csacsogós,

Hello autum! - random

augusztus 30, 2015 Arabella 11 Comments

Mindenképp szerettem volna egy csacsogós bejegyzést is a sorozatba, és arra jutottam, hogy az utolsó szóljon azokról a nem-beauty őszi dolgokról, amiket szeretek vagy ajánlok nektek.Mindig nagyon szeretek olvasni, de ősszel érzem igazán elérkezettnek az időt rá. A 20. század világirodalmát lényegében mindenestől szeretem, Kafka, Orwell és Camus összes művét nagyra tartom.
Azonban az őszhöz az olvasáson belül legerősebben a Harry Potter kötődik, több évben is ilyenkor olvastam végig a hét kötetet, így szinte kívánkozik, hogy most is megtegyem. Viszont év elején megfogadtam, hogy igyekszem minél kevesebbet ismételni, mert az új élményektől veszi el az időt, de azért lehet, hogy egy szabad estémen belenézek abba a kötetbe, amelyikhez éppen hangulatom van.Az illatok mindig fontosak nekem, de ősszel a legerősebb a szaglásom. A gyertyákat év eleje óta mellőzöm Máté miatt, de szerintem lassan megint elő fognak kerülni.
Számomra jobb feltöltődés nincs annál, mint amikor kinyitom az erkélyajtót, lekapcsolom a villanyt, meggyújtok egy gyertyát és csak úgy vagyok. Nekem szükségem van erre ahhoz, hogy kipihentnek érezzem magam - mindegy, hogy öt percem vagy fél órám van rá, a lényeg, hogy legalább valamennyi legyen.Az édességek mindig a gyengéim, de ősszel különösen, viszont szerencsére pont ilyenkor nehezebben szaladnak fel rám a kilók. A legújabb kedvencem a fehércsokis Twix, a karamell miatt az eredetit is szeretem, de a fehércsokival még édesebb, tehát még inkább nekem való.Nem vagyok nagy filmrajongó,  a színház az én igazi szenvedélyem, de nemrég megnéztem az Agymanókat, és messze-messze ez a kedvenc animációs filmem eddig. Úgy gondolom, hogy felnőttek számára is éppen olyan élvezetes lehet, mint gyermekeknek, a története abszolút egyedi, ráadásul a végkövetkeztetése nagyon közel áll az én "életfilozófiámhoz". 


A zene nagyon fontos számomra, idén nyáron szerencsére több koncertre is eljutottam (és úgy fest, hogy még a következő héten is lesz lehetőségem koncertekre menni). A legmaradandóbb élményt a Honeybeast okozta - ezen kicsit meglepődtem, de élőben sokkal jobbak voltak, mint felvételről.
A Maradok című számuk azóta sem megy kis a fejemből, ez lesz az idei ősz dala.Nyáron rengeteg szabadtéri előadáson voltam, de az igazi mániám a kőszínház. Nagyon várom az új évadot, a bérletem már megvan. Ha eddig nem jártatok volna színházba, itt az alkalom, most kezdjétek el! :)Ha már színház, muszáj megemlítenem a legjobb szabadtéri élményemet. Életem egyik álma volt látni a Vígszínház bármelyik előadását (a fővárosiaknak talán furcsa lehet, de vidéken ez nagy dolog... nekem legalábbis biztosan :) ), és ez idén teljesült. A testőrt adták elő, és hiába "csak" vígjáték volt, mély nyomokat hagyott bennem, számomra pedig ez a jó színház ismérve. Eszenyi Enikő fantasztikusat alakított, de az egész előadáson érződött a minőség. 

Korábban soha nem hallgattam Chopin-t, mert úgy gondoltam, hogy nekem nem elég dübörgő (például Beethoven páratlan szimfóniáihoz viszonyítva) túl könnyed, és az is, de ettől még gyönyörű. A testőrben többször fel-felcsendült pár ütem, és azóta itthon is előszeretettel hallgatom - azt hiszem, ez egy egész őszön át tartó ismerkedés lesz Chopin muzsikáival.


Ha az időm engedi, szívesen nézek sorozatokat, főleg ősszel. Már így is túl sokat követtem, de Twitteren olyan sokszor jött szembe a Pretty Little Liars, hogy úgy éreztem, kimaradok valamiből (plusz az ILNP Pretty Little Liar lakkja is rátett egy lapáttal - ilyen a jó keresztmarketig), ezért sokadjára is adtam neki egy újabb esélyt. Többször is próbálkoztam már vele, de soha nem tartottam ki a negyedik részig, most viszont már a tizenegyediknél járok, könnyen lehet, hogy a következő hetekben ezt próbálom majd ledarálni, és minden más sorozatot mellőzök.

