alapozó,

Drámai L'Oréal sminkek

december 06, 2018 Arabella 0 Comments


Nagyon sok L'Oréal újdonságot próbáltam ki mostanában, egy részüket én magam vettem, egy részüket tesztelésre kaptam. Ráadásként néhány régi kedvencem is akad a márkától, olyanok, amelyekről vagy csak régen tettem említést, vagy csak félmondatokban.

Most összefoglalom, hogy mit miért szeretek... vagy éppen nem szeretek, és megmutatom őket élesben is - tarts velem! :)


La Petite Palette - Nudist


Tudom, hogy kissé elkéstem, de az a helyzet, hogy én mostanra habarodtam bele a piros szemhéjpúderekbe. Fontos, hogy valóban pirosat kerestem, nem barnást, nem narancsost, nem lilába hajlót, tényleg pirosat. A drogériás kínálatban lehetetlennek tűnt ilyet találni, viszont nemrégiben felbukkant ez a paletta, és csupán a piros miatt megvettem.


Ezek a festékek maximálisan felhasználóbarátak. Puhák, csak elfogadható mértékben porolnak, pigmentáltak, a tartóssággal sincs gond, és ami a legmeglepőbb: nagyon könnyen satírozhatóak. A piros színt leszámítva klassz hétköznapi alapdarab lehet, akár olyanoknak is, akik kevésbé gyakorlottak.

A nagyon világos, tompa aranynak kellemes szaténfénye van, a belső szemzugba csodás, a markánsabb arany bármilyen más színt szépen kiegészít. A piros egy valódi, drámai piros, az azt követő szín pedig a teljes szemhéjon a legtökéletesebb. Nem látványos, de arra pont jó, hogy a sötét karikákat ellensúlyozza, és az enyhe fényével kinyissa a tekintetet, míg a mélyebb bronz a pillatőnél hasznos segítőtárs.


Unlimited szempillaspirál


Nem szoktam egy terméket kizárólag a külseje alapján megítélni, de ez a tubus gyönyörű. A formája, az arányai, a felirat rajta... meseszép. A különlegessége is a külsejében rejlik, ahogy a képen is látható, a kefe feje/nyele tetszőlegesen mozgatható. Szuper, azonban én pont ezt a funkcióját nem szoktam használni, mindig rajta tartom a rögzítőgyűrűt.


A keféje pont a kedvenc formám: szilikon, de nem szúr, keskeny, hosszú, a vége felé fokozatosan elkeskenyedik. Nem tudom, hogy csak ennek vagy a formulának köszönhető-e, de az biztos, hogy elképesztő a hatása. Ívelni nem tud, azonban dúsít és hosszabbít, az én extra rövid pilláimmal is látványos hatást ér el. 

Egyetlen rétegben is működik, de az igazi duplázva lesz. Gyorsan szárad, nem tapaszt, a nap végéig kitart, ugyanakkor könnyű lemosni. Mostanában volt szerencsém néhány jó szempillafestékhez, de az elmúlt évek legjobbja még így is ez.


L'Oreal X Balmain - Domination


A L'Oréal rúzsok külseje mindig elegáns, de ez a tok most különösen tetszik, abszolút méltó az együttműködéshez.
Ami megosztó lehet, az a rúzs illata: klasszikus rúzsillat, de erőteljesen virágos, olyan, mint egy vintage parfüm.


Nem matt, hanem krémes finise van, és az állaga is ennek megfelelő. Könnyen siklik az ajkakon, én szeretek kontúrceruzát használni hozzá, de még azzal együtt is számolni kell azzal, hogy ez nem egy kifejezetten tartós darab. Egyrészt mindenen erőteljesen otthagyja a nyomát, másrészt a legóvatosabb evés-ívás is jócskán tompít a színén. Pozitívum, hogy mindez egyenletesen, viszonylag diszkréten történik. 

A legnagyobb erőssége számomra egyértelműen a színe: a Domination egy igazán egyedi piros. Inkább a melegebb tónus felé hajlik, látványos, mégis van benne egy kis bőrközeli tompaság.


Les Chocolats Ultra Matte folyékony rúzs - 868 Cacao Crush


A csomagolást a matt részletek és a matt üveg különlegessé teszi, azonban egyúttal csalóka is, mert a szín a valóságban jóval erőteljesebb. Ha már szín, nagyon fontos, hogy itt a csokoládé nem elsősorban az árnyalatokra vonatkozik, hanem sokkal inkább az illatra. Hihetetlenül kellemes, édeskés-tejcsokoládés illata van ennek a rúzscsaládnak, és az illat felkenés után is megmarad.


A Cacao Crush egy igazán merész árnyalat, nem sűrűn találni hasonlót, pláne nem a könnyen elérhető márkáknál, és főleg nem ilyen minőségben.
Nem tökéletes a formula, de egy ilyen mély árnyalatnál már az is nagy csoda, ha nem foltosodik. Márpedig ezzel nem kell trükközni, nem kell rétegezni, egyből egységes lesz. 

A probléma vele az, hogy a neve ellenére nem matt, én ezt annyira nem is bánom, de ha valaki fénytelen hatást vár, csalódni fog. Emellett ragad, és nemcsak olyan értelemben, hogy például egy-egy hajszál beletapad, hanem úgy, hogy az első néhány percben a szám alsó és felső része ragad össze tőle. Furcsa ezt leírni, de tényleg így van. 

A nem teljesen matt finisen és a ragacsosságon túllépve azonban az eredmény szép és tartós, olyannyira, hogy az étkezés is csak minimálisan módosít rajta. Legutóbb ezt kentem fel mozizáshoz, egy kis adag popcorn, sajtszósz, édes popcorn, kóla, és csak a szám felső felén lett halványabb. Ez mindenképpen szép teljesítmény. 

Magasabb áron tudnék jobbat mondani, viszont drogériában ehhez hasonló szín ennyire használható formulával nincs.


True Match alapozó - 1.R/1.C Rose Ivory


Nagyon szeretem ezt az alapozót, ha nem csak hétköznapi sminket csinálok, mindig ezt használom, ennek ellenére alig bukkan fel a blogon. A pumpás kiszerelése tökéletes, világos árnyalatban is elérhető, nem szárít, a finisével pedig azonnal porcelánbaba hatást ad. A közepestől nem fed erősebben, és nem is egyértelműen matt, ezért soha nem lesz maszkos. Ez már a sokadik üvegem, és nyilván nem véletlenül. :)


True Match korrektor - 1.N Ivory


A True Match család korrektorát csak az alapozó miatt vettem meg - az annyira bevált, hogy muszáj volt ezt is kipróbálnom, pedig a szem alá való korrektorokkal szemben magasak az elvárásaim.


Ez nem egy nagyon erős fedésű korrektor, amilyeneket általában preferálok, ugyanakkor nem is az a típus, ami eldolgozást követően olyan, mintha ott sem lenne. Takar, de nem fedi el teljes mértékben a karikáimat, viszont cserébe gyönyörűen beleolvad a bőrbe. Ugyanolyan porcelánbaba hatása van, mint az alapozónak, és a tartósságával sincs gond, a nap végéig kitart.


Brow Artist Plumper - Medium/Dark

Ezer éve mindig ezt a szemöldökformázót veszem meg újra és újra, és ezen a jövőben sem szeretnék változtatni. Én azok közé tartozom, akik nem bíbelődnek különösebben sokáig a szemöldökükkel: számomra sokkal kevésbé fontos ez a terület, mint például a szemsminkem vagy a rúzsom. Éppen emiatt csak némi fixálásra és esetlegesen színezésre vágyom, mindezt kevés erőfeszítéssel.
Ez a zselé pont ezt tudja. Színez is valamelyest, de az erőssége a fixálás, amit úgy tesz, hogy közben nem válnak sem ragacsossá, sem szúrósan merevvé a szálak. Egyszerűségében tökéletes.

Mindenképpen szerettem volna sminkben is megmutatni mindezeket, az összhatás elég vámpírboszorkányos lett, de nekem most kifejezetten tetszik. :)
A L'Oréal X Balmain - Domination rúzzsal:A Les Chocolats Ultra Matte folyékony rúzzsal:Szívem szerint másképp sminkeltem volna a szememet, de ebben a formában tudtam az összes árnyalatot felhasználni.

Az alapozó és a szemöldökformázó régi kedvencem, az újdonságok közül pedig leginkább a szempillaspirál győzött meg, fantasztikus a hatása. A paletta is nagyon jó vétel, szerintem én még más összeállításra is be fogok ruházni. A korrektor átmeneti megoldás a légies és az erőteljes darabok között, a Balmain rúzs igazi különlegesség, de csodát ne várjatok tőle, a folyékony rúzs nem hibátlan, azonban ezért az árért így is messze a legjobb.


* A Les Chocolats folyékony rúzst és az Unlimited szempillaspirált tesztelésre kaptam.

Ajánlom Neked

0 megjegyzés: