arcápolás,

Arcápolás egy hónapig az Avonnal

november 28, 2018 Arabella 0 Comments


Ha arcápolás, számomra a száraz bőröm miatt egy alapszabály van: táplálás. táplálás, táplálás. Ha ez megvan, nagy baj már nem lehet, és ha még fizikai radírral és nem szárító lemosóval is kiegészítem, minden szuper. Azonban amennyiben a táplálás nincs meg, minden borul, és rettenetes állapotba kerül a bőröm. Ez nálam nem pattanást vagy hasonlót jelent, helyette kellemetlen tapintású és látványra egészségtelen lesz az arcom. 

Néhány hónapja vettem egy arckrémet, és bár gyorsan rájöttem, hogy nem megfelelő számomra, csak erőltettem a használatát. Ősz közepére sikerült tönkretennem vele a bőröm állapotát... és ha már így alakult, arra jutottam, hogy a renováláshoz egy új rutint próbálok ki.Nagyon sok arcápolót kaptam az Avontól, és tudtam, hogy a számomra legfontosabb elem, egy gazdag arckrém is van köztük, úgyhogy ezeket kezdtem el használni. Hogy magamat motiváljam, és ne lustálkodjam el az arcápolást (hajlamos vagyok rá), kitaláltam egy kihívást: egy hónapig csak Avon termékeket használhattam. Azért, hogy mindent külön is megismerhessek, volt, amit csúsztatva is bevetettem, hogy rájöjjek, melyik hatást mi váltotta ki... azt hiszem, már bőven sok ez a felvezető, inkább vágjunk bele. :)

REGGELI RUTIN

Bagoly típus vagyok, a reggelek számomra enyhén szólva nehézkesek, ezért igyekszem minél rövidebbre venni a készülődést. :) Krémes vagy habos arclemosó híján egy alapos arcmosást (és néha tonizálást - de arról majd később) követően egyből krémeztem.


Anew Clinical Defend & Repair Bőrvédő Arckrém

Először nem tudtam mire vélni a bőrvédő jelzőt, azonban gyorsan rájöttem, hogy ebben a esetben a kulcs az állagban rejlik. Fehér, tömör, kissé fogpasztaszerű a formula, legalábbis töményen kinyomva. Ahogy eldolgozom, úgy terül szét, és érzetre olyan, mintha egy vékony filmréteggel vonná be a bőrt. Nem biztos, hogy ez jól hangzik, pedig az egyik legjobb dolog, ami történhet. :)

Egyrészt ez a réteg amellett, hogy véd (Szia, SPF 50!), egyben tápláló réteg is, másrészt álomszerű rá sminkelni. Egyszerűen érződik rajta, hogy tényleg teszi a dolgát, és habár önmagában az extra száraz bőrt nem hozza helyre, visszapótol némi zsírt, a fényvédelmet is megtámogatja, ráadásul a reggeli rohanásban jó segítő. Sok az egyben, és minden fronton jól teljesít. :)Anew Platinum Instant szemkörnyékápoló

Tudjátok, hogy folyamatosan karikákkal küzdök, ráadásul a szemkörnyékem enyhén szólva nem egyenletes, így a korrektorok mellett a szemkörnyékápolók is állandó kiegészítőim. Többfélét használok több funkcióra, ez a reggeli gyorssegély. 

Könnyed, zselés állaga van, pillanatok alatt eloszlatható, érzetre és látványra egyaránt frissítő hatása van. Egyértelműen hidratál, és erre is nagyon könnyű sminkelni. Olyannyira, hogy bár nyilván nem váltja ki teljesen, sokszor szemhéjalapot sem teszek fölé, mert önmagában is egységes felületet biztosít.

ESTI RUTIN

Alapos sminklemosás és tisztítás, majd minél intenzívebb táplálás... illetve ilyenkor férnek bele az esetleges extra lépések az időmbe.


True Nutra Effects micellás arctisztító víz

A képen sajnos pont nem látszik, de ez egy kétfázisú micellás víz, márpedig nekem pont ezek a kedvenceim. Megvan bennük a micellás vizek könnyedsége, ugyanakkor az olajos rész miatt nagyon hatékonyak.

Minimális illata van, érzetre egyáltalán nem olajos, és még a makacsabb szemsminket is leszedi két-három gyengéd simítással. Én utána mindig leöblítem vízzel az arcomat, de ha valamiért nem tudnám megtenni, akkor sem lenne probléma, mert kifejezetten kellemes érzetet hagy maga után.


Anew Clean arctisztító balzsam


Tudom, hogy a hasonló balzsamok nagy népszerűségnek örvendenek, az én bőrtípusomra pont ideálisak lennének, nekem eddig mégsem volt túl sok pozitív tapasztalatom.

Az Avon verziójával kifejezetten negatív sincs, szépen teszi a dolgát, azonban akiknek ez a megoldás inkább furcsa, mintsem érdekes, nem biztos, hogy a kedvence lesz.

Gyógynövényes, enyhén citrusos illata van, az állaga pedig először elég kemény, olyannyira, hogy a tégelyből sem mindig könnyű pont a megfelelő mennyiséget kivenni. A bőrrel és vízzel érintkezve azonban szinte azonnal ellágyul, olajos, tömény marad, de könnyen szétteríthető. 

Nem varázsütésre, de a sminket leszedi, a legkisebb mértékben sem szárít, ugyanakkor én nem érzem utána olyan tisztának az arcomat, mint a többi lemosómtól. Sminket kizárólag ezzel nem szednék le, arctisztításhoz nekem nem elegendő... a kettő közötti átmenet, de számomra egyik funkcióra sem tökéletes, hosszabb távon valószínűleg ki fog esni a rutinomból.

True Nutra Effects Miracle Glow tápláló olajos arckrém


Ezt a krémet már korábban is használtam, és ez volt az egyik fő oka az új rutin bevezetésének: tudtam, hogy szinte mindegy, mit használok mellé, ez önmagában is rendbe fogja tenni a bőrömet. 

Nem kifejezetten éjszakára ajánlott, de annyira masszív, hogy nekem ebben a formában vált be. Maga a krém is meglehetősen gazdag, de a különlegessége az, hogy olaj is van benne. Látjátok azokat a kicsi, sárga darabkákat? Azok kapszulába zárt olajok... a gyakorlatban apró, szilárd kis gömbök, amik a bőrrel érintkezve két-három perc alatt feloldódnak és beszívódnak.

Felkenni emiatt kissé furcsa a krémet, de gyorsan hozzá lehet szokni, és ez valóban már néhány használattal képes visszapótolni a bőrbe a hiányzó zsírt. Száraz bőrtípusra a lehető legjobb választás. :)


Anew Clinical feszesítő szérum

Akár az extrák közé is kerülhetett volna, de annyira megszerettem ezt a szérumot, hogy napi rendszerességgel használom, és tőlem ez óriási szó. 

A nyakam és az állam környékén bőven van mit feszesíteni, és az a helyzet, hogy ez a szérum meg is teszi ezt. Eleinte azt hittem, hogy csak a görgős-hűsítő kiszerelés miatt van a feszesebb érzet, de nem. Amellett, hogy belülről érezhető a változás, látszik is az eredménye. Kontúrosabb az állvonalam, az áll alatti terület pedig kevésbé gömbölyded. Ha valamire, akkor erre megéri néhány másodpercet áldozni a napból.

EXTRA RUTIN


True Nutra Effects micellás arctisztító kendő

Nem napi használatra, de alkalmanként szívesen használnék sminkelmosó kendőket. Azonban eddig nem sok jóval találkoztam... sőt, igazság szerint csak csupa rosszal. Számomra a tökéletes kendő egy extra nedves, nagyobb méretű változat lenne, olyan, amivel nem kell erőlködni, hanem néhány simítással eltávolítja az összes sminket. Ilyennel még nem volt dolgom. 

Az Avon sem tökéletes, igaz, messze nem is a legrosszabb. Nem túl apró, nem szakad, bár az illata számomra kissé kellemetlen. Chia pudingra emlékezetet, erőteljesnek semmiképp sem mondanám, de a kedvencem sem lesz. Nem kifejezetten száraz, azonban még így is lehetne sokkal nedvesebb, egy komplett smink leszedéséhez pedig legalább kettőt el kell használnom, ráadásul úgy, hogy a szemkörnyékemet igencsak dörzsölöm. 

Vészhelyzetben így is jól jöhet, és könnyen lehet, hogy csak az én elvárásaim túl magasak, de azt hiszem, még keresgélnem kell a számomra ideális darabot.


Anew Perfect Skin revitalizáló arcfrissítő 

Nagyon érdekes kis holmi ez: nem fújós kiszerelés, tehát nem klasszikus arcpermetként működik, sokkal inkább egy tonikhoz hasonló, ugyanakkor hivatalosan mégis arcfrissítő. Talán pont a kiszereléséből adódik a legnagyobb gondom vele... nem tudom, mennyire vettétek észre, de a vattakorongot igénylő, áttörölgetős dolgokat amennyire csak lehet, mellőzöm, ez pedig pont olyan.

Az illata kellemes, édeskés-púderes, a hatására is a kellemes jelző a legjobb: érzetre valamelyest hidratál, és selymes, puha bőrt hagy maga után... de ebben ki is merül. Valószínűleg nem is kellene többet tudnia, azonban ez számomra ahhoz kevés, hogy napi szinten használjam. Próbálkoztam vele, de rendre ki-kimaradt, így megmaradt egy kis extrának. Ha eszembe jut, előveszem, viszont nem ez lesz az, amihez évek múlva is ragaszkodni fogok.

Anew arckrém, szemkörnyékápoló, arctisztító balzsam, majd a Nutra Effects arckrém:


Ami számomra tanulság volt ebből a rutinból, az az, hogy egy jó arckrém nálam tényleg csodára képes. Egy radír és egy krémes vagy habos arctisztító nagyon hiányzott, valamint néha egy maszkot is igényeltem volna, de azokból Avon pont nem volt itthon. Ha ezekkel az elemekkel kiegészítem az arcápolásomat, akkor számomra ez gyakorlatilag a tökéletes megoldás lesz. 

Mindkét arckrémet nagyon ajánlom, a (Nutra Effects-et kiemelten száraz bőrre), a szemkörnyékápoló reggelente kifejezetten jól jön, a feszesítő szérum már-már valószerűtlenül jó, és a micellás víz is korrekt.

Ajánlom Neked

0 megjegyzés: