Dior,

Illatjegyek nyomában: a kókusz

augusztus 26, 2014 Arabella 8 Comments


Mostanában elhanyagoltam az "illatos" bejegyzéseket, de erre van egy igen egyszerű kifogásom: a markáns, édes illatok állnak közel hozzám, ezeket viszont a többség nem tolerálja jól a melegben.
A kókusz azonban valamelyest kivétel, szerintem az egyik leguniverzálisabb jegy a karakteressége ellenére. Bármelyik évszakhoz illőnek tartom, csak a körítéstől függ, hogy a tengerparton való napozás vagy a karácsonyi süti jut eszünkbe róla.
Sajnos van egy hátulütője is, igen gyakran művire sikerülnek a kókuszos illatok, sokan pedig egyből az autóillatosítóra asszociálnak róla - esetenként én is.


Az Yves Rocher Niox de coco családját nagyon megkedveltem, a testápolója kifejezetten könnyed volt, de mégis selymessé tette a bőröm, már el is használtam. A tusfürdővel sincs semmilyen problémám, és ez is ugyanazzal az illattal rendelkezik: Kicsit mű, néha szúrós kókusz - de még bőven az elviselhető határon belül - nagyon enyhe beazonosíthatatlan selymes-krémes alappal. Ez áll a legközelebb az autóillatosító jelleghez, de ennek ellenére szerintem érdemes tenni egy próbát vele.

A márkánál maradva az Yves Rocher kókuszos ajakápolója bár elméletileg ugyanahhoz a családhoz tartozik, mint a testápoló és a tusfürdő, teljesen más illata van. A kókusz csak alig-alig tűnik fel benne, bármilyen furcsának is hangzik, sokkal inkább viaszos rózsa illata van. Ráadásul mikor időnként mégis előbukkan a kókusz, elég kellemetlen elegyet alkotnak, továbbá az ápoló hatása is csak közepes. Ez az ajakbalzsam szerintem nyugodtan kihagyható.

Az Essence Sun Club all-in-one bronzing highlighter számomra egy az egyben nyár illatú, rögtön a naptejekre és a forró homokra gondolok, ha felnyitom - merthogy sminktermék volta ellenére igen erős illata van.
Más szempontból is elégedett vagyok vele, a világos bőrűek számára nagyon univerzális lehet, nem kifejezetten bronzos, inkább mályvába hajlik, az arcon a bronzosító és a pirosító ideális keverékének tűnik, ráadásul mivel fénye is van, a highlightert is helyettesíti.

Ahogy egyszer már írtam, a Dior Hypnotic Poison-t igazi karácsonyi csodának tartom, az itt felsoroltak közül ebben a legkevésbé mű, a leglágyabb hatású a kókusz. Ez van egy nagyon erőteljes vaníliás-mandulás alapba beágyazva.
Kifejezetten markáns és nehéz parfüm, ezt még én is csak télen tudom elképzelni, esetleg néha-néha hűvös nyári vagy őszi estéken, de minden esetben csak nagyon kis mennyiségben.


Ti szeretitek a kókuszos illatokat?:)

Ajánlom Neked

8 megjegyzés:

 1. Hmm, imádom a kókusz illatot, bár nálam csak nyáron nélkülözhetetlen illat. A parfümre viszont rettentően kíváncsi lettem *-*

  VálaszTörlés
 2. A Hipnotic Poisonba sajnos beleszerettem a reptéri duty freeben, átkozom is magam, hogy nem vettem meg azóta sem, pedig télre már muszáj lesz, mert nehéz nélküle az élet. :D

  VálaszTörlés
 3. A parfüm engem is kíváncsivá tett, megszagolom mindenképpen, ha parfüméria közelben leszek!

  VálaszTörlés
 4. Én alapjáraton szeretem, de igazából attól függ, amit te is írtál.. ha mű illata van nem jön be, de ha igazi kellemes kókusz, akkor érdekes :)

  VálaszTörlés
 5. Szeretem a kókuszillatot, de főleg csak testápolási termékeknél, pl. sampon, tusfürdő. Testápolónak már nem tudnám használni, ahogy parfümnek sem, mert nekem túl tömény és édes, de összességében szeretem :)

  VálaszTörlés
 6. Dii: Számomra nyári és karácsonyi egyszerre, bár ahogy belegondolok, tényleg csak a nyarat nem tudnám én sem elképzelni nélküle. A parfümről korábban már írtam bővebben, tényleg egy nagyon nehéz illat, de én szeretem. :) http://www.lanyossarok.hu/2013/12/dior-hypnotic-poison.html

  Flóra: Ó, ismerős érzés, ha beleszeretek egy parfümbe, nekem sincs addig nyugtom, amíg a szekrényemben nincs. :) Azt hiszem egyébként, szokott belőle mini kiadás is lenni, amilyen kevés elég belőle, lehet, hogy az is elegendő lenne neked. :)

  Katie: Kíváncsi vagyok, fog-e tetszeni. :) Még decemberben írtam róla bővebben is: http://www.lanyossarok.hu/2013/12/dior-hypnotic-poison.html

  Barbi: Úgy vettem észre, hogy a többség pont úgy van vele, mint te. :)

  Megaera: Én szinte minden formában szeretem, de én is tusfürdőként szívlelem legjobban a kókuszos dolgokat. :)

  VálaszTörlés
 7. Nálam idén nyáron lett nagy sláger a kókusz, a TBS testradírja pl nagyon finom illatú (kár, hogy a hatása már annyira nem jó), meg az Yves Rocher Coco de Noix mini "parfümjét" fújkáltam sokat nyáron. :)

  VálaszTörlés
 8. Engem a TBS kókuszos családja nem fogott meg, megszimatoltam pár hónapja az üzletben, de nem hagyott bennem maradandó nyomot. :/
  Az YR kókuszos parfümöt viszont kedvelem, úgy emlékszem, nagyon hasonló a testápolóhoz és a tusfürdőhöz, csak valamivel intenzívebb. :)

  VálaszTörlés