bronzosító,

Színes tavasz az IsaDorával

február 20, 2019 Arabella 0 Comments


Az IsaDora értelmezésében a idei tavasz csupa kirobbanó élénkség és energia: központi színnek a pirosat és az árnyalatait választották. A piros különböző tónusait nem feltétlenül egyszerű megjeleníteni, az In Red kollekcióban azonban a koralltól (2019 színe) a narancsos piroson át egészen a klasszikus vörösig minden megjelenik.


Eye Sculptor Bar - 26 Peach Sculpt


A márka szemfestékpalettáiról már rengeteg jót hallottam, de hagyományos formulával még nem próbáltam egyet sem, ezért most az újdonságok közül erre voltam a legkíváncsibb. :)

A külső teljes mértékben megnyert, mert annak ellenére, hogy műanyag, strapabíró, és a könnyed, mégis biztos záródásával abszolút minőségi érzetet ad.


A palettákból én mindig a világos/highlight színt használom a leggyakrabban és a legnagyobb mennyiségben, így ebben az esetben pont eltalálták az arányokat. A formula és a pigmentáltság árnyalatonként eltér, de az alábbi képen szemléltetem is.


A legvilágosabb festék majdnem fehér, csak egy leheletnyi melegség van benne, éppen annyi, amennyitől véletlenül sem tűnik aranynak. Szinte matt, de enyhe selyemfénye azért van. Nehéz vele túlzásba esni, valamivel keményebb a textúrája, viszont ha a mozgó szemhéjon lévő szín a hangsúlyosabb, pont tökéletes a sarokba vagy a szemöldökcsontra.

A barackos korall a válogatás sztárja. Matt, és csak annyira pigmentált, hogy a hétköznapokban is könnyen használható legyen. Ez nem az a korall, amivel nagyon extrém sminkeket lehet készíteni, hanem a mindennapokba is beépíthető típus.

A bronz és a réz közötti átmeneti szín fényes és enyhén csillámos, ez már egy puhább verzió. Akár egyetlen színként, önmagában is működhet, de középre feltéve a korallal, sötétebb mattal kiegészítve is tökéletes.

Ha egyetlen szemfestéket kellene kiemelnem a palettából, az egészen biztosan a hideg, lilás sötétbarna lenne. A mattsága ellenére a formulája és a pigmentáltsága egyaránt lenyűgöző, mélyítéshez, a szempillatőhöz jobbat elképzelni sem tudok.

A világos, fényes árnyalat a legpuhább a palettában. Rajtam szinte egyértelmű arannyá válik, akár önmagában is megállja a helyét.


Face Sculptor - 04 Peach Nougat


Egy hasonló IsaDora arcpaletta mindennapi használatban van nálam, az hidegebb tónusú, ez enyhén melegebb, élénkebb. A külső ebben az esetben is egyszerűnek mondató, de én már a gyakorlatból mondhatom, hogy igencsak ellenálló, minőségi kompaktról van szó.

A bronzer inkább meleg, semmint hűvös, nem a legsötétebb, de nem is a legvilágosabb. Hatalmas pozitívuma, hogy nagyon könnyen eldolgozható, egy-két ecsetvonás, és bele is simul a bőrbe.
A korallszínű pirosító matt - én ebből az árnyalatból a fényes megoldásokat szoktam preferálni -, a fénytelensége miatt a feltevés pillanatában tűnhet krétásnak, de eldolgozva már nem lesz az. A formulája ennek a legszárazabb, legalábbis ujjal belenyúlva, olyannyira, hogy érzetre teljesen tömörnek tűnik, de ahogy megnézem az ujjbegyemet, mégis ott a szín... nem is akárhogy.
A highlighter igazán különleges, első pillantásra tűnhet sötétnek, de valójában nem az, hanem egy duokróm csoda. Egyszerre napcsókoltán bronzos és rózsaszínes, némi bronzosítást fantasztikusan egészít ki.
Ezekkel az árnyalatokkal a saját adottságaim miatt kénytelen vagyok óvatosan bánni, némi odafigyeléssel azonban még az én sminkemet is tavaszi-nyári hangulatúvá teszik. :)


Perfect Moisture rúzs - 213 High-Risk Red

Perect Matt rúzs - 12 Magenta


Tökéletes, mégnesesen záródó tok, tökéletes formula, különleges árnyalatok. Ha rúzs, akkor mindez már megszokott az IsaDorától, és ez most sincs másként. :)
A piros elméletileg egy könnyebb, fényes rúzs, a gyakorlatban azért ez is elég erőteljes és tartós, de tény, ami tény, valóban nem matt. Élénk, narancsba hajló árnyalat, azonban éppen csak annyira, amitől kevésbé lesz komoly, mint egy hideg tónusú piros - ez a vidám nyári napok-esték pirosa. 
A kedvencem azonban számomra is meglepő módon egyelőre a Magenta, ami a valódi magentától valamivel lilásabb és sötétebb. Hidegnek, szinte vibrálónak hat, de közben mégis belesimul a bőrbe, és majdnem bogyószínűvé válik. Ez matt hatású, viszont közel sem annyira, mint például egy folyékony darab... hanem csak természetesen fénytelen.
Ha kacérkodsz a korall szemfestékekkel, de megbízható színekkel szeretnéd párosítani, az In Red kollekció palettáját pont neked találták ki. Az arcpaletta a tavaszi-nyári időszakra tökéletes, a rúzsokról pedig csupa jót tudok mondani... az összes újdonságot jó szível ajánlom. :)

* A termékeket tesztelésre kaptam.

Ajánlom Neked

0 megjegyzés: