csacsogós

Húsvét

április 20, 2014 Arabella 8 Comments

Először is: nagyon kellemes ünnepet! :)


Eredetileg ma egy szájfényről/ajakbalzsamról/ajakvajról szerettem volna írni, de most valahogy furcsának éreznék egy ilyen bejegyzést, inkább majd holnap vagy holnapután teszem ki. Ha nem baj, most inkább csak mesélnék kicsit, mert épp beszélgetős kedvemben vagyok. :)

Azt hiszem, a többség azt már tudja, hogy nagyon fontos számomra a karácsony, november elejétől minden második gondolatom akörül forog. A húsvéttal más a helyzet, jó ünnep, szép ünnep, de soha sem tudott magával ragadni. Az előkészületekbe sem szoktam különösebben belevetni magam, a tavaszi nagytakarítással és némi sütisütéssel le is tudom a dolgot.
Ezúttal sem volt másként, összeütöttem két nyalánkságot, és ebben ki is merült a készülődés - de biztosan csak bennem van a hiba. :)

Mára - és úgy az egész ünnepre - sincsenek különösebb terveim, itthon vagyok és pihenünk a családdal. Úgy gondoltam, hogy reggel korán felkelek F-1-et nézni (időtlen idők óta követem), de aztán lusta voltam, és helyette jó sokáig aludtam, majd este megnézem az ismétlést. Mivel későn ébredtem, a reggeli egybefolyt az ebéddel (mondjuk ez nálam máskor is megesik, a reggelit csak nagyon nehezen tudom beiktatni, reggelente sosem vagyok éhes, bezzeg éjfél körül...), anya készített nekem húsmentes töltött akármit, nagyon finom volt. :)

Felénk egész szép az idő, arra gondoltam, sétálok kicsit, olyan keveset vagyok a szabadban... pedig mikor, ha nem ilyenkor. Tavasszal és nyáron rendre ez a mániám, mindenkinek mondogatom, hogy most kell kint lenni a friss levegőn, aztán én is zárt helyen vagyok egész nap.

Hogy némi beauty is legyen a posztban: az előbb dobtam össze egy nagyon egyszerű kis sminket az új palettámmal. (Naked Basics.) Nem mondanám kifejezetten rossznak, mert az nem lenne igaz, de ahhoz képest, hogy mindenki dicséri, én nem vagyok odáig érte, legalábbis eddig nem sikerült meggyőznie. Bár lehet, csak túl sokat vártam tőle. Még tesztelgetem egy darabig, aztán majd írok róla bővebben. :)

Későbbre és holnapra sincs komolyabb programom, vagy a kedvenc számítógépes játékomat fogom nyüstölni, vagy belenézek valamelyik sorozatba, talán az Once upon a time-ba. Viszont rengeteg e-mail és üzenet gyűlt fel a fiókjaimban, azokra mindenképp válaszolnom kell, jó is, hogy eszembe jutott. :)

Ti mi jót csináltok? Ugye csak én nem vagyok nagy húsvét-barát?:)

Ajánlom Neked

8 megjegyzés:

 1. Én sem szeretem a húsvétot, sőt a locsolós naptól rettegek...
  Délig aludtam, és nem voltam sajnos templomba...pedig szerettem volna elmenni, de annyira fáradt voltam, hogy nem tudtam felkellni.
  Ebéd után sorozatokat néztem, és beszélgettem a barátaimmal, illetve mindjárt megyek és vacsit készítek.
  Jól esik egy kis pihenés :)

  VálaszTörlés
 2. Én is inkább karácsonyos vagyok, a húsvét csak úgy eltelik - nálunk családi ebéd, evés-ivás, beszélgetés, nevetés van terítéken. Nekünk ennyi bőven elég :)

  VálaszTörlés
 3. Nálam már kiskoromban utálat tárgya lett ez az ünnep, mivel én is azok közé a reménytelenül naív kislányok közé tartoztam, akik reggel 7-től este 9-ig várták ünnepi díszben a locsolókat...mondanom sem kell, végül milyen eredménnyel... :D
  Idén annyira nem éreztem a hangulatát, hogy a sonkát is csak ma főztem meg, pedig már péntek este készen szokott lenni :-/
  Pusza: Reni

  VálaszTörlés
 4. Szerintem sokat elárul a húsvéthoz fűződő viszonyomról, hogy csak akkor esett le, hogy húsvét vasárnap van amikor az egyik ügyfél kellemes húsvéti ünnepeket kívánt ma a telefonba :D
  Dolgoztam ma is, és holnapi is dolgozni megyek. Azért van itthon sonka és tojás is :D

  VálaszTörlés
 5. Bokorbogi93: A locsolást én sem szeretem, szerencsére felénk már nem is divat. :)
  Milyen sorozatot néztél? Most nekem is jól esik a pihenés, elég hajtós volt az utóbbi időszakom minden fronton, kell egy kis feltöltődés már. :)

  Megaera: Lényegében nálunk is ennyiből áll, de elég is. :) Valamiért a karácsonynak sokkal inkább "megfog a hangulata", a húsvétnál viszont nem is érzek ilyet. Nem ez a kedvenc ünnepünk. :)

  Reni: Jaj, a locsolkodás soha nem volt a szívem csücske, annyira örülök, hogy itt már nem szokás. Mi most sonkát nem is főztünk, én egy ideje megint kerülöm a húst, a család többi tagja pedig épp egészségügyi diétán van.

  N.: :D Én a névnapommal jártam egyszer így, egészen addig eszembe sem jutott, míg este nem néztem meg az üzeneteimet. :)
  Sonka nálunk nincs, tojás viszont igen, jó is, hogy mondod, szerintem az lesz a vacsorám. :)

  VálaszTörlés
 6. Én sem szerettem meg ezt az ünnepet. Főleg amiatt mert a fiúk azért kapnak pénzt, hogy konkrétan megkeserítsék az életünket. :D Hál Istennek nagypapám igazságos és mindig küld nekem is valamit, mintha én is locsolkodnék! :)
  Nekem kell a reggeli, az az első miután felkelek...muszáj különben sokáig szenvedek. :D

  VálaszTörlés
 7. Az olvasottak alapján nem fogom lehúzni a hangulatot, ugyanis én sem érzem magaménak ezt az ünnepet. :D Idén még kreatívkodni sem volt kedvem, a mozgást pedig elmosta az eső, pedig becsszó sétálni akarunk menni! Szerencsére a locsolók miatt idén se kell aggódnom (ahogy többnyire eddig se kellett), így aztán marad a holnapi pihenés, minden bizonnyal azzal a játékkal játszom majd, amelyikkel te is! : ) Szóval további kellemes pihenést mindenkinek!

  VálaszTörlés
 8. Andus: Ez így még eszembe sem jutott, pedig jogos ám! :) Nekem reggel nehezen megy az evés, olyankor nincs étvágyam, nyűgös is vagyok, minden bajom van... azt hiszem, ez összefügghet azzal, hogy igazi bagoly vagyok. :)

  Brigi: Én végül csak eljutottam sétálni, itt szerencsére nem esett. Majd mutass képeket! És neked is kellemes pihenést! :)

  VálaszTörlés