csacsogós,

Ötödik blogszülinap

augusztus 08, 2016 Arabella 22 Comments


Ma ötéves a blog - ez azért már szép kor, azt hiszem, megérdemel egy kis megemlékezést. :)

Tagadhatatlan, hogy rengeteg munka van a Túl a pasztellenben, megsaccolni sem merem, hány órát töltöttem fényképezéssel, szövegírással, teszteléssel, hogy minél teljesebb véleményt oszthassak meg veletek. De azt még kevésbé merem felbecsülni, hogy mennyi mindent kaptam (cserébe) tőletek, és csak úgy általában: vissza a blogolástól.

A blogolás számomra egy óriási tanulási folyamat. A tanulást pedig a legnagyobb értéknek tartom. Visszanézni az első bejegyzéseimet (vagy akár csak az egy esztendővel ezelőttieket) nem mindig volt kellemes, de most már az, mert nem azt látom bennük, hogy gyengébbek voltak, mint a mostaniak, hanem azt, hogy mennyit fejlődtem. Ugyanez a helyzet az aktuális posztokkal: még ha éppen elégedett is vagyok eggyel-kettővel, tudom, hogy pár hónap múlva már többre leszek képes. És ez fantasztikus érzés, igazi önbizalomépítő. :)

Nem elhanyagolható szempont az sem, hogy a dolgos hétköznapjaimon marketinges vagyok, és ezt nem kis részben köszönhetem a blognak. Ugyanis rengeteg, rengeteg apró dologba nyerhettem betekintést általa. Egy fél szakmát ki lehet tanulni így.

Azt sem felejthetem el, hogy több cég, forgalmazó és ügynökég megtisztelt és rendszeresen megtisztel a bizalmával. Eleinte nem mindig tudtam a helyén kezelni ezt a dolgot, de azt hiszem, mostanra sikerült kiegyensúlyoznom: megválogatom a partnereimet, már nem érzem úgy, hogy hiteltelenné válok tőle, ugyanakkor túl szigorú sem vagyok a tesztelendő termékekkel.

Külön köszönet illeti az Avont (és velük együtt a Well PR ügynökséget), ők adták vissza az abbéli hitemet, hogy létezhet korrekt együttműködés egy cég és egy blog között. Köszönöm!

Végül, de nem utolsósorban itt vagytok ti. Akik nélkül a vakvilágba blogolnék, akik nélkül nem érezném folyamatosan azt, hogy fejleszteni kell magam, akik nélkül nem lenne oldalletöltés, akik nélkül nem lennének együttműködések.


A jelenléteteket legintenzívebben a blogos hozzászólásaitokon keresztül érzékelem. Elmondhatatlan élmény az, amikor akár az oldalon, akár a hozzászólásfigyelőn, akár az e-mail fiókomon keresztül látom, hogy érkezett egy új komment. Leginkább karácsonyi ajándékhoz tudnám hasonlítani: a figyelem és ezáltal valamelyet a szeretet jele (az építő kritikát is annak tartom), amit "ki kell bontani", rá kell kattintanom ahhoz, hogy lássam, pontosan mi is az az ajándék. 

Eddig egészen pontosan 7541 ilyen ajándékot kaptam tőletek. Elképesztő... elképesztőek vagytok, és ezért a figyelemért nem tudok elég hálás lenni.
De legalább apró gesztusokkal megpróbálom meghálálni, meg aztán milyen blogszülinap a blogszülinap játék nélkül? :)

Mivel ti is minden alakalommal meglepetést okoztok nekem, ezért arra gondoltam, most én is megpróbálok hasonló élményt adni nektek. Három apróságokból (tényleg csak apróságokból) álló szettet szeretnék ajándékozni: Alkoss!, Add önmagad!, Légy népszerű!
Ezek a kulcsszavak tartoznak a csomagocskákhoz, valamilyen szinten mind kapcsolódik a blogoláshoz és annak egy-egy felületéhez. Ezen a héten mindhárom ki fog kerülni valahová, de hogy pontosan hová és mikor, az legyen meglepetés.

