csacsogós,

Ezért szeretem a Jóbarátokat

február 06, 2018 Arabella 6 Comments


A Netflix jóvoltából reneszánszát éli a Jóbarátok, nincs olyan nap, hogy Twitteren legalább egy-két ismerősömtől ne olvasnám, hogy újranézi a sorozatot. Én nem fogom ezt tenni, egész egyszerűen azért, mert nagyon hosszú, és két-három éve mentem végig rajta, ez viszont nem jelenti azt, hogy egy kis nosztalgiázás ne esne jól. :)
Éppen ezért most összeszedtem, hogy én mit szeretek a Jóbarátokban - figyelem, innentől spoilerek jönnek!

Jóbarátok

Azt hiszem, ez az a társaság, amelyből mindenki szerethető, de közben mégis mindenki megtalálja köztük azt, aki egy kicsit közelebb áll a szívéhez, mint a többiek. Számomra egyértelműen Phoebe az. Nagyon jó ember, nagyon jó szívű, áldozatkész (megszülte a testvére gyermekeit - ettől nagyobb áldozatot elképzelni sem tudok), ugyanakkor a normális jelzőt nem feltétlenül használnám rá. És pont ez teszi annyira különlegessé.


Van valami, amit nem tudok kihagyni: A Büdös macska. Lehetne kedves, gyermeki dal, de neeem... ehelyett bizarr, nagyon bizarr. És belemászik az ember fülébe.Idegesítő, a valóságban valószínűleg menekülnék előle, de a képernyőn keresztül Janice nagyon szórakoztató. A hangja, az öltözködése, az irritáló stílusa, az "Oh my God!"-jai... mind utánozhatatlanok. Éppen ezért ahogy feltűnik, azonnal elkezdek nevetni. Azonnal.

Jóbarátok

A sorozat második felére ez már homályba veszik, de az első részeket újra átpörgetve egyértelmű Rachel fejlődése. Az elején teljesen életképtelen, nagyon furcsa az élet- és világszemlélete. A végére pedig egy önálló, felelősségteljes felnőtt lesz... nem utolsósorban a barátainak köszönhetően. Ez szép.

Jóbarátok

Amíg össze nem jöttek, eszembe sem jutott, hogy akár egy párt is alkothatnának, de az első közös pillanatuktól kezdve mégis átütő Monica és Chandler kémiája. Korábban nem tűnt fel, azonban onnantól kezdve minden szempontból tökéletes párrá válnak, sőt: megkockáztatom, hogy az baráti társaság azáltal válik egésszé, hogy ők egymásra találnak.

Bár alapvetően egy szitkom, megható pillanatok is előfordulnak. Phoebe szerelmi élete bővelkedik ezekben, amikor Daviddel nem úgy alakultak a dolgaik, ahogy szerettem volna, komolyan sajnáltam őket. De aztán szerencsére jött Mike. :)

+ 1: A visszaemlékező epizódok zseniálisak! Nemcsak a kosztümök miatt, hanem mert mindig kicsit túljátsszák, túlhumorizálják a dolgokat, és a jelenhez is szépen hozzáillesztik. Ha lesz egy kis időm, ezekbe bele fogok nézni.

Láttad/újranézed a Jóbarátokat? Te mit szeretsz benne a legjobban? :)

Ajánlom Neked

6 megjegyzés:

 1. Imádom a Jóbarátokat. Általában 2 évente újranézem az egész sorozatot. Azért csak két évente mert a Szex és New Yorkot és a Gossip Girlt is be kell iktatni néha. :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Azóta mégis elkezdtem, egyszerűen nem bírtam ki. Nem hinném, hogy az egészet megnézem, de most nagyon jól kikapcsol. :)
   A Gossip Girlből pedig nyáron néztem meg ismét egy-két részt. :)

   Törlés
 2. az egyik kedvenc sorozatom, és hát nyilván phoebe a kedvencem nekem is, elképesztő humora van, nagyon jó ember és hát flúgos, imádom :-)
  emlékszem, nagyon tetszetta, ahogyan lezárták a sorozatot, de megkönnyeztem azért, rossz volt, hogy vége.
  (jikkavoltam)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Flúgos... ez a tökéletes jelző rá! :)
   A befejezése nekem is tetszik, alapvetően nem is lenne túl megható, de ennyi rész után azért engem is megérintett.

   Törlés
 3. Szintén az egyik kedvenc sorozatomként tartom számon, tavaly újra "néztem". Azért csak idézőjelben, mert sokszor a háttérben ment, és közben tettem a dolgom, csak a kedvenc jeleneteimnél pillantottam oda, leginkább csak füleltem. Kicsit egyébként veszített a varázsából, mert sok helyzetben gyerekesek, és emlékeztetnem kellett magam, hogy ne vegyem komolyan... Azét vannak klasszikusok, amik nekem is örök kedvenc momentumok maradnak belőle, főlef a Ross és Rachel pillanatok: "De hát akkor már szakítottunk!" :D

  VálaszTörlés
 4. Szerettem én is, nagyon sokszor láttam a sorozatot. Tetszenek a karakterek. Most belegondoltam, miért is lenne nem normális Phoebe? Neki mindig van munkája, pasija, stabil értékrendje (még Rosst is megingatja :), ízlése (rémes képek), zenél, szóval nagyon egyben van. A többiek fejlődése sokkal szembetűnőbb, muszáj volt nekik fejlődni. Én Monicát kedveltem, sajnos sosem leszek olyan pedáns, biztos azért.

  VálaszTörlés