MUA,

MUA Dusk til Dawn paletta

október 22, 2012 Arabella 12 Comments

 
 
Már jó pár hete, hogy írtam a MUA Undressed palettájáról, itt az ideje nyilatkoznom a másik, kicsit élénkebb színösszeállításúról:)

A külseje teljesen megegyezik a másikkal, egyszerű fekete műanyag átlátszó sávval a tetején, nem a legerősebb-legszebb, de nem is annyira gyengécske, mint korábban képek alapján gondoltam.
A szemhéjpúderek szépen egymás mellett sorakoznak, semmi különös, egy kissé gumis tapintású applikátor is érkezik velük, nem gyakran használok ilyesmit, de ez szerintem egy egész jól sikerült darab.:)


A festékek állaga, pigmentáltsága elég változó, a legtöbb viszonylag selymes, puha, de nem annyira, mint az Undressedben lévők. (Amelyik másabb, annál majd jelezni fogom külön.) Az erősségük mindent összevetve átlagos, de majd ezt is írni fogom, melyik tér el ettől.
Sajnos az árnyalatok nem hogy fantázianevet, még csak számot sem kaptak, az érthetőség kedvéért én azért bátorkodtam "megszámozni" őket balról-jobbra, fentről lefelé haladva.:)


(Kattintsatok a képekre a nagyobb méretért!)


Az 1-es egy aranyos bézs, nagyon szeretem az ilyen színeket, ezekből bármennyit el tudok használni, belső szemzugba csodás!
A 2-es egy sötét, fémes szürke, az egyik legerősebb szín a palettában, füstös szemhez nagyon sokszor használtam.:)
A 3-as egy aranyos-rózsaszínes selyemfényű szín lenne, de sajnos az állaga nem az igazi, nehezen veszi fel az ecset, ugyanakkor porol... nagyon hasonló az Undressed matt festékeihez.
A 4-es egy nagyon szép fényű fehér, úgy sejtem, hogy sokak szerint ez unalmas, de egyáltalán nem, a 2-es szürkével és ezzel remek füstös szemet lehet összedobni.:)
Az 5-ös az egyik kedvenc színem, ez egy fényes szürkéslila, viszont sajnos egy leheletnyivel gyengébben pigmentált, mint szeretném.
A 6-os egy aranyos-pezsgős szín, jóval erősebb, mint a 3-as, és az állaga is klasszisokkal jobb, egyébként van hasonló árnyalat az Undressedben is.:)
A 7-es egy erőteljes arany, ezzel nincs semmi különösebb probléma, viszont mégsem nőtt a szívemhez.
A 8-as egy szép középszürke lenne, egy nagyon univerzális szín, viszont sajnos kicsit gyengécske, ennek ellenére én gyakran használom.:) 
A 9-es talán a paletta legfigyelemfelkeltőbb színe, bevallom, nekem is ezen akadt meg a szemem először, de voltak kétségeim, hogy mennyire lesz jó... nos, kétségtelenül ez a legpigmentáltabb, csodaszép szerintem!
A 10-es egy csupacsillámos indigókék a panben, a csillámok miatt nagyon szúrósnak tűnik az állaga, de felvíve ezek szinte teljesen eltűnnek belőle, kifejezetten szépnek tartom, viszont sajnos kicsit "darabos". A Sleek Bad Girl palettájában van egyébként hasonló árnyalat.:)
A 11-es egyértelműen a kedvenceim között van, egy ellképesztően szép fényes lila, ez is lehetne egy csöppet erősebb, de ennek a színnek ezt simán megbocsátom.:)
Az utolsó, 12-es egy csillámos fekete, teljesen ugyan úgy viselkedik, mint a 10-es, a palettában szabályosan szúrós, szurtos és kicsit darabos, annyira nem szerettem meg, de azért használgatom.:)


Nem tudom, első látásra feltűnik-e -én csak pár használat után jöttem rá-, hogy mennyire jó kis összeállítás ez a paletta. Remekül kombinálhatóak a színei, összedobható vele egy klasszikus fekete-szükre füstös szem, egy aranyos-natúr smink, sötét-alkalmi, és ráadásul ezek közül bármelyiket feldobhatjuk a türkizzel.

Néhány színpárosítás, amit szívesen bevetek:

- a 2-essel és a 4-essel csodás kis füstös szemet lehet összehozni, de akár bevethető hozzá a 12-est és a 8-ast is
- az 5-ös csodás a "szomszédaival", a 4-essel és a 6-ossal, de a 3-assal, 11-essel, 12-essel is szuper
- a 10-es a 12-essel és a 2-essel tetszett eddig a legjobban, erőteljesebb sminkhez csodásak!
- a 9-es a paletta összes aranyos-pezsgős, természetes vonalon mozgó színével issteni, akár úgy is, hogy ebből csak a pillasorhoz kerül

A színek tartósságát átlagosnak mondanám, magukban 4-5 óra után azért már elkezdenek kopni, de szemhéjalapozóval bírják késő délutánig-kora estig. Hullani szerencsére nem hullanak, legfeljebb minimálisan, én bátran alapozok sminkelés előtt, ha ezeket a festékeket vetem be.:)


Összefoglalva: Nagyon-nagyon jól összerakott palettának tartom a Dusk til Dawn-t, sokkal közelebb állnak hozzám a színei, mint az Undressed natúrabb árnyalatai, viszont sajnos a festékek között van egy-két gyengébb láncszem, állag, pigmentáltság tekintetében mindenképp a másik a jobb, viszont ez a paletta szerintem sokkal komplexebb.:)

Ajánlom Neked

12 megjegyzés:

 1. Érdekes színek, nem egy megszokott paletta, de nekem nagyon bejön. :)

  roseballerina.blogspot.hu

  VálaszTörlés
 2. Nagyon tetszik, honnan rendelted? :)

  VálaszTörlés
 3. hali.;) megkérdezhetem hogy hol és mennyiért vetted.?

  VálaszTörlés
 4. Rose: Örülök, ha elnyerte a tetszésed.:)

  Zsanett: Én innen, de máshol is megtalálható, úgy rémlik: http://www.muastore.co.uk/index.php/eyes/eye-shadow/palettes

  VálaszTörlés
 5. Névtelen: Hupsz, pont egyszerre írtunk.:)
  Az előző hozzászólásban linkeltem, honnan van, ahogy emlékszem, akkor itt volt a legkedvezőbb az ára, sokszor van akció az oldalon.:)

  VálaszTörlés
 6. szia.;) nema témához kapcsolódik a dolog, de nagyon szeretem olvasni az oldaladat és arra gondoltam esetleg benne lennél egy kiemelt partner cserében.? Annyi lenne a dolog hogy én is kirakok egy képet az oldalamra (divatblogomra) és te is az én képemet:) írj ide : orangeice.gportal.hu

  VálaszTörlés
 7. Annyira bírom, hogy bevállalod ezeket a színeket! Én egyébként a se neve-se száma palettákat el szoktam nevezni :D

  VálaszTörlés
 8. Nagyon szép színek, az 5. a kedvencem :]

  VálaszTörlés
 9. Ellla: Szia! Nagyon szépen köszönöm az ajánlatot, mindenképp megfontolom!:)

  Bellala: Igazából még ettől (jóval) harsányabbakkal is szívesen kísérletezem.:))
  Azt hiszem, én is bevezetem ezt mostantól, olyan lehetetlen körülírni, hogy ennek és annak a palettának ez és az a színe... még egy szám is sokkal jobb.:)

  CRaPTRaSH: Azt én is nagyon szeretem.:)

  VálaszTörlés
 10. örülök neki ha gondolkodsz rajta.;) Igazából, mivel mindennap felnézek ide ezért is lenne a jó a csere mert az olvasóim is feljárhatnának hozzád, mert ezt a lapot sokszor ajánlottam már.

  VálaszTörlés
 11. ha meggondoltad várom hogy írj.;) ha e-mailbe jobb lenne, esetleg facebook-on írj.!

  VálaszTörlés
 12. Óóó, adj pár napot és elnevezem a palettádat! :)

  VálaszTörlés