körömlakk,

Szégyenpadon: Manhattan Lotus Effect körömlakk (43 K)

március 13, 2014 Arabella 11 CommentsValamelyik bejegyzésben már kikotyogtam, hogy a szégyenpad következő "áldozata" egy Manhattan lakk lesz, csak előbb még újra rá kell vennem magam a felkenésére. Esküszöm, én próbálkoztam és bocsánat érte, de nem, ez a szörnyűség nem mászhat fel újra a körmömre, ne haragudjatok.
Tudom, hogy úgy lett volna teljes a poszt, ha a kezemen is megmutatom, de talán az is sok mindent elárul róla, hogy egyszerűen nem voltam hajlandó erre.

Írom is, hogy miért:

- Az állaga nem a szívem csücske, bár ez még talán kissé szubjektív probléma. Én a hígabb lakkokat szeretem, nos, ez nem olyan. Nagyon sűrű, szinte már ragacsos, én képtelen vagyok szépen terelgetni az ecsettel.
- Három rétegben sem fed makulátlanul.
- Nem szárad meg. Soha, egyáltalán. Jó, ez talán túlzás, de még a lakkozást követő napon is sikerült belenyúlnom, és erre szerintem nincs mentség.
- Eközben még tartósnak sem mondanám, szintén az első napon kezdett el lepattogni.

Már a fenti jellemzők is elegendőek lettek volna ahhoz, hogy nyugodt lelkiismerettel azt mondjam, borzalmas, de van még egy "remek" tulajdonsága. Hiába használtam alaplakkot, nagyon-nagyon csúnyán elszínezte a körmömet.

Ezt sem tudom teljes értékűen illusztrálni, csupán egy olyan fényképem van, amelyen egy áttetsző lakkot mutattam meg, és ahol a kiinduláshoz képest már százszor jobb állapotban volt a körmöm, de még így is láthatjátok az elszínezés nyomait:


Az egyedüli pozitívuma ennek a lakknak a színe, azzal elégedett vagyok, de minden más tekintetben leszerepelt. Nem, nem, nem és nem. Ennyire rossz körömlakkal még soha nem találkoztam, rápillantani sem érdemes.

Ajánlom Neked

11 megjegyzés:

 1. Uhh, ez durva. o_O Pedig a színe szép....lenne. De akkor ezt messziről elkerülöm. Köszönjük a figyelmeztetést, és sajnálom a körmeidet. :/

  VálaszTörlés
 2. Nekem van ebből egy csokibarna :) Azzal semmi gond nincsen :D tartós, egy rétegben is szuper, megszárad viszonylag gyorsan, szóval azzal nem volt hiba :)

  VálaszTörlés
 3. Nekem 2 Manhattan lakkom is van, ami ugyanezekkel a tulajdonságokkal rendelkezik, mind a kettős sárga. De azóta van még 3, azokkal nincs probléma, de nem indult jól a márkával a barátságunk. :/

  VálaszTörlés
 4. Nekem is van egy-két Manhattan lakkom, és egy bordó kivételével a többit hasonlóan nem szívlelem. Három rétegben sem fednek, és még mellé marha lassan is száradnak... Viszont számomra a legnagyobb csalódás ilyen téren egy Lovley lakk. A Color Mania átlátszója már másnap nagy darabokban lepattogott. Persze egy átlátszó lakknál ez nem akkora katasztrófa, de azóta is csak csücsül a polcon...

  Eljött ez a pillanat is: Kipécéztelek! A szabályok a bejegyzésben: http://pethesbrigitta.blogspot.hu/2014/03/ismerjuk-meg-egymast.html : )

  VálaszTörlés
 5. Nekem is megvan ez a lakk, de nincs semmi bajom vele. Érdekes, mert egyik problémát sem tapasztaltam vele, amit említettél.

  VálaszTörlés
 6. Belelkesedve a leárazáson én is vettem egy ilyen lakkot, egy csodaszép sellős árnyalatban. Utólag örülök hogy nem hoztam több színt, a körömszínezésen kívül minden negatívumot produkált, amit itt írtál.

  VálaszTörlés
 7. Edina: Tényleg elég durva volt sajnos. :( A körmöm azóta már majdnem teljesen lenőtt, de még így is nagyon-nagyon haragszom erre a lakkra. :(

  Bobika: Nekem is van egy másik lakkom is a márkától, és azzal sincs gond, szóval nem általános ez a probléma, lehet, hogy a színektől függ. :)

  Dorotthea: Jaj, így azért elég nagy lutri lakkot venni tőlük, megértem, hogy nem indult jól a barátságotok.:/

  Brigi: Köszönöm szépen a kipécézést, a napokban majd teljesítem a feladatot. :) A Lovely lakkok nekem sem a szívem csücskei egy-két glitteres fedőlakk és a sand lakkjaik kivételével, a sima krémesektől inkább távol tartom magam. :/

  Petra: Ez tényleg érdekes, mert az még érthető lenne, ha színenként muzsikálna másként egy-egy lakk, de így... Mindenesetre annak örülök, hogy neked nincs gondod vele. :)

  Morella: Sajnálom, hogy nem vált be. :( Úgy látszik, tényleg érdemes óvatosnak lenni a Manhattan lakkokkal. :(

  VálaszTörlés
 8. Én próbáltam már több márkát is , és azok közül ez fed a legjobban, a legtovább. 3 rétegben felviszem és egy hétig semmi gond nincs vele, a száradással sincs gond az első réteg mire egyszer végig érek a kezemen már meg is száradt a másodiknak kell kb. 4-5 perc és ugyan így a 3.réteg esetében is. Nekem is megvan ugyan ez a szín, és nekem semmi gondom nincs vele.....

  VálaszTörlés
 9. Örülök, ha neked nincs, de látható a képen, hogy nekem milyen csúnyán elszínezte a körmöm - már csak ezért sem fogom soha szeretni sajnos. :/

  VálaszTörlés
 10. Nekem éppen ellenkező tapasztalatom volt vele. 2 rétegben remekül fed, egy hétig kitartott, pedig minden nap mosogatok (kézzel és kesztyű nélkül). Az én bajom az vele, hogy a félben lévő lakk hamarabb besűrűsödik mint az átlag, ilyenkor valóban nehezen vihető fel, de még akkor is jól fedett és 5 napig kitartott.

  VálaszTörlés
 11. Imádtam ezt a lakkot, és nem lehet már kapni. Aki tudja, hogy hol lehet a Manhattan 43K-hoz hozzájutni, írja meg legyen szíves.

  VálaszTörlés