Viszont ha követitek a blogot, valamint a blog Facebook és Instagram oldalát, akkor találkoznotok kell minden nyereménnyel, Twitteren pedig garantáltan lesznek nyomok mindenhez. ;)


Az első ajándék itt is van: az Add önmagad! egy Essence My love Diary körömlakkból és egy metál szemhéjpúderből (Vintage green) áll. Ha szeretnéd megnyerni, nincs más dolgod, mint augusztus 21-ig írni egy kommentet ehhez a bejegyzéshez, mondjuk arról, hogy hogyan találtál először a blogra. :)

Köszönöm ezt az öt évet, nem lesz egyszerű feladat, de igyekszem legalább olyan sok jót visszaadni, mint amennyit kaptam ezalatt a blogolástól. :)

Ajánlom Neked

22 megjegyzés:

 1. Nahát, micsoda meglepetés :) Naaagy gratula az öt évhez, el sem hiszem, hogy már öt éve blogolsz, az nagyon sok idő!! Annyira színvonalas a blog, mindig örülök, ha van új poszt. Hm, fogalmam sincs, hogy tévedtem a blogra, valószínű kerestem valamit a neten és kidobta az oldaladat, biztos lakkról kerestem képeket :) Köszi a játékot!!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én köszönöm, hogy ilyen gyakran hozzászólsz a bejegyzésekhez, nagyon sokat jelent, hogy számíthatok a kommentjeidre. :)

   Törlés
 2. Boldog Blogszülinapot! És még sokat! :)

  VálaszTörlés
 3. Boldog blogszülinapot Neked Arabella! :) Ha parfümökről van szó nálam te vagy az etalon (de szerintem ez nem túlzottan meglepő ^^), és mindig szívesen jövök hozzád olvasni, legyen szó bármiről, még ha nem is pötyögök ide semmit. Nem mellesleg kedvellek emberileg is, kár hogy ennyire keveset találkozunk. Érezni a sok munkát a bejegyzések mögött, remélem még sokáig olvashatunk! Nálam szeptember végén lesz meg a 4 év, belegondolni is durva, hogy mennyire sok idő eltelt, amióta elkezdtem. :O

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm!
   Nekem meg parfümfronton te vagy a kedvencem, de szerintem ez sem meglepő. :)

   A négy vagy öt év tényleg nagyon komoly idő, éppen ezért én kicsit büszke is vagyok magunkra, hogy ilyen sokáig kitartottunk/kitartunk egy dolog mellett. :)

   Törlés
 4. Boldog blogszülinapot! :)
  Most megfogtál, ez egy nagyon jó kérdés. Olyan rég óta követlek, hogy igazából fogalmam sincs már, hogy találtam Rád. Viszont imádom a blogodat, még ha néha inaktív is vagyok :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm!

   Lehet, hogy nem ez volt a legjobb kérdés - mindegy már, a lényeg az, hogy írtál hozzászólást, és így összesítéskor be tudom dobni a virtuális kalapba a nevedet. :)

   Törlés
 5. Nagyon boldog blogszülinapot, sosem felejtem el, amikor spontán taliztunk a Yankee Candle boltban :))

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi! Ó, azt én sem, ritka zizi voltam aznap, de mégis elviseltél és jót beszélgettünk. :)

   Törlés
 6. Boldog szülinapoooot!:)
  Fuuu hát igazából fogalmam sincs,hogy mikor találtam rád,olyan rég volt :D
  Sok sikert a további blogoláshoz! Puszi 😙

  VálaszTörlés
 7. Nagyon Boldog BlogSzülinapot!🎂🎀 Én Facebookon találtam rá az oldaladra , és azóta rendszeres olvasód vagyok.:) Köszi a lehetőséget.☺

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én köszönöm, hogy olvasol és jelentkeztél a játékra. :)

   Törlés
 8. Még csak nem olyan régen csatlakoztam a blog követőihez. Ez volt az első beauty oldal, aminek lájkoltam a FB oldalát, hogy minden bejegyzésről értesüljek. Hogy miként találtam rá, azt már nem tudom, de azóta is ez az egyetlen olyan oldal a témában, aminek a bejegyzéseit rendszeresen olvasom. Köszönet azért, hogy van! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ó, megtiszteltetés, hogy ezt az oldalt lájkoltad először, nem is gondoltam, hogy van, aki az én blogomat kezdte el követni elsőként a Facebookon.
   Én köszönöm, hogy olvasol! :)

   Törlés
 9. Szia! Boldog blogszülinapot! :) Szeretnék jelentkezni a játékra, én a Barbi-e galaxis körmös bejegyzésed által ismertem meg a blogod! :)
  Köszönjük a lehetőséget! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia!
   Köszönöm a gratulációt és a jelentkezést! :)

   Törlés
 10. Szia! Boldog blogszülinapot! :) Szeretnék jelentkezni a játékra, én a Facebook oldalad után találtam rá a blogodra.Köszönjük a lehetőséget! :) Vidám nyarat!

  VálaszTörlés
 11. Hát én csak úgy véletlenül először facebook oldalon és úgy láttam hogy van blog :D

  VálaszTörlés
 12. Köszönöm szépen mindenkinek a jelentkezést, a játékot P. Kami nyerte, gratulálok! :)
  Írj majd egy e-mailt a tulapasztellen@gmail.com címre, hogy megbeszéljük a postázást.

  VálaszTörlés