csacsogós

Húsvéti csacsogás

április 05, 2015 Arabella 7 Comments

Ünnep van, de egyben poszt-nap is, úgyhogy arra jutottam, hogy mint más hasonló esetekben is, ezúttal is lazítok kicsit, és egy beauty bejegyzés helyett csak mesélek, főleg sorozat, könyv és film témakörben . :)

Nálunk a húsvét a pihenésről szól, nincsenek komoly családi hagyományaink, együtt vagyunk, sütit eszünk és próbálunk feltöltődni. Az utóbbi most különösen rám fér, mert az utóbbi két hét elég hajtós volt a munkahelyemen.Ma eddig főleg sorozatot néztem, és nem is tervezek mást. A Hart of Dixie-t próbálom pótolni, mert nagyon le vagyok maradva vele, még csak a harmadik évad hetedik részénél tartok.
Wade soha nem volt a kedvencem, de egyre kevésbé kedvelem, Lemonnal viszont pont fordítva alakult a viszonyom: fokozatosan vált szimpatikusabbá és szimpatikusabbá. Az új kedvencem pedig Joel - azt hiszem, nem sokan kedvelik, de nekem egyértelműen ő a favoritom Zoe három "párjelöltje" közül.

Ha a Hart of Dixie-t esetleg megunnám, az Once upon a time utolsó fél évada és a 2 Broke girls is nézésre vár, mindkettő a kedvenceim közé tartozik, de január eleje óta egyszerűen nem tudtam időt szakítani rájuk.

Az olvasásra is kevesebb időm van, mint szeretném, a napokban fejeztem be a Büszkeség és balítéletet több heti nyűglődés után. Nem az én világom, de egy ismerősöm nagyon ajánlotta, továbbá már kicsit szégyelltem is, hogy egy ilyen "alapművet" nem ismerek. A könyvnek engem nem sikerült megszólítania, valóban nem az én stílusom, de a maga kategóriájában nem rossz. A 2005-ös filmes feldolgozást viszont annak érzem, bár lehet, hogy ebben én vagyok a hibás, mert egyszerűen képtelen vagyok megbarátkozni a szereplőválasztásokkal, és ebből ered minden további gondom.

A több részes, Colin Firth szereplésével készült változatot nem éreztem annyira rossznak, az sem lesz a kedvencem, de rossz élmény sem volt.

Mindenesetre arra jó volt ez a Büszkeség és balítélet kaland, hogy beférkőzzön a kobakomba a piCture pOlish Lizzie...


Ha már film: moziba nagyon ritkán járok, mert színházra szívesebben költök (az megismételhetetlen, míg a mozit nem érzem annak), viszont március egyik hétvégéjén beültem a Hamupipőkére. Tudom, hogy sokaknak kicsit kevés volt, többet vártak tőle, de nekem nagyon jó élmény volt. Nagyon.
Azok a plusz történetkiegészítések, amikkel több lett az élőszereplős változat a rajzfilmél, számomra nagyon érdekesek és éppen elegendőek voltak ahhoz, hogy úgy érezzem, nem ugyanazt láttam. A látványvilága pedig fantasztikus volt, és az összes szereplő alakításával elégedett voltam, még Lily James-ével is, pedig azt hittem, nem fogja tudni elfeledtetni velem, hogy ő Rose a Downton Abbey-ben.
És ami nekem a legfontosabb volt: a film hangulata pontosan olyan könnyed, tündérmesei, amilyenre vágytam. Visszahozta néhány órára a gyermekkoromat, úgyhogy megeshet, hogy ismétlés lesz belőle.

A jövőre (vagy csak azután?) érkező Szépség és a Szörnyeteget pedig nagyon várom, főleg, mióta tudom, hogy Dan Stevens lesz a Szörnyeteg.

Ti mi jót csináltok? :)

Ajánlom Neked

7 megjegyzés:

 1. A Once Upon a Time legutóbbi részei nagyon tetszettek, jó ez a fél évad. =)
  A Büszekség és balítéletet legalább háromszor kezdtem el, de sosem bírtam befejezni, holott nagyon szeretem a 6 részes BBC sorozatot, a 2005-ös film viszont nekem sem a kedvencem. Egyébként az angol klasszikusokkal nem vagyok jóban, az Egy tiszta nő például kész kínszenvedés volt.
  A Hamupipőkét én is láttam, és nagyon akartam szeretni, de sajnos csak "egynek elmegy" élmény lett belőle... Az volt az érzésem, a látvány győzött a cselekmény felett. Szó se róla, gyönyörű volt minden díszlet és jelmez (imádtam a gonosz mostoha ruhatárát és a schönbrunni kastélyra hajazó királyi palotát), de nem volt elég. Cate Blanchett szuper volt, ő általában jól hozza a fura női karaktereket, viszont Richard Madden nekem mindig Robb Stark marad. =D A Szépség és a Szörnyeteget is biztosan megnézem majd, de engem jobban lázba hozott az élőszereplős Mulan terve - nekem mindig a Mulan volt a kedvenc mesém, remélem, a film is ugyanannyira fog tetszeni. =)

  VálaszTörlés
 2. A Hart of Dixiet úgy szoktam emlegetni, mint a "guilty pleasure"-t az életemben. Könnyed, bájos, nem kell rajta gondolkodni - a tipikus limonádé sorozat. Szeretem.

  OUAT-tal kicsit lemaradtam, valahogy a cukorkavilág most annyira nem ránt magával, és a New Girl idei évadába sem fogtam még bele.

  Moziba nagyon ritkán járok, nem szeretem a "Foglaltam-jegyet-hol-ajegy-vegyünk-kukoricát-ne-öntsd-rám-az-italod-az-a-bunkó-miért-pofázza-végig-a-filmet" hangulatot, ami minden alkalommal elkap, ha mozi közelébe megyek. A Lázadót viszont szeretném megnézni, csak előbb lélekben fel kell rá készülnöm.

  Most éppen Jennifer Egan: Az elszúrt idő nyomában c. könyvét olvasom, nagyon tetszik, nem az a tucat-könyv, amit ledarálsz és másnapra el is felejted, a mondatai rendesen marnak, nem véletlen kapott Pulitzer-díjat a könyv.

  VálaszTörlés
 3. Én is hasonlókat terveztem, húsvét előtt takarítás, vasárnap szüleim látogatása, ma meg punnyadás van és filmnézés. Én imádom a Büszkeség és balítélet c. filmet (természetesen Colinnal :D), a könyvet is, meg a hasonló témájú filmeket/könyveket, néha kell ilyen is, mondjuk nem szoktam tövig rágni a körmömet az izgalomtól alattuk :D

  VálaszTörlés
 4. Patrícia Kutasi: :)

  Apolka: Nekem a cselekmény pont elég volt, de én igazság szerint nem is vártam tőle sokat ilyen téren. Bájos, "megint gyerek vagyok" hangulatot viszont igen, és én azt megkaptam. :)
  Valahol említetted is már, hogy Mulan a kedvenc Disney szereplőd. :) Bevallom, nagyon kíváncsi vagyok, hogy fogják kivitelezni, mert a Mulan nem egy (közhelyes) tipikus mese, de pont azért izgalmas. :)

  N.: Én minden sorozatot ezért nézek. :) Amikor már gondolkodni nincs erőm, olvasni vagy komolyabb filmet nem tudok nézni - na, akkor jönnek általában a sorozatok.
  A New girl-t én már nem nézem, az első évad végénél (vagy a másodiknál?) abbahagytam. Az OUAT nekem addig tetszett, ameddig néztem (Elsanak és Annának nagyon örültem), de mostanság nem volt időm rá.
  Az elszúrt idő nyomábant én is el akarom olvasni, csak hát... időm nincs arra sem.

  Audrey80: Nekem azt hiszem, a műfajjal van elsősorban a gondom, engem nem tud lekötni - ha már valami könnyedebb, akkor a Hart of Dixie-féle dolgokra szavazok. De a Colinnal készült verziót még egész kellemesnek éreztem, és ebben a stílusban tőlem már ez is nagy szó. :)

  VálaszTörlés
 5. A Hart of Dixie-t nézegetem mostanában én is, olyan kis laza sorozat, semmi izgalom vagy hűdejujj, de még is tetszik. A Hamupipőkére pedig nagyon kíváncsi vagyok én is, alig várom hogy megnézzem :)

  VálaszTörlés
 6. Barbi. Nekem talán pont ezért tetszik a legjobban, limonádé, de nem túl gagyi. :)
  Majd írd meg, hogy tetszett a Hamupipőke!

  VálaszTörlés