Essence,

Essence szerzemények tesztelve

október 30, 2018 Arabella 0 Comments


Emlékszik még valaki a Müller szombatra készített kívánságlistámra? :) Nos, akkor beszereztem néhány dolgot az Essence felfrissített szortimentjéből, és bár azóta még több újdonság került hozzám, ezekről igen markáns véleményem van, amit nem szeretnék tovább magamban tartani.


Make Your Own Magic szemhéjpúder paletta


A megjelenésük óta tetszenek ezek a paletták: különleges a szemhéjpúderek elrendezése, végre nem csak unalmas, szögletes formák vannak, ráadásul a rajzok is ötletesek. A látvánnyal nincs gond, viszont sajnos nagyon nehezen nyílik a paletta, én már kézzel nem is mindig próbálkozom (különben viszlát, majdnem tökéletes manikűr), annyira szorul, hogy általában egy ollóval feszegetem fel. Nem hangzik jól, és nem is az.


A külsőségen túllépve a két első, kissé kilógó színt leszámítva ez egy remek összeállítás lenne a világos bőrű hideg színtípusoknak. Az enyhén rózsaszínes, majdnem bőrszínű árnyalatok használhatóak a teljes szemhéjra a szín egységesítéséhez, ráadásul ilyen egyaránt található benne matt és fényes változatban, leheletnyi eltérésekkel. Árnyékoláshoz (akár a pillatőbe, akár a mélyítővonalba) pedig tökéletesek a mályvás-szürkés árnyalatok. Minimális meleg szín van ebben a palettában, ami a mostani trendek miatt ritka, pedig ilyenre is szükség lenne. 

Azonban a minőség... bár nem használhatatlan, közel sem tökéletes. A swatch most mind a textúrát, mind a pigmentáltságot tökéletesen visszaadja. A festékek alapvetően puhák, de a mattak hajlamosak a darabosságra, a fényesek pedig igencsak porolnak, ami ennél az elrendezésnél végképp nem praktikus. 

A színek egy hétköznapi, "majdnem ott sincs" sminkhez jók, ezek az árnylatok eleve erre ideálisak, viszont ha mégsem ezt akarnánk, akkor sem lehet mást elérni velük. Egyszerűen képtelenség tovább építeni őket.

Én mégis szeretem ezt az összeállítást, mert a mindennapokra nekem elegendő, azonban sok reális okot nem tudok arra mondani, hogy miért szerethetnétek ti is.


Glazed Donut highlighter


A kampányképeken jóformán fel sem tűnt, aztán élőben beleszerettem ebbe a highlighterbe. Ami nem is csoda, ugyanis a csomagolása fantasztikus. A grafika a tetején nagyon mutatós, még a színes, változatos Essence állványon sem lehet nem észrevenni.


Viszont sajnos ahogy egyszer már említettem, highlighterekről a teszter alapján képtelen vagyok dönteni. Vagyis jól dönteni... mert például a Glazed Donut sem volt megfelelő választás.

Mindig hideg tónusú highlighterek után sóvárgok, és ez tényleg az, azonban a fénye, a fénye, ami egy kiemelő lelke kellene legyen, nem az igazi. Cserébe pigmentált, de nagyon, és ez nem jó párosítás. 

Nem matt, némi selymesség felfedezhető benne, ezért matt kiemelőként sem használható, továbbá ahhoz túl hűvös (ezt sem gondoltam volna, hogy valaha leírom). Ha pedig úgy tenném fel, mint egy fényes darabot, ott, ahol meg kellene csillannia, a fény helyett egy egyértelmű, oda nem illő fehér csík van. Szemsminkek kiegészítéseként próbálom használni, de ez sajnos egyértelműen pénzkidobás volt számomra.


Camouflage+ Healthy Glow korrektor


Tudjátok rólam, hogy rengeteg szem alá használható korrektort próbáltam ki, olcsót és drágábbat egyaránt, de ez mindet veri.

A csomagolása teljesen egyszerű, jól záródik, az applikátor formájával sincs gond, egyedül a feliratok hajlamosak a kopásra, de ilyen árért cserébe nem szabad többet elvárni.


Az állaga közepesen folyós, nem tud elfolyni, de természetesen nem is krémesen sűrű. Erőteljes, púderes illata van, ez engem egyáltalán nem zavar, kifejezetten szeretem az illatos sminkeket, ráadásul ez számomra még kellemes is, sokkal jobban tetszik, mint például a Catrice Liquid Camouflage savanykás-zöldes illata.

Az én árnylatom a legvilágosabb, a 10-es Light Ivory. Ez enyhén sárgás tónusú, de szerencsére annyira nem sárga, hogy semleges bőrön nagyon elüssön.
A legfontosabb jellemzője az, hogy a fedése elképesztő, méghozzá a legkisebb mennyiségben is. Tökéletesen elfedi még a legdurvább karikáimat is mindenfajta építgetés vagy trükközés nélkül. Plusz mivel a finise nem matt, hanem a bőrhöz igazodó enyhe fénye van, ezért mindezt úgy teszi, hogy az összkép természetes marad. Jaj, és extra tartós: még egy hosszú munkanap végén is mindent takar.


Ezúttal az arány nem a legpozitívabb: a palettát én magam ugyan szeretem, de ajánlani nem tudom, a highlighter nem-nem-nem, a korrektor viszont szuper! :)

Ajánlom Neked

0 megjegyzés: