körömlakk,

OPI - The World Is Not Enough

január 11, 2013 Arabella 16 CommentsAnnyira, de annyira vártam már, hogy kipróbálhassam ezt a lakkot, nehéz volt heteken keresztül úgy nézegetni minden nap, hogy nem kenhetem fel. Bevallom, a vége felé már attól kezdtem el tartani, hogy talán túlságosan beleszerelmesedtem így, az üvegén keresztül, és mikor felkenem, csalódni fogok. Szerencsére nem ez történt.:)
Először is amit el kell mondanom, az az, hogy nagyon-nagyon tetszik az üvege. Míg csak képeken láttam, nem fogott meg az OPI lakkok külseje, de kézbe véve sikerült azonnal belezúgnom. Erős üveg remek érdes kupakkal, ami egyrészt tényleg azt az érzést kelti, hogy nem a leghétköznapibb lakkról van szó, másrészt nagyon ergonomikus vele a kenegetés. Nem csúszik, nem túl kicsi, pont jó.
És ha már kenegetés, az ecsete is pont az a típus, amit a legjobban szeretek, lapított, nem lekerekített, nem túl merev, de tartása is van.
A színe elég trükkös, egyszerre lila, barna és szürke, a fényviszonyoktól függ, hogy melyik jön elő kicsit erőteljesebben, de alapvetően mindig mind látszik valamennyire.
(Ez jól látszik a képeken is, az üveget gyengébb fényben fotóztam, akkor lilásabbnak tűnt, a körmömet viszont erősebben, itt már a barna dominál.)
Eddig azt hittem, a barnás-szürkés lakkokat nem nekem találták ki, de ezzel pillanatok alatt sikerült megbarátkoznom, mindenhez megy, nem annyira feltűnő, de mégis nagyon különleges.
Az állagát is pont ideálisnak érzem, nagyon könnyen terül és inkább hígabb, de én még mindig ennek a híve vagyok. Egyetlen szépséghibája van: sajnos a fedése nem a legjobb, két rétegben még elég átlátszó, bár én úgy is szeretem, de azt hiszem, legtöbben minimum hármat szükségesnek tartanának belőle.

Tudom, azt ígértem, a többi lakkot is gyorsan megmutatom, de félek, ezt nem fogom tudni teljesíteni, mert most úgy érzem, hosszú ideig semmi mást nem akarok látni a körmömön, csak ezt a kis csodát.

Hajaj, attól tartok, kezd szerelem szövődni köztem és az OPI között...

Ajánlom Neked

16 megjegyzés:

 1. Nekem sajna 4 réteg kellett belőle, de a képeken láttam, hogy egy még mehetett volna rá.
  Kár érte...

  VálaszTörlés
 2. Én három rétegben már teljesen jónak éreztem, pedig kifejezetten vékony rétegeket kentem fel, igaz, én nem is ragaszkodom mindig ahhoz, hogy egy lakk tökéletesen fedjen.:)

  VálaszTörlés

 3. Én 3 rétegben szoktam használni, nagyon szeretem ezt a színt :)

  VálaszTörlés
 4. vágdleakörmöd plíz

  VálaszTörlés
 5. Erzsi: Megértem, nekem is azonnal a szívemhez nőtt.:)

  Névtelen: Bocsánat, de nem, nem szeretem a rövid körmöket.:)

  VálaszTörlés
 6. Névtelenhez csatlakozom, de inkább névvel, hátha így építő kritikának veszed, mert szerintem ő is annak szánta (csak nem fogalmazta meg jól).

  Nem a körmök hosszúságával van gond, nem is kellene tök rövidnek lennie (egész hosszú a körömágyad, ahogy látom), hanem azzal, h amorfak, nem (szépen) formázottak, mindegyik más, egyik széle szinte kocka, másik nagyon ívelt. Olyan "megnőttek" hatásúak csak, épp, mint a 60 éves néniknek, akik simán a hopsszú körmöket szerették világ életükben. És ez nem szép, számomra ez ilyen lakkozás nem tud vonzó lenni, hanem az esetlenség miatt igénytelen, taszító hatású, nem jó látni. Nézd meg Edina vagy Anika körmeit (és még biztosan jó páran vannak így, de őket biztosan követed) mindketten nagyon odafigyelnek erre (ezért az igényességért is szeretik őket sokan, ez biztos).

