható, amit én mindig díjazok, viszont hiányolok egy kupakot. Csak esztétika, de szerintem így befejezetlennek hat.


Arcra és szemkörnyékre egyaránt használható, a nevéhez hűen egy nagyon könnyed állagú krémről van szó, tényleg a fluide a legmegfelelőbb szó rá. Csak nagyon minimális illata van, de az sajnos kellemetlen, műanyag és kemikália keveréke.

A hatása kifogástalan. Még az én szárazba hajló bőrömet is érezhetően feltölti, és a feltölti a legjobb szó rá. Érezhetően minden cseppjét tudja hasznosítani az arcom, amit eloszlatom, beszívja, és perceken belül láthatóan szebb, egészségesebb lesz a bőröm. Belülről is érezhető a változás, azonban minden szempontból csak rövid ideig tart. Ennek az oka az, hogy az én bőröm nemcsak vízhiányos, hanem zsírhiányos - a Toleriane pedig az első problémára szuper, és így ideiglenesen kiegyensúlyozza a bőrömet, de zsírt pótolni nem tud, ami az arcom tartósan szebb állapotához kellene. 

Teljes meggyőződéssel írom, hogy ez egy klassz krém kevert és normál bőrre, amire egyébként is ajánlják, különösen, ha enyhén vízhiányos is, az pedig még egy további plusz pont, hogy érzékeny bőrűek számára is megfelelő.

Nyáron lehet, hogy nekem is ideális lesz, most viszont még csak úgy érzem elegendőnek, ha esténként egy táplálóbb éjszakai krémmel egészítem ki.


Az örök kedvenc rózsaszín tubusos Nivea arclemosóm időről időre eltűnik a drogériák polcairól, és ilyenkor mindig kénytelen vagyok valami mást kipróbálni.

A Balea Med Ultra Sensitive-ről nagyon sok jót hallottam, és reménykedtem benne, hogy ha szeretni nem is fogja, legalább elviseli a bőröm - ugyanis nekem pont a lemosókkal van a legtöbb problémám.
A jó esetben mérsékelten száraz bőrömre olyan lenne ideális, ami megtisztít ugyan a szennyeződésektől, de zsírt nem távolít el, mert esetemben fölösleget nem tud lemosni, csak olyat, amire szükségem lenne. Ilyet nagyon nehéz találni, a Nivea kivételével eddig nem is sikerült.

Visszatérve a Baleára: a baráti árához egyszerű külső társul, amivel nem is lenne gondom, ha a kupak nem tűnne gyengének. Minden használat során azért imádkozom, hogy még ne törjön le, még ne repedjen meg. Nem óriási probléma, de engem zavar.


Maga a lemosó nagyon egyszerű, és pont ezért furcsa. Áttetsző, illata nincs, így használat közben csak az erőteljes csúszósságát érzem, semmi egyebet, ami a krémes, illatos termékek után kicsit bizarr számomra.

Én körülbelül két borsószemnyit szoktam némi vízzel eloszlatni az arcomon, majd lemosom. Csak minimálisan habzik, a sminket nem távolítja el, de ezt nem is vártam, viszont a szennyeződéseket szépen lehozza.

Vannak azonban negatívumai is, ha nem vagyok nagyon-nagyon óvatos arcmosás közben, csípi a szemem, ilyen korábban még soha, egyetlen más tisztítónál sem fordult elő velem.
Néhány használat után még nem szárít, ha viszont tartósan, napi szinten ezzel mosom le az arcom, minimálisan szárazabbá teszi a bőrömet. Ezek miatt sajnos nem lett a Nivea méltó utódja, de még helyettese sem. Le kell írnom: nekem nem vált be.

Az LRP Toleriane Ultra Fluide-ot a L'Oréal egyik rendezvényén kaptam, de ez nem befolyásolta a véleményemet.

Ajánlom Neked

11 megjegyzés:

 1. Én most a Müller saját márkás tejes lemosójáról váltottam a Balea barackos tejére, ez sokkal jobb, nem olyan intenzív parfümös, és sűrűbb is az állaga, az én száraz bőröm nagyon szereti. Van a márkának egy szintén krémes lemosója, ami elvileg mindenmentes, ezután szerintem azt fogom kipróbálni. :) Az LRP krémet imádtam, nálam már sajnos egy fél éve el is fogyott :(

  VálaszTörlés
 2. a balea sensitive termékek elég jók, az uriage márka a nagy kedvencem most mellette. :) az LRP-t anyum használta, de neki kb két hónap alatt el is fogyott.. :( :D sajnos én böngészgetem az összetevőket, mert anya és én is érzékeny arcbőrűek vagyunk, így muszáj kíméletes termékeket választanunk.
  az aloe verát miért kerülöd el egyébként? :)

  VálaszTörlés
 3. Az összetevőket nekem is figyelnem kell, a rosaceas bőrömre sajnos nem is mindig egyszerű megfelelő kencét találni, néhányszor viszont megtapasztaltam az azonnali kipirosodást egy nem megfelelő összetevőtől, így már inkább nem kockáztatok.
  Nekem arclemosóból a gyógyszertári mosdókenőcs vált be: nem irritálja sem a bőröm sem a szemem, megfelelően tisztít és mindig elérhető a gyógyszertárakban. Ha még nem próbáltad, szerintem érdemes adni neki egy esélyt, egy tubus kb 300 ft - ha mégsem jön be, akkor sem nagy veszteség.

