Catrice,

Catrice Absolute Matt paletta

november 05, 2014 Arabella 6 Comments


A Catrice új palettájára egy okból voltam igazán kíváncsi. Érdekelt, hogy mit tudnak kihozni minőség tekintetében hat matt színből, mert ettől jobb mérce szerintem nem akad, ha egy márka ebben jó, onnantól kezdve emelem kalapom és megbízom benne - de nagyon kevés ilyennel találkoztam eddig.A csomagolása nagyon egyszerű, bennem nem kelt strapabíró benyomást, még annak ellenére sem, hogy az átlátszó tető egész korrektül záródik.

Egy kétvégű ecset-applikátor is jár hozzá, de ez szokás szerint inkább elfelejtendő.


A legnagyobb gondom ezzel a palettával a festékek állaga. Én az erősebben préselt, nem porzó, keményebb szemhéjpúderek híve vagyok - nos, ezek pontosan az ellentétei ennek.

Nagyon lazán préseltek, puhák, már-már túl puhák, borzasztóan porolnak és rengeteget vesz fel belőlük az ecset. Közel sem használhatatlanok, de textúra tekintetében engem a "noname" szemfestékekre emlékeztetnek.


A paletta egy törtfehér árnyalatot, egy sárgás bőrszínt, két meleg tónusú középbarnát, egy sötétbarnát és egy sötét szürkésbarnát tartalmaz.
Én nem látom teljesen matt finisűnek ezeket a színeket, szerintem van némi enyhe bőrfényük.

A pigmentáltságukkal úgy-ahogy ki vagyok békülve, használat közben nekem a sötét árnyalatok különösen korrektnek tűntek, de a színmintán valamivel visszafogottabbnak hatnak.
A tartósságuk is elfogadható, bázis nélkül nem próbáltam egyiket sem, de afölött nem volt különösebb gondom.

Összességében: Nem tartom nagyon gyengének ezt a palettát, de az állaga miatt esélye sincs bekerülni a kedvenceim közzé, ebben az árkategóriában én sokkal-sokkal jobbnak érzem az Essence How to make nude eyes-t.


* A palettát a Catrice rendezvényén kaptam, de ez nem befolyásolta a véleményemet.

Ajánlom Neked

6 megjegyzés:

 1. Szép kis paletta csak két gondom van vele. Nem teljesen mattok a színek és az árát sokallom. Nemsokkal többért már NYX-et és Makeup Revolution-t is lehet venni, azok pedig sokkal jobbak. De mondjuk egy kezdő sminkelőnek, vagy valakinek aki nem tud/akar netről rendelni, jó lehet. :)

  VálaszTörlés
 2. Komolyan nem értem a Catrice-t, a palettáik minősége meg sem közelíti a mono szemhéjpúdereikét. Utóbbiból már jópárat begyűjtöttem, mert csodálatos színeik vannak, tartósak és egyáltalán nem porolnak, de van pl. egy smokey eye palettám régebbről, az a porzása miatt szinte használhatatlan (engem meg különösen irritál, ha porol egy szemhéjpúder, nincs kedvem takarítani utána, főleg nem hajnalok hajnalán). Egy palettából amúgy sem válik be minden szín, szóval ennél a márkánál célszerűbb szerintem a monókkal próbálkozni, ezerszer jobb a minőségük (és leárazásokkor jó áron hozzájuk lehet jutni).

  VálaszTörlés
 3. Moon Angel: Szerintem sem teljesen matt. / Makeup Revolution termékeket még nem próbáltam, de a Sleek matt szemfestékek pl. szerintem is jobbak ennél, pedig azok sem tökéletesek.

  Katacita: Nekem is van néhány monóm, abból csak egy matt, de valóban igazad van, az sokkal jobb! A porzás engem is nagyon zavar, ezért is vagyok a keményebb állag híve, inkább kicsit jobban belenyomom az ecsetet, minthogy csupa festék legyen minden.

  VálaszTörlés
 4. Ha a Catrice helyében lennék, összedobnék egy palettát azokból a mono szemhéjpúderekből, amikből a legtöbbet adják el. Azt hiszem garantált lenne a siker.

  VálaszTörlés
 5. De jó ötlet, szerintem is sikere lenne! :)

  VálaszTörlés