csacsogós

Pihenés, körömlakkok, nyomdázás, zenék

október 23, 2014 Arabella 6 Comments


Ismét ünnep van, itt az ideje egy "mesélős" bejegyzésnek. :)


Az erre a négy napra tervezett programom nem más, mint pihenés, pihenés és pihenés. Ezt ma már el is kezdtem, három teljes órával tovább aludtam, mint általában. :) Majd ebédet főztünk a családdal, most pedig színmintát festek fel néhány lakkból.

Ezeket egyrészt bejegyzéshez szánom (éppen itt lenne az ideje, hogy megmutassam a kedvenc pirosaimat vagy azt a kevés kéket, amit szeretek), másrészt a nyomdázáshoz is jól jönnének. Ugyanis a nyomdázással már "csak" két problémám van: még mindig képtelen vagyok pontosan oda irányítani a mintát, ahová szeretném, plusz a színeket nem tudom szépen kombinálni. Azok a variációk, amik nekem tetszenének (piros-fekete mondjuk), sajnos nem elég mutatósak. Ezen a fronton azt hiszem, muszáj lesz kilépnem a komfortzónámból, és világos alapra feketével mintázni.

Még abban reménykedem, hogy egy ezüst nyomdalakk megoldja majd a gondjaimat, és az sötét színek fölött is elég kontrasztos lesz, de ahhoz előbb még be kell szereznem egyet. :)

A délután szerintem el is fog telni ezzel, este pedig az Once upon a time-ot szeretném folytatni. Úgy sejtem, hogy a többségnek kevésbé tetszik az új éved, mert eddig még annyira sem sötét, mint a korábban, de nekem az első néhány rész alapján ez a kedvencem. :)

Ha már ez egy vegyes poszt, ezt a három zenét muszáj megmutatnom:Nyilván régebben is hallottam már, de csak az utóbbi pár napban vettem észre benne azt csendes belenyugvást, ami számomra olyan gyönyörűvé teszi - bár lehet, csak én érzem így.Bevallom, Enya nagyon sokáig kifejezetten idegesített, de most már egy barátomnak köszönhetően teljesen más szemszögből tekintek rá. A fenti muzsika most a kedvenc "relaxálós" zeném.
Többször is említettem már, hogy nekem szükségem van némi időre, amit egyedül tölthetek - lekapcsolom a lámpát, amennyiben nincs túl hideg, kinyitom az ablakot, meggyújtok egy gyertyát, zenét hallgatok és ha úgy adódik, írok.
Nos, újabban olyankor folyton ezt indítom el, más körülmények között még mindig nem tudom elképzelni, de akkor jól esik.


Katona Klári talán a legnagyobb kedvencem, nagyon-nagyon hosszú ideje szeretem. Bármit szívesen hallgatok tőle, de a fenti száma dobogtatja meg a leginkább a szívem. Főleg a második fele... zseniális, nem is tudok róla többet írni.

Ti mi jót csináltok?:)

Ajánlom Neked

6 megjegyzés:

 1. Szeretem ezeket a bejegyzéseket :) Mi hazajöttünk vidékre a Férjemmel, és csak pihengetünk :) Mondjuk ő épp fát vág, én pedig a meleg szobában azt csinálom, amit annyira szeretek: blogolok, blogokat olvasok és gyönyörködöm a Paytonban :) Jó ez a hosszú hétvége, már nagyon kellett! :) És szurkolok, hogy találj jó ezüst lakkot ^_^

  VálaszTörlés
 2. hmmm :dolgozok ?!! :) nálunk nincs ünnep :)
  a nyomdázáshoz,a színeket sajnos muszáj variálni,amit tudok ajánlani,hogy az alapszínhez telejesen más színt használj a nyomdázáshoz.Magyarul piroshoz az arany meg a fehér megy,talán világoskék és a szürke,de ugye nem mindegy itt sem az árnyalat.Én általán az alapszíntől teljesen elütő színt használok nyomdázni :)
  jó pihenést :) és jó lakkozást :)

  VálaszTörlés
 3. Aranyos kis bejegyzés, egyébként nekem nagyon tetszik az once upon a time új évada. :)

  VálaszTörlés
 4. Rita: Nekem is nagyon kellett már a hosszú hétvége, az előző hat munkanapos hét teljesen felemésztette a tartalékaimat. A Payton nekem is nagyon tetszik (ha minden igaz, hamarosan megérkezik az enyém is :) ), pedig nem is vagyok nagy lila kedvelő. :)

  Ági: Fehérrel már próbáltam nyomdázni piros fölé, nekem az úgy nem tetszett igazán, de a szürke jó ötlet, a holo BeYu-m talán nyomdaképes is, nagyon köszönöm!

  Rékus: Örülök, ha tetszett a bejegyzés. :) Nekem ez az évad a kedvencem eddig, a Frozen szállal engem kilóra megvettek. :)

  VálaszTörlés
 5. Hehe, Katona Klárival megleptél picit, most nem tudom meghallgatni a muzsikát (mert hangzavar van és a pasi is épp játszik a kis barátaival), de visszatérek ám! ;)
  Enya nekem mindig nagy szerelmem volt, egyrészt erre a számra (is) "szalagtűztek" anno minket, illetve a pasival ő az örök romantikus muzsika, az igazi Jolly Joker. :)
  Karády pedig kihagyhatatlan, ennél a számnál kevés szívbe markolóbb létezik a földkerekségen! ^^

  Asszem pihenés lesz soron, tegnap este iszogattam, ma regenerálódtam, picit mászkáltunk, ettünk-ittunk, most főztem, a következő napok is így zajlanak majd szerintem. MEg szombaton szerintem elmegyek edzeni. Jah, leginkább rendet rakni és ruhákat pakolni kellene, hát ezekhez persze nulla kedvem van. :(

  Neked további jó pihenést kívánok, várom a nude-os képet! ;) :D (jó, ráér, egyszer megnéznélek egy olyannal, ennyi csak)

  VálaszTörlés
 6. Milyen értelemben leptelek meg vele? :) Nagyon eltér a többi zenétől, amit kedvelek? :)

  Rendet rakni, takarítani nekem is kellene, de abból nem hinném, hogy bármi is lesz, inkább átlustálkodom ezt a hétvégét.

  Neked is jó pihenést, és nem felejtettem el, ma vagy holnap küldöm a képet. :)

  VálaszTörlés