  VálaszTörlés
 4. Erről a Balearól ódákat zengtek a bloggerek, de a km-es vélemények miatt nekem nem szimpatikus. Először is csípi a szemet, nekem több arclemosóm is van itthon, de egyikkel sincs ez a probléma. A második, hogy állítólag gyorsan fogy, akkor viszont elég folyékony lehet. A harmadik, hogy nem hat, vagy nem viszi le a sminket. Én ezekkel mosom le este a smink nagy részét... Egyébként nekem is volt egy folyósabb és beletettem egy pumpás adagolóba, abból használom, ezt a kupak problémára is mondom... Másfajta zöld összetevőjű lemosót is láttam, de azt nem írnám meg neked, mert inkább zsíros bőrre való. Szerintem amit Pancsi mondott az jó lehet neked is. Nekem is ellenszenves ahogy ez néhol le van kommunikálva. Megmondom őszintén elegem lett emiatt az egészből, és már nem olvasom el ezeket...
  A denat alkoholra én is érzékeny vagyok, én is emiatt bogarászom az összetevőket. A többi meg már nem érdekel, ez kb. olyan, hogy holnaptól legyünk vegetáriánusok, mert ha sok húst eszünk, akkor ...ááá... :D

  VálaszTörlés
 5. Mea: Ha ismét nem lesz elérhető a Nivea, ki fogom próbálni a másik mindenmentes lemosót, köszi! :) (Bár igazság szerint most az a tervem, hogy feltankolok a Niveából, mert az nekem maradéktalanul bevált.)
  Én még csak nemrég bontottam fel az LRP-t, sok krémem összegyűlt, és nem került sorra eddig.

  Lora: Az LRP-t a könnyedsége miatt nagyon könnyen el lehet fogyasztani. :)
  Az én bőröm húzódik és néha ki is pirosodik az aloe verától, először akkor vettem észre, amikor magának a növénynek a folyadékát használtam, aztán szép lassan rájöttem, hogy a húzódó hatást minden aloét tartalmazó kence is kiváltja. :(

  PAncsi: Én az aloétól pirosodom ki, igaz, csak magától a növénytől, az aloés kozmetikumoktól "csak" húzódik a bőröm.
  A mosakodókenőcsöt ismerem, egy időben főleg testre használtam, és valóban jó, de az állagát nem igazán szerettem. A rózsaszín tubusos Nivea egyébként eléggé hasonlít rá, csak valamivel könnyebb eloszlatni. :)

  Lolli: Csudába, csak most vettem észre, hogy az állagáról nem is írtam! Gélszerű, de a gélek közül a folyósabbak közé tartozik. Szerintem azért fogyhat gyorsan, mert egyrészt könnyű belőle sokat kinyomni, másrészt a sminkkel nem boldogul könnyen, így lehet próbálkozni nagyobb mennyiséggel...
  Az alkohol és az aloe vera kivételével engem sem foglalkoztatnak az összetevők, hasonlóan vagyok vele, mint te. :)

  VálaszTörlés
 6. A Balea nekem is megvan, bár nekem zsíros bőröm van, utána micellás vizet használva tökéletes. A szememre nem használok mást, csak micellás vizet és sima vizet, habzó lemosókat nem. Tényleg folyós, kétszer annyi kell belőle, mint egy sűrűbb lemosóból. Eddig jó, el fogom használni.

  VálaszTörlés
 7. A Baleanak van egy ugyanilyen ultra sensitive-es lemosóteje is, én nagyon szeretem, de állítólag az is tudja csípni a szemet - mindenesetre nekem az nem szárítja egyedül a bőröm (hiába olajos), akár azzal is tehetsz egy próbát. Sejtem, mire gondolsz ellenszenves kommunikáció alatt, szerintem ne hagyd, hogy emiatt menjen el a kedved az összetevőfigyeléstől - ha csak ez vele a bajod, mert én a saját bőrömön tapasztaltam, hogy van értelme. :)

  VálaszTörlés
 8. Audrey80: A szememre én is micellás vizet használok. :) Viszont ezzel nem tudok olyan óvatos lenne, hogy ne csípje a szeme, pedig tényleg igyekszem elkerülni a szemkörnyékemet. Zsíros bőrre viszont tényleg jó lehet, mert engem is csak kicsit szárít, pedig engem szinte minden nagyon...

  Kisó: Nem csak ennyi vele a gondom, a kommunikáció csak rátesz még egy lapáttal. :) (A kommunikációs gondom egyébként szinte az összes ilyen témájú blogra, fórumhozzászólásra igaz. Nem arra ösztönöznek, hogy figyeljek a mondanivalójukra, hanem hogy most már csakazért sem...)
  Ha nem találok a Niveából, lehet, hogy majd a tejet is megnézem, bár most az az igazság, hogy a Niveához szeretnék nagyon visszatérni, mert az nekem hibátlanul működött.

  VálaszTörlés
 9. Ha hajlamos a kiszáradásra a bőrőd, akkor szerintem érdemes lenne kipróbálnod a Balea sensitive termékcsalád arclemosó tejét. Télen azt használtam és nagyon szerettem. :)

  VálaszTörlés
 10. Most látom, hogy már írták előttem mások is az arclemosó tejet. Nekem volt olyan Balea arclemosóm, aminek olyan nehezen nyílt a kupakja, hgy elvágtam vele a kezem.... Szóval átöntöttem egy másik flakonba.

  VálaszTörlés
 11. Lumena: Ha nem találok a Niveából, meg fogom nézni, köszönöm! :)
  Jesszus, jól tetted, hogy áttöltötted. Ilyenkor érzem úgy, hogy nem fölöslegesen írok a csomagolásról, az is fontos, ilyen szinten mindenképp.

  VálaszTörlés