Lush,

Lush masszírozó testápolók: Shimmy Shimmy és Tender Is The Night

október 29, 2014 Arabella 4 Comments


Tudom, hogy kicsit sok mostanában a Lush termék a blogon, de az eredetileg mára szánt lakkos bejegyzés képei nem lettek az igaziak, a masszírozó testápolók pedig az új kedvenceim, így evidens volt, hogy most inkább ezekről írok. :)

A közepébe csapva: amit a legjobban kedvelek bennük, az az állaguk. Normál állapotban szappanszerűen kemények, de némi meleg hatására (akár csak a test hőjétől) megolvadnak, és olajszerűvé válnak.
Ez az olajos folyadék nagyon könnyen eloszlatható és hihetetlenül koncentrált, magasan ezek a legkiadósabb testápolók, amikkel eddig dolgom volt -  a TBS testvajakat is beleértve.


Korábban csak a Soft Coeur-t próbáltam, a külsejüket tekintve megszólalásig hasonlítanak a Shimmy Shimmy-vel, azonban míg az előbbi csokidarabkákal van feldobva, az utóbbi csillámokat tartalmaz. És pont ez az egyetlen gyengéje.


A sok csillogó-villogó darabka egy idő után ugyanis meglehetősen zavaró, legalábbis én nem örültem neki, hogy az ágyneműm és a pizsamám is rendre csillámos tőle, ráadásul kicsit mintha még karcolnának is. De egyéb negatívuma tényleg nincs.

Az illata vaníliás, de visszafogottabb, kevésbé édes megközelítésű. Nem teljesen egyformák, az én orrom mégis nagyon hasonlónak érzi a Yankee Candle Vanilla Satin-jához, ha ez mond valakinek valamit. :)

Az állagára és a hatására pedig a fentiek igazak, a csillámokat leszámítva mindkét vonatkozásban remek.


A kedvencek közül is a kedvencem a Tender Is The Night, ez maga a csoda.

Vaníliás, ilang-ilangos, és meg mernék rá esküdni, hogy van benne egy kevés fehér csokoládé is. Ezt az édes alapot bolondítja meg némi jázmin, mégpedig úgy, hogy a jázmin a karcosságát teljes mértékben nélkülözi, csak a játékos jellege felfedezhető.

Az illata maradandó, én általában esténként szoktam elővenni, és még reggel is bőven érezni lehet az édes-virágos csodát.

Az állaga talán még egy fokkal kellemesebb, mint a Shimmy Shimmy-é, és nem csak a csillámok hiánya miatt: még krémesebb és hajszállal talán táplálóbb is, pedig a márkatársa hatása sem rossz. Sőt.
Ezt viszont valóban élmény használni, nagyon-nagyon megszerettem.

Nem ezek a legolcsóbb testápolók, és nem is tartanak olyan sokáig - bár nekem intenzív használat mellett is kitartanak két-három hétig - , de a kiemelkedő hatásuk és a remek illatuk miatt én most azt mondom, alkalmanként jó vételek lehetnek.

Próbáltatok már szilárd testápolót? :)

Ajánlom Neked

4 megjegyzés:

 1. Nem próbáltam, de most igazán felkeltetted az érdeklődésem. Nagyon ritkán testápolózok egyébként, de kellene, mert nagyon száraz tud lenni a bőröm, így mindig keresem a különlegesebb formákat, illatokat, hátha meghozzák a kedvem esténként. A csillámos nem-nem-nem, de a második igazán cuki, csak attól félek, nekem túl édes lenne. Kifutok a világból az édes, vaníliás illatoktól. Honlapon gyorsan átfutva a Therapy nevű nagyon jól hangzik, de nem tudom, hogy lehet ezeket a tömböket tárolni?

  VálaszTörlés
 2. Ha ritkán testápolózol, de akkor valami hatékony kellene, szerintem ezek tökéletesek. :)

  A Therapy hirtelen nem ugrik be, milyen illatú, de az Each Peach nagyon jó, egyáltalán nem barackos, sokkal inkább citromos-citromkrém illatú.

  Én egy üres gyertyás pohárban tartom őket, szerintem bármilyen pohár vagy akár szappantartó is megfelel, csak érdemes azzal együtt betenni egy fiókba vagy szekrénybe, mert a meleg és a fény nem hinném, hogy jót tesz nekik.

  VálaszTörlés
 3. De jó, hogy írtál erről, mert pont testápolót szeretnék majd venni magamnak. A TBS testvajain gondolkodtam, vagy az YR testápolóin, de a Lush cuccokat is nagyon szeretem. Ilyen tömbös verziót még nem próbáltam tőlük (csak testradírt, amit imádtam, meg szilárd sampont, amiért szintén odavoltam, és az elmaradhatatlan Honey I washed the kids szappant), de még gondolkodom azon, hogy tőlük szerezzek-e be valamit. Most inkább pénztárcabarát dolgokon gondolkodom, de ki tudja :)

  VálaszTörlés
 4. Huha, pénztárcabarát, ugyanakkor jó testápoló most nem ugrik be (kivéve talán az Alverde testvajak), az YR flakonosait viszont szerettem, nem a legtáplálóbbak, de korrektek. :)

  VálaszTörlés