H und M,

Őszi kívánságlista

szeptember 23, 2019 Arabella 0 CommentsRészemről egy jó kis megfázással indult, de végre, végre itt a kedvenc időszakom az évben, az ősz! Az őszön belül is afelé haladunk, amit  a legjobban szeretek: a reggelente csípősen hideg, ködös, misztikus őszhöz. Ezzel együtt elérkezik azoknak a daraboknak az ideje is, amiket a legszívesebben viselek: kabátok, puha, réteges felsők, műszőrmék, erőteljes illatok, sötét rúzsok. Túl sok mindenre most nincs szükségem, de azért akad pár dolog, amit be szeretnék szerezni a következő hetekben. :)A pulóverekkel hadilábon állok: szeretem a puhaságukat, ugyanakkor túl lezsernek érezem a legtöbbet, jobban szeretem az elegánsabb öltözködést. Viszont van az az időjárás, amikor már muszáj megalkudnom, és ez a H&M darab még tetszik is, a sötét gyöngyöknek köszönhetően van némi gót hatása.

Mostanában nagyon sokat jövök-megyek, és még fogok is idén, azonban a bőröndömön és a kézitáskáimon kívül másba nem tudok pakolni. A rövidebb, egy-kétnapos kimozdulásokra nagyon praktikus lenne ez a táska.

Nyáron a mindenem volt a fehér, szinte folyamatosan fehérben jártam, és még mindig nagyon tetszik, viszont ha valamit nehéz átmenteni őszre, az a fehér. Azért én most próbálkozom vele, ráadásul ez a blézer pont a kedvenc színeimből áll. Korábban próbáltam hasonlót sötét alapon, isteni lett volna, de sajnos pont a méretemben már nem volt - ezzel nem fogok így járni, legfeljebb kihasználom jövőre.

A fehér mellett a másik gyengém most a mélyzöld. Az Orsay webshopjában találtam ezt a kabátot, a színe tökéletes, a szabása sem rossz, az ejtett válltól azonban tartok. Meglátjuk, meglátjuk. :) 

A műszőrme gallér szintén Orsay, akár a kabáttal is jól működne, de a korábbi szezonokból van már ilyenem bordóban és sárgában, és mindkettő meglepően kihasználható. Hol valóban gallérként, hol sálként hordom őket, akár ebben a színben is működhet.

Én magam sem gondolhattam komolyan, hogy a Jean Paul Gaultier Classique La Belle kiadását kihagyom. Az anyaillat túlzás nélkül életem illata, ez pedig egy fűszeres-körtés variáns, ami igazán a fagyos időben fog kiteljesedni. Talán egy kuponos hétvégén, talán hamarabb, de valamikor be kell szereznem.

Szép fokozatosan a Lime Crime az egyik kedvenc sminkmárkámmá vált. Hosszú ideje szeretnék tőlük egy palettát, de eddig egyik színösszeállítás sem volt igazán az én világom. Nos, a Venus Immortalis az, de még mennyire! Egyelőre vadászom a kuponokat, legrosszabb esetben megvárom vele a Black Friday-t, viszont erre már tényleg be fogok ruházni. 

Lehet, hogy egy matt folyékony rúzs is jön majd a palettával, ugyanis épp bordó folyékony rúzst keresek. Bordóból még nincs meg a tökéletes darabom, viszont a Lime Crime formulája más árnyalatokból eddig nagyon bevált. A fő kiszemelt a Feelins, de szemezek még a Wickeddel is, a Red Velveten pedig ezer éve gondolkodom.


A L'Oréal Unlimited szempillaspirált újra szeretném venni, két tubust már elhasználtam belőle, és semmi sem ér a nyomába. Kell egy utánpótlás. :)

A Lime Crime bordók (illetve leginkább a Feelins) alternatívája az Yves Saint Laurent Tatouage Couture Black Red Code árnyalata.  A színe csodás, de a formuláját élesben még nem próbáltam (szemben a már bevált Lime Crime-mal), ugyanakkor éppen az újdonság mivolta miatt csábít.


A MAC teljesen kikerült a látóteremből, Lolly egyik posztja azonban meghozta a kedvemet az októberi kollekcióhoz. A Sky’s The Limit Skinfinish szimplán gyönyörű, a Matte Lip Mousse-ok formulája pedig pont nekem valónak tűnik, ráadásul a Stone’s Throw árnyalat kísértetiesen emlékeztet a fogyóban lévő NYX Budapestemre, ami ebben az évszakban számomra alapdarab.

Ha öltözködés, akkor mostanra szerencsére kialakult az alapruhatáram, így csak alkalmanként kell pótolnom valamit, ezen túl pedig kifejezetten a különlegességekre vadászom. Hasonló a helyzet a sminkekkel is, a több könnyen elérhető helyett az extrémebb (vagy magasabb kategóriájú) kozmetikumokat preferálom most, így ez a lista tényleg nem több, viszont ezek bármelyike tökéletes kiegészítése lesz egy egyébként is tökéletes ősznek. :)

Ajánlom Neked

0 megjegyzés: