Alverde,

Így változtak az arcápolási szokásaim 25 év fölött

november 19, 2017 Arabella 2 Comments


Nagyon szeretek a 25 és 30 közötti korosztályba tartozni (26 éves vagyok egészen pontosan), azt hiszem, számomra ez az aranykor. Soha nem szerettem gyermek lenni, zavart, hogy nem vettek komolyan, és a kifejezetten fiatalosnak mondott dolgok sem állnak közel hozzám, nem érzem jól magam bennük/velük. Most vagyok a helyemen. :)

Túl a pasztellen arcápolás

Persze az idő előrehaladtával a bőröm is változott. Szerencsésnek mondhatom magam, mert soha nem volt igazán problémás a bőröm, legalábbis a klasszikus értelemben. A pattanások tiniként is elkerültek, viszont száraz bőröm van - korábban sokszor extra száraz, most már inkább csak enyhén, egyre jobban közelítek a normál felé. 

Idő kellett ahhoz, hogy megtapasztaljam, mi a megfelelő az én bőrtípusomnak (a legfontosabb talán a megfelelő lemosó megtalálása volt, ez viszonylag gyorsan sikerült), és mik azok a dolgok, amikre ezért vagy azért jobban oda kell figyelnem a rutinomban.

Túl a pasztellen arcápolás
Krém, krém, krém
Hiába száraz a bőröm, a krémezést nagyon sokszor kihagytam, mert reggelente az a plusz egy-két perc is aranyat ér számomra. Amikor rájöttem, hogy próbálkozhatom én bármivel, a lustaság úgyis győzni fog, más utat kerestem.
Ha rá tudom venni magam, most is bekenem az arcomat reggelente, viszont elsősorban arra törekszem, hogy este használjak egy minél táplálóbb krémet.
Ez szinte mindig össze is jön, így most már kifejezetten a fényvédő nélküli, testesebb krémeket keresem, de a Lirene nappalra és éjszakára egyaránt használható megoldását is nagyon szeretem.

Túl a pasztellen arcápolás

Szemkörnyékápolás

Arcápolás terén igyekszem nem vitákba bocsátkozni, mert ezeken a fórumokon általában paprikásabb a hangulat, mint például sminkek esetében, viszont van egy dolog, amin mindig kicsit fennakadok. Nem értem, hogy a szemkörnyék ápolása miért nem kap nagyobb szerepet, sőt, sokan azt mondják, hogy bőven elég csak 25, 30 év fölött foglalkozni vele. 
Én speciális eset vagyok, mert nekem pont a szememnél a legproblémásabb a bőröm, de ha nem így lenne, akkor is azt gondolnám, hogy erre a területre kell leginkább koncentrálni. Hiszen érzékeny, vékony a bőr, ráadásul elég nagy terhelésnek van kitéve. Azt már egy fokkal jobban megértem, hogy egyesek azt mondják, tökéletes oda a sima arckrém is, mert a semminél az is egyértelműen jobb, de én maradok a szemkörnyékápolóknál. 

Mint ahogy a mellékelt ábra is mutatja, mostanra egy szép kis kollekcióm gyűlt össze, nem mondom, hogy mindenkinek ennyire van szüksége, de mind más-más funkciót szolgál. Arckrémből sem feltétlenül egyet használunk, akkor szemkrémből miért? 
Van itt gazdagon tápláló (Dr. Organic), talán azt használtam a legtöbbet, feltöltő-frissítő (Fytofontana), sminkelést segítő, karikákat eltüntető (Avon) és egy általános is (Alverde).

Túl a pasztellen arcápolás

Extrák

Ritkán tartok sminkmentes napot - és ha igen, az sem jó jel -, így a nap közben használatos maszkok sokáig kiestek a látóteremből, azonban mostanság egy-egy hétvégi délelőttön szánok rájuk időt. A tökéletes megoldást a hűvösebb időre még keresem, mert a fátyolmaszkok és a hűsítő érzés most kevésbé esik jól, a lemoshatóakat pedig nem mindig szeretem, de már jó úton járok.
A másik opciót a szérumok és az olajok jelentik, ezekkel még barátkoznom kell, legkevésbé a rendszeresítésük megy, de egyszer ezeknek is eljön az ideje.
Kísérletezem, kezdem felfedezni, hogy igenis érdemes vinni egy kis pluszt a rutinba, mert tényleg megvan a hatásuk, és relaxálásra sem utolsók.

Túl a pasztellen arcápolás

Az idő előrehaladtával hogyan változott a Te arcápolási rutinod? :)

Ajánlom Neked

2 megjegyzés:

  1. szia Arabella, smink nélkül is nagyon szép az arcod/bőröd. Bájos a kép rólad. :)

    VálaszTörlés