  (hozzáteszem: ugyanilyen béna formájú körmökkel rendelkezem (ráadásul még pici körömággyal is), így csak akkor növesztem meg, ha mindegyik épp erős és akkor is hetente reszelgetem őket és így ugyanolyanra nőnek meg. ha pedig az egyik picit megsérül, azonnal lecsapom mind, ne legyen felemás és keszekusza. egy hosszúság után már nem lehet ugyanolyan formájú, ezt a max. hosszúságot kell kikísérletezni, de szerintem érdemes lenne vele foglalkoznod. ;))

  Örülnék, ha nem sértődnél meg és nem csak annyit írnál, h ne nézzem akkor a blogod, lakkozásod, hanem legalább elgondolkodnál rajta vagy megpróbálnád vagy a fene tudja, szóval értenéd, h nem egy troll vagyok, hanem elmondtam a véleményem (ami igen kritikus, ezért nem is nézem a kisebb blogok többségét, mert az ott folyó bénázásra nem vagyok kíváncsi, azt itthon is produkálhatom bármikor magamnak, csak nekem nem lenne merszem a világ előtt mutogatni, h "de ügyes vagyok, mikor baromira nem és inkább ciki a kezem munkája". na jó, ennél egy fokkal tán ügyesebb vagyok, vagy épp ezért nem festem magam és a körmeim is csak ritkán, mert ha már valaminek nekiállok, akkor az ízléses és szép legyen.) ;)

  VálaszTörlés
 7. Djkaty: Örülök, ha tetszik.:)

  Dyna: Tudom, hogy annak szánta, az ő megjegyzésén/hozzászólásán sem sértődtem meg, egyszerűen csak válaszoltam neki, hogy nem szeretnék rövidebb körmöket.:)

  Megértettem, mire gondolsz és nem szokásom megsértődni azon, ha valaki értelmes véleményt ír, mint te, pláne nem elküldeni. :)

  Szóval köszönöm a véleményed, de nálam (szerintem)alapvetően nem a formázással van a gond, mert én ha élőben ránézek, minden körmöm egyforma. Egy baj van, sajnos elég ívelt, ezért amikor a képeket fotózom és egy üveget próbálok szorítani elég természetellenes pózban, valahogy ilyen furán néz ki, és ezzel már hónapok óta nem tudok mit kezdeni. (Ugyan így jártam korábban a hepehupákkal, képeken teljesen egyenletlennek tűnt a körmöm, pedig nem volt az, csak rossz szögből fotóztam.)
  Megpróbálok a formázásra is jobban figyelni azért, de elsősorban nem azzal van gond szerintem, de azért még egyszer köszönöm a véleményed.:)

  VálaszTörlés
 8. Èn is nagyon be voltam zsongva az első OPI lakkomnál. Ma már 3 van. : )

  VálaszTörlés
 9. M.: Van egy olyan érzésem, hogy idővel nekem is lesz több, mert ezt nagyon megszerettem.:)

  VálaszTörlés
 10. Nagyon szép ez a szín, de örülök, hogy leírtad, hogy nem az igazi a fedése, mert így legalább könnyebben le tudom beszélni magam róla. :)

  A körömformákra reagálva - már ha nem bánod :) - a te körmeid tényleg nagyon hosszúak, biztos sokkal nehezebb fotózni, mert még egy szempontra oda kell figyelni. Ezért értem mire gondol dyna, tényleg kicsit úgy tűnik, mintha "kanyarodna" a körmöd, de ez szerintem is max. a fotózási technikából adódhat.
  Én nem szoktam ilyen hosszúra növeszteni, mert egyrészt nekem tetszik a rövid köröm, másrészt ha túl hosszúra hagyom, akkor elkezd...na ezt hogy írjam le...elkezd a széle befelé pöndörödni (vagy mi?), annyira ívesek a körmeim.

  Szerintem ha megtalálod a helyes szöget, akkor már nem lesz gond. :)

  VálaszTörlés
 11. Edina: Dehogy bánom.:) Én a rövid körömmel egyre kevésbé tudok kibékülni, a nagyon rövid már másokon sem annyira tetszik, magamon meg végképp nem, tudom, furcsán hangzik, de nekem az valahogy kényelmetlenebb is.
  A "pöndörödést" én is ismerem, ha ettől akár csak egy kicsit is hosszabb a körmöm, nálam is előfordul, az az a határ, aminél már én is csak rövidebben szeretem.

  A fotózással pedig próbálkozom még inkább, azt hiszem, ma is rájöttem ezzel kapcsolatban valamire, hátha szép apránként jobb lesz, de a formázásra is igyekszem jobban figyelni.:)

  VálaszTörlés
 12. Köszi a választ és persze azt is, h jól értetted. Elhiszem, h élőben egyenesebb és formásabb és hogy a fotózáson sok múlik. (próbáltam már Vikihez körmös vendégbejegyzést írni, mert neki is hosszúak a körmei és gondoltam, h nah majd én a mini körműeknek megmutatom, h így is lehet gusztát pingálni, erre a fényképeken olyan satnyának és semmilyennek tűnt a körmöm és a lakkozás is, h egyelőre szkippelem a témát, de hát nekem tényleg kicsit a körmeim és nem szép a körömágyam, neked megformás!;))

  Egyszer azért majd ha véletlenül letörik az egyik lereszeled rövidebbre az összeset és megörökíted nekünk? ;) Olyan szép hosszú körömágyad van, h szerintem botorság nem örülni neki! ;)

  VálaszTörlés
 13. Ha úgy lesz, mindenképp megmutatom majd!:)

  VálaszTörlés