arcmaszk,

Karácsonyi Avon újdonságok

december 19, 2018 Arabella 0 Comments


Az Avon az idei karácsonyra rengeteg újdonsággal készült: ragyogó sminkek, különleges arcápolók, új illatok. Ezek közül kaptam néhányat tesztelésre, illetve egy tusfürdőre én magam is elcsábultam - lássuk a részleteket! :)


Kenzo Takadával már egy korábbi alkalommal is együttműködött az Avon, most ennek folytatásaként egy új illatpárral rukkoltak elő. A Life Colour by Kenzo Takada parfümök nevükhöz méltóan élénk, színátmenetes, de letisztult formájú üvegekben kaptak helyet.
Life Colour by Kenzo Takada For Him


A férfi változat már a színével megnyert, de az illata is kifejezetten kellemes. A fás-aromás kategóriába tartozik, van mélysége, az a típusú illat, amibe beleszippantasz, és örvényszerűen magával ragad. 

Hivatalosan vetiver, citrom és magnólia alkotja, azonban én teljesen mást érzek. Hiába nem édes illatról beszélünk, nincs benne semmi karcosság vagy fanyarság, frissesség ide vagy oda, kerek, simulékony és puha. 

Én az alapjában némi fásságot vélek felfedezni, de ami ettől sokkal meghatározóbb, az a vizes-friss kettős, ez szinte végig az előtérben van. Nem olyan illatjegyek ezek, amik a természetben is előfordulnak, "műviek", mégis egy sötét, eldugott, békés öblöt látok magam előtt, ha ezt érzem.


Life Colour by Kenzo Takada For Her


A női verzió virágos-gyümölcsös, a kiemelt összetevői a magnólia, a málna, a körte és a basmati rizs. A kifújás pillanatában egyértelműen a málna van túlsúlyban, majd néhány perc múlva megjelenik a magnólia, méghozzá a karcosabb változatban. Ezeket követi a friss körte és a száraz, tiszta rizs különleges párosa. A rizs fokozatosan kapaszkodik bele a magnóliába, és ez a két illatjegy egy érdekes, bőrközelt körüllengő, már-már bódító illatfelhővé válik. 

A bódító jelzőt semmiképp sem erőteljességre értem, ez ugyanis egy legfeljebb közepes hatósugarú parfüm, és a tartóssága sem a legmarkánsabb: öt-hat óra múltán elillan.


Avon Anew Ultimate Gold lehúzható arcmaszk

Emlékeztek még, hogy az arcápolási rutin bejegyzésben említettem, hogy nincs arcmaszkom az Avontól? Nos, pont a következő napon érkezett ez. :)

Mostanság előszeretettel használok maszkokat, azonban vagy kisebb kiszerelésű, krém állagúakat, vagy fátyolmaszkokat. Ez egyrészt gazdaságosabb, másrészt lehúzható típus.


Sűrű, kissé ragadós az állaga, látványra pedig olyan, mintha folyékony arany lenne. Az illata citromos, de édesen citromos, úgy, hogy még számomra is kellemes, pedig nem szeretem a citrusos illatokat.

Elméletileg vékony rétegben kellene felkenni, azonban én kicsit vastagabb, közepes mennyiségben jobban szeretem. Így 4-5 perc elteltével kezd megszilárdulni, ilyenkor enyhén feszül alatta az arcom, ez nem túl kellemes, de közel sem annyira kellemetlen, mint leírva tűnhet. Eztán valóban lehúzható maszkként működik, ezért az érzékenyebb területeket - például szemkörnyék - érdemes elkerülni vele. 

Tápláló hatást én nem érzékelek, bár nem is ígér ilyet, viszont láthatóan simább és érezhetően puhább a bőröm a használata után. Egy extra lépés a rutinomban, plusz kényeztetésnek tökéletes. :)


Avon Senses Winter Magic tusfürdő


A Senses tusfürdőkkel vegyes a tapasztalatom, korábban a géles változatok nem nyertek meg, a krémesek közül viszont többet is megszerettem az utóbbi időben. 

Ez egy géles verzió, de kockáztattam, mert az illata lenyűgözött a katalógusban. Az összetevők alapján nem tűnik túl ünnepinek, számomra mégis maga a karácsony. Elméletileg almás és fekete cseresznyés, azonban ha nem direkt erre figyelek, egy meghatározhatatlan, gyümölcsösen édes illatnak titulálnám. Ha szándékosan figyelem, a fekete cseresznye érezhető, de az alma nem. Helyette inkább süteményesen édes alapja van a cseresznyének. 

Valamivel gyorsabban fogy, mint a krémes társai, de egyáltalán nem szárít, az illata pedig 2-3 órán át megmarad a bőrömön. Számomra idén ez az ünnepi várakozás csúcspontja.


True bársonyos ajakrúzs - Gilded Berry


Az Avon rúzsait nagyon szeretem, mégis ritkán használom őket, mert főleg matt darabjaim vannak, én pedig a fényes végeredményt preferálom. A Gilded Berry egy új rúzscsalád része, a True bársonyos kollekció elméletileg matt finist ad fémes csillogással, tehát gyakorlatilag metál hatást ígérnek. 

Az új vonal a külsőt tekintetve mindösszesen a rose gold részletben tér el a matt rúzsoktól, ugyanolyan letisztult és praktikus, mint a márka többi rúzsa.


Ez az árnyalat pontosan a lila, a barna és a piros között helyezkedik el, mindhárom megtalálható benne, de egyik felé sem mozdul el. Metál finissel elsősorban folyékony rúzsokat próbáltam, nagyon kevés vált be, azonban ami igen, az igencsak mutatós. 

Ez is gyönyörű, de fontos leszögeznem, hogy nem fóliaszerű, ugyanakkor teljesen problémamentes, és ez metál hatással igazi ritkaság.


Az állaga tökéletes, nem csúszkálósan krémes, de felkenni mégis könnyű, viselet közben pedig alig érezni, hogy a számon van. Nem szárít, a tartóssága teljesen korrekt, étkezés után frissíteni kell, azonban olyankor is csak fokozatosan tompul a szín, a lehető legdiszkrétebben kopik. Jaj, és a legnagyobb erőssége: metál hatáshoz híven látványosan kiemeli az ajkakat.

A parfümök közül ugyan érzem a női változatban az újító szándékot és az egyediség nyomait, ugyanakkor nem kifejezetten átütő, ami bizonyos szempontból lehet erény is, de én egyértelműen a férfi verzióra voksolok. A maszk egy extra lépés lehet bárki rutinjában, a különlegessége miatt ajándéknak is tökéletes, a tusfürdő szimplán csak fantasztikus, a rúzs pedig kifogástalan. :)

Ajánlom Neked

0 megjegyzés: