A-England,

A-England - Dancing with Nureyev

november 23, 2014 Arabella 11 Comments


A Dancing with Nureyev a megjelenésekor egyáltalán nem tetszett. Nagyon-nagyon nem, egyenesen csúnyácskának tartottam. De mégis újra és újra megnéztem a róla készült fotókat és bejegyzéseket.

 

Majd néhány hete az A-England facebook oldalán belefutottam ebbe a kollázsba, és ez megváltoztatta a róla kialakult képemet.

Ami a balettet illeti, teljesen laikus vagyok, a könnyedség, a báj és a szépség jut eszembe róla - ami a legtöbb esetben számomra kevés.
Viszont a fenti képet látva rájöttem, hogy a Nureyev-re nem igaz ez, nem egy kedves, "királylányos" lakkról van szó a személyében. Sokkal-sokkal modernebb, és van benne valami... disszonáns.

Ha már balett, Stravinsky Tavaszi áldozatához van számomra köze - az egyik oldalon ott a szerelem, a móka, a másikon viszont a fájdalom, a dráma.
Van benne valami zordság, élesség is - ezt a muzsikára és a lakkra egyaránt értem. :)


A körömlakkra térve: világos, majdnem duokróm lila-kék alapja van, én azonos erősségűnek látom benne mindkét színt, csak a fényviszonyoktól függ, hogy melyik válik dominánsabbá.

Eddig még lehetne királylányos, de a benne lévő, leginkább zöldes arany holografikus darabkák megakadályozzák ezt, és számomra egyenesen diszharmonikussá teszik

Szép lakk nagyon sok van. Ez a diszharmónia azonban számomra kiemeli közülük, és egyúttal megunhatatlanná teszi a Nureyevet.

Az állaga inkább híg, mint sűrű, de én éppen ezért érzem könnyen kezelhetőnek. Egyértelműen kellett belőle két réteg, és a fedőlakk is jót tett neki, viszont ebben nincs semmi különös. :)

Tudom, hogy ennek a lakknak semmi, de semmi köze hozzám, mégis beleszerettem.

Az azért az igazsághoz hozzátartozik, hogy amikor először felkentem, egyáltalán nem tetszett magamon, és nem csak azért, mert idegennek éreztem, hanem mert úgy láttam, hogy nem mutat jól rajtam.
Azóta azonban már újra elővettem, és bár még mindig nem tartom az én színemnek, soha nem is lesz az, de hordatónak ítéltem. Sőt.

Nagyon furcsa, nagyon hozzám nem illő, pont olyan ellentétes velem, mint amilyen ellentét eleve feszül benne, de éppen ezért tetszik.

Ajánlom Neked

11 megjegyzés:

 1. Szerintem ez a legszebb A-England :) Persze ízlés kérdése.

  VálaszTörlés
 2. Érdekes egy lakk ez... Eleve nekem sem tetszett/tetszik. De minél többször nézem, annál inkább kell. Pedig lehet, hogy nagyjából sose kenném fel. Nem értem.

  VálaszTörlés
 3. Én imádom az ilyen fura színeket, szóval nekem kifejezetten tetszik :)

  VálaszTörlés
 4. Számomra akkora pozitív csalódás volt ez a lakk,hogy elmondani nem tudom :D Hozzád hasonlóan először uncsinak, sőt csúnyának találtam, de ahogy telt az idő egyre jobban elkezdett érdekelni...aztán több hónap után végre megvásároltam és amikor felkentem úgy éreztem, hogy tényleg ez a legszebb A-England lakk, ami a piacra került :3 Imádom :3

  VálaszTörlés
 5. Furcsa nekem is nem piros/bordó körmökkel látni. :D

  VálaszTörlés
 6. Audrey80: Nekem a Perceval a kedvencem, na meg az új zöld (aminek mindig elfelejtem a nevét), de ezt tartom a legkülönlegesebbnek. :)

  Judy: Örülök, hogy tetszik! :)

  barking Blondie: Pontosan így voltam vele én is. :)

  Megaera: A lilássága miatt sejtettem is, hogy tetszeni fog. :)

  Encsi: Én is megszerettem, bár a Percevalt és az új zöldet még egy fokkal jobban szeretem. :)

  M.: Képzelheted, hogy akkor először nekem milyen furcsa volt. :)

  VálaszTörlés
 7. Gyönyörű ez a szín, és élvezet volt olvasni a róla írtakat is. Azt hiszem, hamarosan én is felkenem majd, bár a mostani bordó-arany lakkozással is nagyon jól elvagyok, mert idén végre igazi szép őszünk van :-)

  VálaszTörlés
 8. ez gyönyörű.
  soha az életben nem kenném fel, de gyönyörű
  (igen, értem, amit mondasz) :-)

  VálaszTörlés
 9. most ezt a muzsikát hallgatjuk, mindketten elégedettek vagyunk, köszi Arabella! :D
  egyébként hónapok óta filózom ezen a lakkon, szerintem végül úygis az enyém lesz, de azt hiszem, h a Virgin Queen beelőzi megvételben. :)

  VálaszTörlés
 10. Djkaty: Örülök, ha tetszett - a lakk és a bejegyzés egyaránt. :) Tényleg szép őszünk van, én is igyekszem kihasználni minden téren. :)

  Jikka: Tényleg értesz. :)

  Dyna: Ó, a Virgin Queen-t én is kiszemeltem, gyönyörű az is, csak most épp nem vonzanak annyira a fémes árnyalatok - de egyszer el fog jönni az ideje. :)

  VálaszTörlés