arcápolás,

Eucerin DermoPurifyer arcradír

augusztus 12, 2015 Arabella 2 Comments


Sokszor írtam már, hogy az arcápolásomnak három sarkalatos pontja van: egy krémes arclemosó, egy erősen tápláló arckrém és egy hatékony arcradír. Ha ezek közül egy is kimarad, az azonnal érezhető és látható a bőrömön. 

Lemosóból és radírból már megvan a jól bevált kedvencem, ennek ellenére amikor lehetőségem nyílt tesztelni, egyből kíváncsi lettem az Eucerin DermoPurifyer-re. Még úgy is, hogy ez elméletileg nem az én bőrtípusomra való, hanem zsíros, pattanásos, aknés bőrre (bár én pont pattanásos és aknés arcra nem használnék radírt), mert a márka összes arcápolója bevált eddig nekem, és tudni szerettem volna, hogy mit tud. :)


A 100 milliliternyi termék egy enyhén áttetsző zöld tubusban érkezik. Az egyszerűsége ellenére nekem kifejezetten tetszik, a kupakja is stabil, viszont lehetetlen belőle kisebb mennyiséget kinyomni. Nem tudom, hogy ez a radír hígabb állagának vagy a puhább tubusnak köszönhető, de kicsit pazarlónak érzem.


Tipikus zöld, friss illata van, de szerencsére nem túl savas, így még nekem, az édesebb illatok kedvelőjének is tetszik, ebben a kánikulában szinte még üdítőnek is érzem.

Az állaga nagyon-nagyon folyós, átlátszó, enyhén zselés folyadék, ebben van nagyon kevés zöld szemcse, és rengeteg apró áttetsző, ami nem látszik, csak használat közben érezhető.

Én úgy sejtem, hogy a zöld szemcsék csak dekorációként funkcionálnak, és az átlátszóak dolgoznak, azok viszont nagyon szorgosan. Messze ez az eddigi leghatékonyabb radírom, olyan hatékony, hogy sokszor már azon gondolkodom, nekem nincs is szükségem ennyire alapos radírozásra - pedig mint ahogy a bevezetőben is írtam, szinte lételemem a radírozás.
Óriási pozitívuma az, hogy ezt a hatékonyságot nagyon kíméletesen éri el, a szemcséi tökéletesen gömbölyűek lehetnek, mert minimálisan sem karcol és nem is szárít, pedig az utóbbitól nagyon tartottam.

A sokadik használat után jöttem rá, hogy volt már valami, amit közel ennyire hatékonynak éreztem, szintén zselés állagú volt, viszont sajnos karcolt, ezért egy tubus után nem tértem vissza hozzá - a sokak által kedvelt Neutrogena Pink Grapefruit radír. Olyan, mintha ez annak a feljavított, kifinomultabb változata lenne, ha azt szeretitek, ez is be fog válni. :)

Ha nagyon hatékony, de mégis kíméletes arcradírt szeretnétek, itt a tökéletes megoldás. :)

Ajánlom Neked

2 megjegyzés:

  1. Próbáltam az Eucerin problémás bőrre való dolgait, nem jött be, se a krém, se a lemosó, úgyhogy ezt nem fogom kipróbálni. És igazad van, nem jó nyaggatni a zsíros, pattanásos bőrt, én csak hámlasztok, így kordában tudom tartani a problémát. Amikor régebben használtam erősebb radírokat, nem használt, nem ártott, pont olyan volt a bőröm, mint radír nélkül.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem a hámlasztás nem jó, a radírozás viszont tényleg szinte létszükséglet. Azt hiszem, valóban bőrtípustól (vagy csak bőrtől) függhet, hogy kinek melyik a jobb. :)

      Törlés