A-England,

Lila lakkok, amiket szeretek

november 21, 2015 Arabella 11 Comments

Idestova egy éve kezdtem el színek szerint megmutatni a kedvenc körömlakkjaimat, de a piros és a kék körömre valók után megszakadt a sorozat, mert eredetileg úgy terveztem, hogy a zöldekkel folytatom. Viszont annyi szebbnél szebb zöld lakkom lett, hogy nem tudtam teljes bizonyossággal kiválasztani néhány darabot.
A minap azonban eszembe jutott, hogy amíg a zöldekkel zöld ágra vergődök, addig jöhetnének a lilák. :)A lila színnel és lakkokkal nem a legjobb a viszonyom. Néhány éve a megalkuvás színeként tekintek a lilára, sem piros, sem kék... túl köztesnek érzem, sokkal szívesebben nyúlok piros dolgok, esetleg alkalmakként kék holmik után. Ennek ellenére van néhány lakk, amit annak ellenére szeretek, hogy lila, viszont ezekben az a közös, hogy nem látványosan és egyértelműen lilák. Sötétek és mindben van valami, leginkább a finisük, ami eltereli a figyelmet a lila mivoltukról.


IsaDora Ancient Ruby: Eredetileg limitált volt, a kollekció kifutása után el is tűnt egy időre, de aztán megint felbukkant a Douglas-okban.
Az üvegében még izgalmas, tüzes fénye van, ami felkenve sajnos teljesen eltűnik, viszont még így sem tudok haragudni rá.Nagyon sötét, szinte már feketének tűnő hűvös sötétlila mindenfajta csillámlás vagy aranylás nélkül, viszont elképesztő tükörfénnyel. Ahogy egyszer Edina megjegyezte, a finise leginkább tűzzománcra hasonlít.


China Glaze Don't make me wine: A valaha volt kedvenc kollekcióm, az Autumn Nights része, tökéletes érzékkel egyensúlyos, a lila, a bordó és a pink között.Olyan elképesztően telt finise van, ami mellett egyszer sem jut eszembe az, hogy egy lilás lakkról van szó. Minden őszi időszakban van néhány nap, amikor szinte léleksimogatóan hat rám a látványa.


Zoya Noir: Amilyen hirtelen belibbentek a texturált lakkok, olyan gyorsasággal mentek ki a divatból. Már én sem használom őket rendszeresen, de a Zoya Noir-t még mindig az egyik legszebbnek tartom (na meg az Oswin-t).A hideg, sötét lila alap és a benne lévő meleg, szinte fukszia glitterek kombinációja olyan mesterien van megkomponálva, hogy minden egyes alkalommal újra és újra lenyűgöz ez a körömlakk, ráadásul a tartósságával sincs gond.


Zoya Payton: Nagyon vágytam rá, eleinte mégsem szerettem, majd szépen lassan beláttam, hogy klassz lakk ez.A nagyon sötét jelly alap sok apró holografikus részecskével van feldúsítva - ezek a lila alapszín miatt hajlamosak enyhén pinkben játszani. Az összehatás pedig roppant rebellis, már-már vagány lesz.


China Glaze Rendezvous with you: A Don't make me wine-hoz hasonlóan szintén az Autumn Nights kollekció tagja, viszont teljesen más finissel, de csöppet sem egyértelműbb lila színnel. Ennek a lilának van egy enyhe szürkés-barnás alaptónusa, emiatt hajlamos szinte padlizsánnak hatni, ugyanakkor bizonyos fényviszonyok között ezüst fénye is van.


A-England Sleeping Palace: Hasonló az előző China Glaze-hez, de egyszerre haloványabb és egy plusz dimenziót magában hordozó.A-England lévén a minőségre nem lehet panaszunk, nagyon könnyen kezelhető és egy vastagabb réteg is elegendő lehet belőle. Lila, de szinte már a taupe határát súrolja. Elegáns, kimért, ugyanakkor van benne valami félelmetes is.
Egymás mellett:


Elnézve ezt a csoportképet valóban meglehetősen sötétre sikerült ez az összeállítás, de nem tudtam volna jó szívvel világos lila lakkot is beválogatni, mert bár időnként használok egyet-kettőt (főleg az A-England Guinevere-t), csak praktikus okokból teszem.
Ezt a hat darabot viszont valóban szeretem, és lilák ide vagy oda, kiemelt tagjai a készletemnek.

Van kedvenc lila lakkotok? :)

Ajánlom Neked

11 megjegyzés:

 1. cg rendezvous with you és pp karma, nincs is több lilám.
  a zoya paytont nagyon szerettem volna, de míg könnyen elérhető volt, nem vettem meg valamiért soha, most meg már nem érhető el könnyen, úgyhogy úgy tűnik, lemaradtam róla (mondjuk, ha NAGYON akarnám, mindenképp beszerezném, így azt kell gondolnom, nem is akarom annyira)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szerintem nem szeretnéd a Paytont. Mivel meleg lila, ha a holo pelyheket kissé betakarja az alap, hajlamosak pinknek tűnni. A Karma szerintem nagyon hasonló, csak hidegebb, én úgy gondolom, hogy az sokkal jobban illik hozzád. :)

   Törlés
 2. A Zoya noir az egyik legcsodálatosabb lila, amit valaha láttam *.*

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nagyon-nagyon különleges lakk, szuper ötlet volt sötétlila alapba tenni ezeket a szinte pink glittereket. :)

   Törlés
 3. Mindig meglepődök azon, ha valaki hadilábon áll a lilával, de valószínűleg csak azért, mert én meg nagy rajongójuk vagyok ^^ Jelenlegi kedvencem holtversenyben a Dance Legend Anthem és a CBL Rest in Pieces, de azért a PP Attitude is örök szerelem marad. Hiába no, nem tudok csak egyet választani :D A tieid közül a zoya Paytonért fáj nagyon a szívem, úgy szeretném egyszer a magaménak tudni *.*

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ugyanígy vagyok a zölddel. :) (Azt már megszoktam, hogy a piros megosztó.) De rajtad valahogy még nekem is kifejezetten tetszik a lila, akár sminkről, akár lakkról legyen szó.

   Ha tudod, vedd meg a Paytont, biztos vagyok benne, hogy a kedvenceid közé kerülne. :)

   Törlés
 4. A Don't make me wine nagyon tetszik, talán mert nem annyira sötét. Kb. egy éve kezdtem el megszeretni a lila lakkokat, addig egy sem volt. Most télen a CA téli kollekciós liláját használom nagyon sokat, mivel csak 8 ml és már egy éves, szerintem el is fog fogyni.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én kamaszként még közömbös voltam a lila iránt, aztán pár éve már nem szívesen hordok lilát, de azért mint látható, vannak kivételek. :)
   Az 502-esre vagy az 500-asra gondolsz? Bár lehet, hogy az utóbbi nem is lila, csak én látom bele, viszont az tetszik, gondolkodom is már rajta egy ideje.

   Törlés
 5. Az 502 van meg, megnéztem a Nailland honlapján, sokkal sötétebb, mint a képen, de határozottan lila. Akár egy rétegben is fed.

  VálaszTörlés