ILNP,

ILNP - Mountain View

október 19, 2015 Arabella 12 Comments

Végre, végre hétvégén volt időm (és energiám) posztot írni, úgyhogy lássuk az egyik lakkot az ILNP őszi kollekciójából, nevezetesen a Mountain View-t.


Sokszor írtam már, hogy nem az ILNP a kedvenc márkám, ezt a lakkot mégsem hagyhattam ki, még úgy sem, hogy az első fotókat látva nem lett szerelem... csak később. :)A dizájnnal ezúttal is maximálisan elégedett vagyok, a gumírozott kupakú, lapított ecsetet továbbra is díjazom, a karcsú üveg a talpas megoldással szerintem nagyon elegáns, és a doboz sem mutat rosszul.


A crelly alap (szerintem enyhén kékbe hajló zöld, de lehet, hogy van, aki ezt már teal-nek hívja) kisebb holo darabkákkal és néhány bronzos-aranyló pehellyel van feldobva - ez utóbbiak miatt döntöttem végül a vásárlás mellett. 

Ugyanis nagyon régóta tetszik a piCture pOlish Escapades, ennek ellenére hajszálnyival ugyan, de mindig kimaradt a virtuális kosaramból. Sokáig nem tudtam pontosan, hogy miért, de a Mountain View-t látva rájöttem, hogy nekem hiányzik a piCture pOlish-ból valami, ami kontrasztosabbá tenné. Erre a célra pedig a meleg árnyalatokban játszó pelyheknél jobbat elképzelni sem tudok. 
Az állaga nem a legjobb, de nem is a legrosszabb, még ILNP-n belül sem. Alapvetően folyós, de mégis rendelkezik a sűrű lakkok legkomolyabb negatívumával: van, ahová túl sok kerül belőle, és nagyon nehéz ezt megakadályozni, más felületen pedig nem akar eloszlani. Ez eleve nem jó pont, de ebben az esetben különösen, mert a crelly alap miatt eleve hajlamos foltosnak tűnni, és ezen még rétegezéssel sem lehet segíteni, ugyanis míg két jól eltalált rétegben pont megfelelő a színe, háromban már túl sötét, szinte fekete lesz. 

Viszont ha sikerül szépen felkenni, akkor tényleg olyan, mint egy kora őszi, erdei látkép. A táj zömében még haragoszöld, de már megjelennek az első apró, sárgás levelek. Egyszerre hűvös és meleg, valahányszor a körmömre pillantottam, mindig az őszi természetet láttam magam előtt. 

Így, viselve már egyértelműen szerelem lett, annyira, hogy meg is cáfolom a makrofotó alatt írt gondolatmenetemet: ha ennyire tetszik a Mountain View, akkor biztos, hogy az Escapades-t is szeretném, még ha a pelyhek híján kevésbé különleges is. Kelleni fog az is, de az idei ősz lakkja - ILNP ide vagy oda - számomra a Mountain View.

Ajánlom Neked

12 megjegyzés:

 1. Macerás egy lakk, de jól áll rajtad :) Mindig nagyon szépek a körmeid.
  Nekem ez túl sötét, most a lilás és bogyós árnyalatok jönnek be ősszel.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm, a reszelővel hihetetlenül béna vagyok, de a blog miatt próbálok azért figyelni. :)
   Most rajtam is egy bogyós lakk van, tegnap újra felkentem a Diablot, de az még problémásabb, ráadásul lassan már vállalhatatlan, pedig alig egy napos. :(

   Törlés
 2. Nekem ez a darab nem igazán tetszik. Túl sötét, komor.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Tényleg sötét és komor, de azt hiszem, nekem pont ezért tetszik ennyire. Hozzám a dark stílus sokkal közelebb áll, mint a lágyabb, pasztell. :)

   Törlés
 3. Egyet értek a csajokkal. Nekem is már túl sötét. A szemem most valami bordósat,lilásat,zöldeset kíván. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Azt hiszem, nekem egy lakk sem tud túl sötét lenni, de megértem, hogy nektek ez már az. :)
   Én most a sötétzöldekért és a nagyon sötét bordókért rajongok, bár jobban belegondolva mindig ezek a kedvenceim a pirosakkal kiegészülve.

   Törlés
 4. Most ez elég hülyén fog hangzani, mert 8 körmömön éppen egy egyszerű fekete lakk van, de én arra jöttem rá az utóbbi időben, hogy nem szeretem a sötét lakkokat, csak a krémes feketét. Oda meg vissza vagyok az élénk, színes, szemkiverős, retinaszaggató árnyalatokért, ezeket pedig messziről kerülöm. Sőt, az oly sokak által ajnározott teal lakkok se dobogtatják meg a szívem. Ezzel szemben egy szemtelen élénk zöld vagy egy brutál narancssárga beindítja a nyálelválasztásom! :D
  Viszont ennek ellenére másokon (bár nem mindenkin) tetszenek ezek az árnyalatok és rajtad csodaszépen mutat! :)
  Egy esélyt még adok majd később az ILNP-nek a Spiced Eggnog személyében, de aztán befejeztem a rövid kapcsolatom a márkával...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én a sötét színekkel vagyok úgy, mint te az élnék árnyalatokkal, bár a melegebb évszakokban a zöld élénkebb verzióit is szeretem, de csak a zöldét.

   Nagyon kíváncsi vagyok rá, hogy hogy fog tetszeni neked a Spiced Eggnog, mert az alapkoncepciója nagyon különlegesnek tűnik, viszont a színvilága a lehető legtávolabb áll tőlem.

   Én még mindig nem tudom eldönteni, hányadán állok az ILNP-vel, két lakkjuk egyáltalán nem vált be, ezért viszont oda meg vissza vagyok, és szeretem a Kaleidoscope-ot is.

   Törlés
 5. lehet, én meg azért vagyok oda a diablóért, mert ennyire sötét. nagyon szeretem a már szinte fekete lakkokat, amelyeknél csak erős fényben látszik a színük (megjegyzem: a diablo közel sincs ennyire sötét, van nála jóval sötétebb bordóm) :-)
  a fenti lakkon én is gondolkodtam, de nekem megvan az escapades, nem éreztem ezt kihagyhatatlannak
  a minőségükkel meg úgy vagyok már egy ideje, hogy ha egyszer egy darab elvarázsol, nem nagyon érdekel, mennyire problémás a használata, úgyis a magaménak akarom tudni :-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ha nem másra számítottam volna, nekem is tetszett volna a Diablo, és a második felkenés után nagyjából már meg is barátkoztam a színével, a tartóssága viszont kiborít. :( Az engem sem tántorít el egy körömlakktól, ha nehézkes a felvitele, viszont a nagyon gyér tartósságú lakkokat mostanában kerülöm, mert soha nem tudom, hogy lesz-e időm másnap újra körmöt festeni.

   Ha megvan az Escapades, és eddig nem hiányoltál belőle valami kis pluszt, akkor szerintem is kihagyható a Mountain View, nekem viszont ez most akkora szerelem, hogy muszáj lesz kipróbálnom azt is.

   Törlés
 6. Hu nagyon szép ez a lakk.Én imádom a zöldet,előbb-utóbb megveszem ezt is!
  Szerintem valami mintával nagyon Karis tudna lenni :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én is nagyon szeretem a zöldet, a második kedvenc színem a piros után. :)

   Eddig annyira ősziesnek hittem, hogy eszembe sem jutott a karácsony róla, pedig tényleg, arany nyomdával nagyon ünnepi lenne. :)

   Törlés