film,

10 ok, amiért érdemes megnézned A legnagyobb showmant

január 12, 2018 Arabella 0 Comments

A legnagyobb showman

Múlt hétvégén megnéztem A legnagyobb showmant, és teljesen elvarázsolt - majdnem annyira, mint a Wonder Woman. Arról már volt hasonló bejegyzés, azt nagyon szerettétek, és A legnagyobb showman-nel kapcsolatban is hasonlóak az érzéseim. Ajánlom, nagyon-nagyon, de hogy az ajánlást érvekkel is alátámasszam, összeszedtem 10 pontban, hogy miért nem érdemes kihagyni ezt a filmet.

A legnagyobb showman

1. Mert a film első 20 perce ZSENIÁLIS. Így, nagybetűkkel. Gyönyörű az indítás, a szimbólumrendszer azonnal felépíti a mozi világát, és tulajdonképpen már az előzmények bemutatása is lehetne egy külön történet. De nem az, hanem részévé válik az egész cselekménynek.

2. Mert a jelenetváltások mesteriek. Ezt nagyon el lehetett volna rontani, de nem... igazi ínyencség mind. Új, plusz jelentést hordozó megoldások, és nem utolsósorban ezeknek köszönhetően fűződik egésszé a cselekmény. 

3. Mert minden_egyes_zene másodpercre pontosan jókor szólal meg. Arról már nem is szólva, hogy többletjelentést adnak. És persze csodásak... az én kedvencem az A Million Dreams.4. Mert a főszereplő, Phineas Taylor Barnum egyszerre zseni, gazember, önző és önzetlen. Igazi egyéniség, önmaga is elvinné a filmet, de szerencsére erre nincs szükség.

5. Mert a kényes kérdéseket (például állatok szerepeltetése a műsorokban) ügyesen megkerülik. Ezek fontos témák, de a filmet más irányba vinnék. Így viszont megmarad egy szórakoztató, valóságos mesének.

A legnagyobb showman

6. Mert bár kétségtelenül látványos, nem válik látványfilmmé: van üzenete, méghozzá igen komoly. Legyél olyan, amilyen vagy, vállald, és tedd az egyediségedet értékké.

7. Mert elhangzik benne egy kulcsmondat. "Ha már kinevetnek, fizessenek meg érte." Kemény, de maximálisan igaz.

8. Mert mind a szerelmi szál, mind az apa-gyermek viszony, mind a sikerre vágyás vonalának motivációi tökéletesen érthetőek, pedig tulajdonképpen csak egy gyors vázat kapunk. De abból tökéleteset.


A legnagyobb showman

9. Mert a mellékszereplők egyértelműen pluszt adnak a filmhez, a játékuk pedig kifogástalan. Igen, Zac Efronra és Zendayára is értem ezt.

10. Mert bár végig meseszerűnek tűnik, van valóságalapja, és ettől olyan érzést ad, mintha tényleg lennének a mindennapokban csodák. Azt sugallja, hogy a kitartás, olykor a kockáztatás meghozza a gyümölcsét, és bármit elérhetsz.

Láttad már a filmet? Ha igen, várom a véleményedet kommentben, ha még nem, akkor ne habozz sokáig! :)

Ajánlom Neked

0 megjegyzés: