CbL,

CbL - Pirates of Penzance

szeptember 03, 2015 Arabella 14 Comments


Kamaszként többször is láttam a Micsoda nő!-t, ennek ellenére nem vagyok maradéktalan rajongója, mert egy fontos témából csinál komédiát, és ehhez felemásan viszonyulok. De amint megjelent a Colors by Llarowe Pretty Woman kollekciója, tudtam, hogy több lakk is kelleni fog belőle, elsőként a Pirates of Penzance.


Az üvege nem a leggyönyörűbb (nálam ezen a téren az ILNP vezet), de mégis minél több CbL üveget látok, annál szebbnek tartom őket. Az ecsete nem a legjobb, enyhén lapított, amivel még nincs gond, viszont túl merev, és emiatt nem a legegyszerűbb vele lakkozni. Használható, de nem játszi könnyedséggel. 


A CbL lakkok (az A-Englendekhez hasonlóan) üvegben még nem túl mutatósak. Az alapszínük nem tűnik izgalmasnak, a holo szemcsék pedig feltapadnak az üveg falára. De felkenve... felkenve megtörténik a csoda.
A Pirates of Penzance piros, eddig tiszta ügy. Viszont hogy hideg vagy meleg tónusú, az már egy fogós kérdés. Én szórt fényben inkább hűvösnek és rózsásnak látom, erős napsütésben azonban határozottan meleg tónusúnak, szinte már rezesnek tűnik. A holografikussága is változó, éppen ezért most a szokásosnál sokkal több képet készítettem, hogy lássátok a lehető legtöbb arcát, és ti dönthessétek el, hogy pontosan milyen. 
Bár egy biztos. Akár hideg, akár meleg, akár kicsit holo, akár nagyon holo: csodás. Mindig.

Nem túl erős nappali fényben:Így csak minimálisan holo, a finise sokkal inkább selyemre emlékeztet (ugyanez a helyzet a Gemini Rising-gal is erősebb napfény nélkül). Ennek ellenére az tagadhatatlan, hogy mélysége van és hogy nagyon telített.

Nekem így is nagyon tetszik, nagyon, tényleg nagyon. De amikor rásüt a nap, akkor olyan, mintha lángolni kezdene.

Közvetlen napsütésben:Nagyon erősen, már-már szemtelenül holo. Annyira, hogy szinte szégyellem magam azért, amiért mer ilyen látványos lenni. (Ráadásul lineáris - most épp sokkal jobban szeretem a lineáris holot a szórtnál.) 


Olyan, mint egy őszinte, hirtelen feltörő, "szégyentelen", teliszájas nevetés. Harsány, élénk és nem törődik a környezetével, ragyog, ragyog és ragyog teljes erejéből, amennyire csak bír.

Emlékeztek még, hogy mit válaszolt Vivian, amikor a hölgy az operában megkérdezte tőle, hogy hogy tetszett neki az előadás? Nos, én is pont úgy vagyok ezzel a lakkal. 
Ilyen csodát még nem láttam, pedig volt már szerencsém pár piros körömlakkhoz. 

Egy fontos dologról nem írtam még: az állagáról. Pedig tényleg fontos, mert az is méltó ehhez a lakkhoz. Viszonylag folyós, de én pont ez szeretem, mert így tudom terelgetni az ecsettel, bár ezt nem is kell, mert magától is a helyére folyik. Két rétegben fed, és hihetetlenül gyorsan szárad, annyira gyorsan, mintha direkt erre a célra szolgáló cseppeket is tettem volna rá. Ennek tetejében még tartós is, négy napot kopás nélkül vészel át, ami piros lakk esetén nem kis teljesítmény. 

Eddig csak egy Colors by Llarowe-ról írtam a blogon, és attól (a TMRB-től) nem voltam elragadtatva, pedig minden előjel szerint egy nagy szerelem kellett volna legyen. Nem lett az, a Pirates of Penzance viszont igen.
Annyira, hogy ezzel nálam a CbL az ezüstérmes az indie márkák között, és őszintén remélem, hogy ezt a finist és formulát előbb-utóbb elkészítik a szivárvány összes színében.

Ajánlom Neked

14 megjegyzés:

 1. Tényleg gyönyörű a napon!!! A film nekem kb. abban a korban tetszett, amikor még hittem a mesékben, felnőttként már egyáltalán nem.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Biztos vagyok benne, hogy te is nagyon szeretnéd, gyönyörű és semmi hasonlót nem láttam eddig. :)

   Azt hiszem, az a gondom a filmmel, hogy nekem nem tud meseszerű lenni... túl komoly az alaptémája ahhoz.

   Törlés
 2. Válaszok
  1. Megértem, hogy kell, szerintem te is nagyon-nagyon szeretnéd ezt a lakkot. :)

   Törlés
 3. Válaszok
  1. Számomra nem annyira ünnepi (inkább tavaszi vagy nyári), de végül is a színe miatt lehet az is. :)

   Törlés
 4. Nagyon szép! Végre egy olyan piros, ami nem "nyanyásan" piros. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Az az igazság, hogy én szinte mindent szeretek, ami piros, de örülök, hogy ez neked is tetszik. :)

   Törlés
 5. Élőben szebben kijön a szépsége!:)) De kívánságlistás is. Nekem is van egy CBL lakkom, és szeretem nagyon. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Élőben szerintem is még szebb. :)
   Neked melyik van meg?

   Törlés
 6. Micsoda lángolás, eszméletlen gyönyörűűű! :)
  Pusza: Reni

  VálaszTörlés