film,

Klassz filmek Valentin-napra

február 13, 2018 Arabella 4 Comments


Arról már írtam, hogy mi az, amit semmiképp se nézz meg (akár Valentin-napon, akár máskor), most pedig négy olyan filmet mutatok, amelyek romantikus hangulatúak (de legalábbis a szerelmet boncolgatják), ugyanakkor mind más irányból közelíti meg a romantikát.
Klassz filmek Valentin-napra

Akár egyedül vagy, akár a pároddal, ezek közül mind jó választás lehet - a kérdés csak az, hogy épp melyik megközelítést választjátok. :)

Szakíts, ha bírsz!

A realista: Szakíts, ha bírsz!
Nagyon valóságos, nagyon szépen felépített cselekmény, és annak ellenére, hogy elméletileg egy könnyed vígjáték, ha még  nem láttad, biztosan újra és újra eszedbe fog jutni néhány napig. Részben nagyon világos, részben nagyon talányos, egyes elemeiben rengeteg az utalás, figyelj rájuk!

P.S. I love you

A tömény romantika: P.S. I love you
A romantika mint korstílus zanzásítva eltúlzott, felnagyított, erőteljes érzelmekkel teli, olykor földöntúli elemekkel dúsított. Nyilván nem a romantika alatt készült, de ez mind maga a P.S. I love you. Ha hajlamos vagy a meghatódásra, akkor készíts zsebkendőt, de ez ne rettentsen el. Szomorú, fájdalmas, elengedésekkel és kezdetekkel teli... pont, mit általában a szerelem.

Bolondok aranya

A kalandos: Bolondok aranya
Ha akcióra, némi humorra és pörgésre vágysz, de azért a szerelmi szál se maradjon el, a Bolondok aranya lesz a Te filmed. Ráadásul télből a nyárba élménynek is tökéletes.
Egy kis bolondság, fehér homok és kék tenger, egy kis veszély, na meg némi érzelem. Nem a legtipikusabb szerelmes film, viszont gondolkodást nem igénylő szórakozásnak tökéletes.

Amit még mindig tudni akarsz a szexről

Valami más: Amit még mindig tudni akarsz a szexről
Bizony, nem csak a huszon- és harmincévesek lehetnek szerelmesek. És nem, nem csak nekik lehet szexuális életük.  A karácsony környéki bejegyzésemből már sejthetitek, hogy ez a színészgeneráció nagyon közel áll hozzám, úgyhogy itt már a főszereplők lenyűgöztek. Ráadásul olyan problémákról beszélnek, amikről ritkán szokás: egy több évtizedes házasság nehézségeiről.

Van ötödik film, amit ajánlanál? Tedd meg kommentben!:)

Ajánlom Neked

4 megjegyzés:

 1. http://www.filmkatalogus.hu/Parterapia--f26308

  Most ez jutott eszembe, a nagyon romantikus filmeket nem szeretem, kivéve a Szerelmünk lapjai, főleg a színészek miatt.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm szépen, meg fogom nézni a Párterápiát. :)

   Törlés
 2. én a p.s. i love you-t egyszer, évekkel ezelőtt megnéztem, és tudom, hogy rettenetesen felbosszantott, már nem emlékszem, miért, de tudom, hogy nem nézem meg újra, hogy kiderítsem, viszont az utolsó filmre kíváncsi lettem, azt meg fogom nézni valamikor.
  összesen kettő darab romantikus filmet szeretek, az egyik az aludj csak, én álmodom, a másik az átkozott boszorkák. ha megvernek, sem tudom megmondani, miért szeretem őket, de ezeket bármikor meg tudom nézni, az összes többitől pedig kiver a víz (szerintem túl cinikus vagyok a romantikus filmekhez) :-)
  (jikkavoltam)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hmm... nem tudom, mi bosszanthatott fel a P.S. I Love You-ban, de azt neked nem is feltétlenül ajánlanám, nem tudom elképzelni, hogy tetszene.
   Az utolsót viszont nagyon is! :)

   Gondolkodom, gondolkodom, de szerintem sem az Aludj csak, én álmodomat, sem az Átkozott boszorkákat nem láttam... Sebaj, hétvégén akkor majd pótolni fogom. :)

   Törlés