Avon,

Avon Naturals vaníliás-szantálos család

október 17, 2015 Arabella 3 Comments

Mindig igyekszem még az első használat előtt a lehető legjobb képeket készíteni a termékekről, különösen, ha tesztelésre kaptam őket. Ezzel az Avon tusfürdővel és testápolóval viszont hiába próbálkoztam többször, különböző fényviszonyoknál, soha nem lettem elégedett a fotókkal, és egyszer csak elvesztettem a türelmemet. Muszáj volt kipróbálnom őket, mert annyira nekem valónak tűntek. :)


A katalógus szerint vaníliás-szantálfás illatúak, egyszerre édesek és orientálisak. Ez nekem pontosan elég volt ahhoz, hogy beléjük habarodjak, mert illatok termén két gyengém van: a vibráló orientális kompozíciók és a vanília, legyen az bármelyik fajtája.

A reklámszöveghez képest kicsit mást kaptam, de nem bánom igazán. A tusfürdő és a testápoló illata teljesen egyforma (ez még egy-egy családon belül sem mindig van így), mindkettőben a vanília legkönnyedebb, leglégiesebb változata érezhető, és az is csak finoman. A szantálfa viszont igen markánsan megjelenik, ami közel sem hétköznapi, mert a szantál tipikusan egy alapjegy, amire általában más, harsányabb illatokat építenek. Itt viszont előtérbe került, és én e két alkotóelem mellett kiegészítésként még némi kesernyés barackmagot is felfedezni vélek. A tusfürdő opálos jellegű, kellemesen sűrű és meglepően selymes állagú. Kifejezetten jól habzik, minimálisan ugyan, de érezhetően táplál és az illata is tartós, önmagában használva két-három órán át érezhető a bőrömön.Valamiért én úgy gondoltam, hogy a testápoló szinte tejszerűen könnyed lesz, ehhez képest meglehetősen sűrű, annyira, hogy ha csak hajszálnyival töményebb lenne, már nem tartanám praktikusnak ezt a kiszerelést. 

Megdöbbentően hatékony, már egyetlen használat után is táplál, bársonyos érzetet hagy maga után - sok testápoló egy vékony réteget képez a bőrömön, és azzal éri ezt el, valószínűleg ebben az esetben is erről van szó, de egyáltalán nem zavar, mert nem akarom lemosni/ledörzsölni magamról, nem érzem műnek, csak jónak.

A kedvezőbb árfekvésű testápolókból egy-két kivételtől eltekintve rengeteget kell használnom a megfelelő hatás érdekében, ez viszont a kivételek közé tartozik, fél diónyi mennyiség bőven elegendő belőle egy alkalomra. 

A testápoló és a tusfürdő mellett kapható még egy vaníliás-szantálfás testpermet is, én nyugodt szívvel ajánlom őket, mert a minőségük kifogástalan, és az őszi-téli estékre kevés kellemesebb illatot tudok elképzelni. :)

Ajánlom Neked

3 megjegyzés:

 1. Ezekkel a termékekkel én is szemeztem a katalógusban. Arról esetleg tudnál véleményt mondani, mennyire egyezik az illat a katalógusban található kis dörzsis minta illatával?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Sajnos csak a digitális katalógust szoktam átpörgetni, papíralapúm nincs. :(

   Törlés
 2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

  VálaszTörlés