Hétfőtől visszaáll a szokott rend a blogon, holnap az augusztusi kedvenceimet fogom megmutatni. :)

Ajánlom Neked

11 megjegyzés:

 1. Hah, a Harry Potterrel én is így vagyok, csak télen :) De pont ezért nem szívesen venném már elő idén is, mert rengeteg könyv vár még elolvasásra, ezt pedig már számtalanszor újraolvastam. Az illatok nálam is ősszel kapnak nagy hangsúlyt (illatgyertyák, a sütik friss illata). A fehércsokis twixet pedig a minap kóstoltam meg és nagyon ízlett, pedig nem vagyok fehércsoki rajongó :) A PLL eddig nekem is kimaradt az életemből, pedig már sokszor megfogadtam, hogy leülök megnézni, valahogy mégsem vettem rá magam. Én viszont a TWD-t várom már nagyon, hogy kijöjjön az új évad :)
  Szeretem az ilyen bejegyzéseket is, úgyhogy én örültem neki *-*

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A fehércsoki számomra közömbös, az étcsokit nem szeretem, a tejért rajongok, a fehér meg... jó, de nem azt választanám. Viszont a Twix ezzel még édesebb, és azt hiszem, ezért ízlik ennyire.
   A TWD-t nem nézem, sok jót hallottam már róla, de azt hiszem, nem nekem való. :)

   Örülök, hogy tetszett a bejegyzés, nem túl gyakran, de azért lesz még ilyen. :)

   Törlés
 2. A PLL nagyon addiktív. :D Az legutóbbi évaddal lemaradtunk, de múlt héten anyuval nekiálltunk bepótolni. :)
  Chopint én is nagyon szeretem, a kortárs zongoristák közül Philip Wesley és David Nevue a kedvenceim.

  A Beach Wood nekem nyáron volt az egyik kedvenc illatom. :) Az őszi illatok közül a Vanilla Chai, Amber Moon, Salted Caramel és a Farmers Market a kedvenceim, sajnos utóbbi nálunk nem kapható már. De az új YC kollekció is nagyon ígéretes, remélem hamarosan nálunk is kapható lesz. Az Africa kollekció nekem kicsit csalódás volt.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Tényleg addiktív a PLL, ahogy haladok vele, egyre jobban tetszik. :)

   Nekem a Beach Wood úgy általában a kedvenc gyertyám, nem vagyok annyira képben a Yankee Candle-lel, de amikor az üzletben voltam, ez tetszett a legjobban, azóta meg már sok emlék is kötődik hozzá.

   Törlés
 3. nagyon szerettem ezt a hetet, lesz még majd máskor is ilyen? tudom, nem egyszerű ezt összehozni, sok idő, még több energia, de nagyon élvezetes volt, vártam minden napot 😊

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. és megköszönni meg elfelejtettem, elnézést

   Törlés
  2. Én köszönöm (azt külön, hogy az őszi mivolta ellenére tetszett neked :) ) és ha szeretnétek, lesz. :) Egy "téliköszöntő" sorozathoz már van is pár ötletem, de azt nem merem vállalni, hogy akkor is minden nap lesz bejegyzés, mert az év vége elég sűrűnek ígérkezik.

   Törlés
 4. A PLL-t egyszer próbáltam nézni, jó sok évadot megnéztem, de úgy jártam vele, mint a Vámpírnaplókkal, hogy kezdett nem érdekelni, mert már rétestészta hosszúságú lett.
  HP-t én is szeretem, de már régen olvastam, amikor megjelent az új kötet, előtte mindig az előzőeket is elolvastam.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Annak idején én is így olvastam a HP-t. :)

   A PLL-t most még egyre izgalmasabbnak érzem, de csak az első évadnál tartok, könnyen lehet, hogy később már másképp fogom gondolni.

   Törlés
 5. Nekem is nagyon bejött az őszi hét, jöhetnek még ilyen tematikus sorozatok, ha van hozzá kedved és energiád :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Örülök, ha tetszett, Jikka hozzászólása óta átgondoltam, és téli hét mindenképp lesz. :)

   Törlés